Sistemim çok iyi olmasına rağmen bilgisayarım geç açılıyor. fx 8350 işlemcim 1600 mhz ram gigabyte 990fx d3 anakartım var. tek kötü noktam harddisk. hardiskim 5 senelik en az.. bilgisayarım çok geç açılıyor internette araştırdım şöyle bir çözüm olduğunu söylediler Başlat -> Arama Kutusu’na -> msconfig yaz ve Enter‘a bas. Boot(Ön Yükleme) sekmesine geç -> Advanced Options(Gelişmiş Seçenekler)> Number of Processors (İşlemci Sayısı) işaretle -> Listeden işlemcinizin çekirdek sayısını seçin. bunu bilmiyorsanız en yüksek rakamı seçin seç> OK(Tamam) -> Apply(Uygula) -> Exit Without Restart (Başlatmadan çık) – Don’t show this message again (Bu iletiyi artık gösterme
Yani Önyükleme yaparken 8 çekirdeğin hepsini kullan komutu veriyoruz anladığım kadarıyla. Böyle bir işlem yapsam bilgisayarıma ve işlemcime zararı dokunur mu acaba ?
Sistem açılırken gereksiz tüm şeyleri kapattım bunuda not ediyim Teşekkürler
Seni de belirttiğin gibi hard disk çok eski açılma hızı büyük ölçüde hdd ile ilgilidir.harddiskin RPM i düşükse yada sorunlu bir hard disk ise açılma hızı oldukça düşer. Çekirdek olayına gelirsek sadece başlarken bir yüklenme yapacaksa bence sıkıntı çıkmaz ama sureklı 8 çekirdekte aktif olacak dersen bana göre sıkıntılı Bi durum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Hayır işlemcine zararı olmaz,hatta faydalı olur.@ refruze