Şimdi Ara

Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

quote:

Orijinalden alıntı: Playas

Sistemi en az kasan ve free antivirüs hangisidir ?
    Sistemi en az kasan ve ücretli antivirüs hangisidir ?

Açıkcası F/P değerlendirmesi bekliyorum sizden.Beceri/Sistem Bindirdiği yük/Kullanım hakkı olarak mini bi sıralama süper olabilir.

Faydalı bi topic olmuş.Şimdiden teşekkürler

Düşük sistem kullanımla eşitlikte tek antivirüs : Avira

Ücretli en az kasan eset ve MSE gibi koruma sağlıyor. açıkçası birşeye yaramıyor.

Kasmayan kendi kendine geçinen ve güncellemeleri bile kendi yapan yarı otomatik antivirüs avira ve çok az kasıyor. standart ev bilgisayarları için neredeyse mükemmel.

Comodo'nun internet security özelliği olmasından dolayı avira değilde onu kurmayı düşünüyorum ama bildiğin aşırı kararsız kaldım ve olayı sana bıraktım Avira mı ? Comodo mu ?

• quote:

quote:

quote:

Sistemi en az kasan ve free antivirüs hangisidir ?
    Sistemi en az kasan ve ücretli antivirüs hangisidir ?

Açıkcası F/P değerlendirmesi bekliyorum sizden.Beceri/Sistem Bindirdiği yük/Kullanım hakkı olarak mini bi sıralama süper olabilir.

Faydalı bi topic olmuş.Şimdiden teşekkürler

Düşük sistem kullanımla eşitlikte tek antivirüs : Avira

Ücretli en az kasan eset ve MSE gibi koruma sağlıyor. açıkçası birşeye yaramıyor.

Kasmayan kendi kendine geçinen ve güncellemeleri bile kendi yapan yarı otomatik antivirüs avira ve çok az kasıyor. standart ev bilgisayarları için neredeyse mükemmel.

Comodo'nun internet security özelliği olmasından dolayı avira değilde onu kurmayı düşünüyorum ama bildiğin aşırı kararsız kaldım ve olayı sana bıraktım Avira mı ? Comodo mu ?

Comodo tabi ki eğer normal ev kullanıcısıysanız ve birşey indirmiyorsanız avira.

• Webroot 'dan hiç bahsetmemişsiniz Bence en iyiler arasında kesinlikle yeri vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Webroot 'dan hiç bahsetmemişsiniz Bence en iyiler arasında kesinlikle yeri vardır.

Onlar sadece hikaye ben neredeyse tüm antivirüsleri uygulamalı şekilde virüs tesbitlerini denedim.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    size göre yeri olabilir fakat bireysel açısından olabilir amatörler için profesyonel gurubuna hiç hitap edemiyor. ayrıca teknik desteği servodata dışında kimden alabailiyorsun onu belirt istersen yetkili tek firma servodata webroot olayında.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Tek sevmediğim yanı false positive çok fazla oluyor. Bunun dışında güzel.
    Ben yıllarca nod32 kullandım . Saçma sapan yerlerde kastığını ve virusleri göremediğini çok iyi hatırlıyorum. Özellikle svchost.exe bazen %90 lara kadar çıkıyordu. (svchost windowsa ait biliyorum ama nod32 heralde portscan gibi bişey yapıyor) Ama şu anda Eset nasıl bilmiyorum.

Bu arada bana offline update imkanı veren iyi bir antivirus önerebilir misiniz?
  • quote:

Tek sevmediğim yanı false positive çok fazla oluyor. Bunun dışında güzel.
    Ben yıllarca nod32 kullandım . Saçma sapan yerlerde kastığını ve virusleri göremediğini çok iyi hatırlıyorum. Özellikle svchost.exe bazen %90 lara kadar çıkıyordu. (svchost windowsa ait biliyorum ama nod32 heralde portscan gibi bişey yapıyor) Ama şu anda Eset nasıl bilmiyorum.

Bu arada bana offline update imkanı veren iyi bir antivirus önerebilir misiniz?

Konu başında verdiğim örnek cevap var onun gibi yaparsanız hem daha iyi yönlendirme yaparız.
  • Nasıl denendi merak ettim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GylR?

Nasıl denendi merak ettim ?

Sorununuz neydi tam olarak anlamadım.
  • tüm antivirüsleri uygulamalı şekilde denedim denmiş mesajda.

• quote:

tüm antivirüsleri uygulamalı şekilde denedim denmiş mesajda.

Evet çoğunu uygulamalı olarak bilgisayarıma kurup denedim.
    Kendi fudladığım virüsleri tesbit etme oranlarına baktım.
    Ve performanslarına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7AAC33DBF -- 16 Mart 2014; 14:30:42 >
  • Neye göre denendi?

• quote:

Neye göre denendi?

İlk öncelik performansdı virüs bulduğunda bilgisayarda ne tür şeyler yapıyordu ilk olarak ona baktık daha sonra başka bir ağ bağlantısından kendi bilgisayarıma bağlanmayı denedim.
    Ve ardından bilgisayar konusunda tam bir uzman olan ve bir çok programlama bilen bir üstadla virüs tesbitlerine baktık. ardından DB lerine teknik destek den rica ederek bir kaç tesbit yaptık.
  • İ7 3632qm
    8gb ram
    Pcyi kendi ev ağımda kullanıyorum bazen hotspotlardan da bağlandığımda oluyor.
    Dizüstü pc
    İnternette her yere girerim, crack, trojan çok karşılaşırım. Yeni programları çokça denerim.
    Şu anda webroot secureanywhere var sadece.
    Tavsiyeniz nedir?
  • quote:

İ7 3632qm
    8gb ram
    Dizüstü pc
    İnternette her yere girerim, crack, trojan çok karşılaşırım. Yeni programları çokça denerim.
    Tavsiyeniz nedir?

Bilgisayar sistem özellikleri de iyi Kaspersky İnt. Sec. Öneririm.
  • quote:

quote:

İ7 3632qm
    8gb ram
    Dizüstü pc
    Tavsiyeniz nedir?

Teşekkürler ayrıyeten firewalla ihtiyaç var mı?
  • quote:

quote:

quote:

İ7 3632qm
    8gb ram
    Dizüstü pc
    Tavsiyeniz nedir?

Teşekkürler ayrıyeten firewalla ihtiyaç var mı?

Hayır firewall sadece açık alanda kullanılan çoklu bağlantılarda güvenlik amaçlı kullanılır bilgisayar güvenliği için kullananlar sadece kendini kandırır.

• quote:

Virüslerle ilgili her şeyi sorabilirsiniz sorunuza daha kaliteli ve daha iyi cevap verilmesi için aynen şu şekilde konu altında yazılmalıdır :

Virüs Programı Tesbit Ettiyse Virüsün İsmi :  
    Görev Yöneticisinin Resmi :
    Başlangıçta Çalışan Programların Listesi :
    Kullandığınız antvirüs :
    Şuana Kadar Gördüğünüz Size Bulaşan Virüsün Zararları :

Bilgilendirme amaçlı mesajınız :

Antivirüs Tavsiyesi İçin :

Sistem Özellikleriniz :  
    Bilgisayarı Kullandığınız Yer :
    Ne Tür İnternet Kullanıyorsunuz? (Ortak Wifi)-(Kendime Ait Paylaşımsız İnternet) :
    Bilgisayarınız Masaüstümüz Veya Dizüstü Mü? :
    Bilgisayarı Kullandığınız Alan (yani sadece internette mi geziniyorsunuz veya bilgisayarda neler yapıyorsunuz?) :

Antivirüs Sıralaması :

1-) Kaspersky İnt. Sec.

2-) Comodo İnt. Sec ( Ücretsiz )

Standart ev kullanıcıları için : Avira Free

İlk başta üst taraftaki antivirüs önerme örneğini doldurursanız daha çok yardımcı oluruz.

Sistem özelliklerim:İntel Core i7-3610QM CPU 2.30 GHz 2.30 GHz
    Ram 8,00 GB Windows 8.1 x64
    Bilgisayarı evde kullanıyorum bana ait.
    Wifim bana ait tek kullanıyorum.
    Bilgisayarım HP Pavilion dv6-7002st
    Bilgisayarı Kullandığım alan:İnternette gezerim,çok oyun oynarım,dizi film izlerim,güncel program indiririm

Ekstra notum:Norton Antivürüs almıştım ancak her bi ayarıma karısması ve pc yi yordugu için hiç memnun kalmadım.
    Benim istediğim antivirüs pc ye yük olmasın pc eskisi gibi hızlı calıssın pek ayarlarıma dokunmasın sadece taramasını düzgün yapsın yeter. İndirdiğim dosyaları tarasın pc deki en küçük virüsleri bulsun silsin. Dediğim özelliklere en yakın antivirüs programı hangisi sizce hangisini alayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Steteskopkop

quote:

Virüslerle ilgili her şeyi sorabilirsiniz sorunuza daha kaliteli ve daha iyi cevap verilmesi için aynen şu şekilde konu altında yazılmalıdır :

Kullandığınız antvirüs :

Sistem Özellikleriniz :  
    Ne Tür İnternet Kullanıyorsunuz? (Ortak Wifi)-(Kendime Ait Paylaşımsız İnternet) :
    Bilgisayarı Kullandığınız Alan (yani sadece internette mi geziniyorsunuz veya bilgisayarda neler yapıyorsunuz?) :

Antivirüs Sıralaması :

1-) Kaspersky İnt. Sec.

İlk başta üst taraftaki antivirüs önerme örneğini doldurursanız daha çok yardımcı oluruz.

Bilgisayarı Kullandığım alan:İnternette gezerim,çok oyun oynarım,dizi film izlerim,güncel program indiririm

Ekstra notum:Norton Antivürüs almıştım ancak her bi ayarıma karısması ve pc yi yordugu için hiç memnun kalmadım.
    Benim istediğim antivirüs pc ye yük olmasın pc eskisi gibi hızlı calıssın pek ayarlarıma dokunmasın sadece taramasını düzgün yapsın yeter. İndirdiğim dosyaları tarasın pc deki en küçük virüsleri bulsun silsin. Dediğim özelliklere en yakın antivirüs programı hangisi sizce hangisini alayım?

Hocam galiba pek crack vs alıp veremediğiniz yok.
    Güncel program indiriyorsunuz eğer tanınmış yerlerden indiriyorsanız sıkıntı yok.

Kasmayan ayarlara dokunmayan antivirüs : Avira

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Steteskopkop

quote:

Kullandığınız antvirüs :

Sistem Özellikleriniz :  

Antivirüs Sıralaması :

1-) Kaspersky İnt. Sec.

Hocam galiba pek crack vs alıp veremediğiniz yok.
    Güncel program indiriyorsunuz eğer tanınmış yerlerden indiriyorsanız sıkıntı yok.

Kasmayan ayarlara dokunmayan antivirüs : Avira

Kaspersky önermemenizin nedeni nedir? Avira diğer antivitüslere göre daha geride kalmış gibi duruyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.