Şimdi Ara

Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

quote:

Orijinalden alıntı: dtyrone

Trojan.Win32.Generic

Kaspersky bugün bu trojanı tespit etti ama sildikten bir süre sonra yeniden ortaya çıkıyor bu trojan. Nasıl silebilirim bunu yardımcı olur musun ?

Hocam şimdi Trojanlar hep yayılırlar yani 1 yerde silinse bile emin ol yayılmıştır bile.
    Görev yöneticisini açıp aktif şeylere bak onlardan sonlandır ve tekrar kaspersky ile tarama yap böylece trojan kendini kopyalayamaz.

Pek anlamam da bu işlerden o yüzden ss'sini çekip koyayım görev yöneticisinin. Bunlardan hangilerini kapatmalıyım? Bir de kaspersky ile tüm sistemi mi taramak lazım yoksa kritik alanları mı? Tüm sistemi taraması çok uzun sürüyor da.

Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR]

• quote:

quote:

quote:

Trojan.Win32.Generic

Kaspersky bugün bu trojanı tespit etti ama sildikten bir süre sonra yeniden ortaya çıkıyor bu trojan. Nasıl silebilirim bunu yardımcı olur musun ?

Hocam şimdi Trojanlar hep yayılırlar yani 1 yerde silinse bile emin ol yayılmıştır bile.
    Görev yöneticisini açıp aktif şeylere bak onlardan sonlandır ve tekrar kaspersky ile tarama yap böylece trojan kendini kopyalayamaz.

Pek anlamam da bu işlerden o yüzden ss'sini çekip koyayım görev yöneticisinin. Bunlardan hangilerini kapatmalıyım? Bir de kaspersky ile tüm sistemi mi taramak lazım yoksa kritik alanları mı? Tüm sistemi taraması çok uzun sürüyor da.

Hocam şuan linux kullandığım için normal çalışan şeyler aklımda değil ama sen ilk başta bir çalışan uygulamalara bak eğer harici birşey oldumu sonlandır ve virüs programını çalıştır ve temizle.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Trojan.Win32.Generic

Hocam şuan linux kullandığım için normal çalışan şeyler aklımda değil ama sen ilk başta bir çalışan uygulamalara bak eğer harici birşey oldumu sonlandır ve virüs programını çalıştır ve temizle.

Kontrol ettim ama hepsi windows'un normal çalışan işlemleri. Benim anlamadığım şu, bu trojan pc'ye bulaştığında kaspersky açıktı. Yani nasıl oluyor da uyarı vermeden bulaşabiliyor bu ? Çok güçlü bir trojan mıdır bu? Kaspersky bile silemiyorsa yandık desene

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Trojan.Win32.Generic

Kontrol ettim ama hepsi windows'un normal çalışan işlemleri. Benim anlamadığım şu, bu trojan pc'ye bulaştığında kaspersky açıktı. Yani nasıl oluyor da uyarı vermeden bulaşabiliyor bu ? Çok güçlü bir trojan mıdır bu? Kaspersky bile silemiyorsa yandık desene

hocam her ihtimale karşı combofix çalıştır.

• son 2 ayda virüsler o kadar çok değişkenlik gösterir oldu ki ağzımız açık kalıyor tek bir dosyada trojen, worm, dialer karışımı virüs çıkabiliyor. son 1 haftada sadece kaspersky database içeriğine 50 panda database içeriğine de 30 farklı zararlı tanımlaması eklettim fakat hiç durmadan her 10 saatte bir yeni yeni bir sürü yeni varyant ve mutasyon virüs türevi ile karşılaşıyorum ssanırsam yine 2003 dönemindeki gibi sağlam bir virüs patlaması olacak giibi çok yakında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

son 2 ayda virüsler o kadar çok değişkenlik gösterir oldu ki ağzımız açık kalıyor tek bir dosyada trojen, worm, dialer karışımı virüs çıkabiliyor. son 1 haftada sadece kaspersky database içeriğine 50 panda database içeriğine de 30 farklı zararlı tanımlaması eklettim fakat hiç durmadan her 10 saatte bir yeni yeni bir sürü yeni varyant ve mutasyon virüs türevi ile karşılaşıyorum ssanırsam yine 2003 dönemindeki gibi sağlam bir virüs patlaması olacak giibi çok yakında.

Hocam Ad-B-lock kullanın birde ne tür virüsler?
    Şuan linux kullanıyorum o yönden çok rahatım.
  • quote:

Virüslerle çok yakından ilgileniyorum sanal pc açıp virüsleri tek tek deneyip sorunlarına karşı çözümler üretiyorum.

Bot olan arkadaşlara özellikle yardım edebilirim çünkü malum sansür yasası geldi başlarına bir şey gelmeden iletişime geçsinler benimle.
    Sisteminize göre antivirüs önerebilirim ve antivirüs karşılaştırmalarını yapabilirim.

Konu altında bilgisayar güvenliği ile ilgili tüm soruları sorabilirsiniz.
    HEP GÜNCELDİR KONU

Sistemde bot varsa bize neden bişey olsun anlamadım?
  • Hocam Nod32 için ne söyleyebilirsin? Orjinal lisanslı kullanıyorum Kaspersky dan çok mu uzakta sıralamaya koysan ne değer verirsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

Virüslerle çok yakından ilgileniyorum sanal pc açıp virüsleri tek tek deneyip sorunlarına karşı çözümler üretiyorum.

Bot olan arkadaşlara özellikle yardım edebilirim çünkü malum sansür yasası geldi başlarına bir şey gelmeden iletişime geçsinler benimle.
    Sisteminize göre antivirüs önerebilirim ve antivirüs karşılaştırmalarını yapabilirim.

Konu altında bilgisayar güvenliği ile ilgili tüm soruları sorabilirsiniz.
    HEP GÜNCELDİR KONU

Sistemde bot varsa bize neden bişey olsun anlamadım?

Bot olmak demek senin yaptığın herşeyi izleyen biri var demek yani sen ne yaparsan seni izliyorlar.
    Hatta senin IP adresinden sitelere DDOS atıyorlar ve IP adresini kullanarak geziniyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: FinalFrontier

Hocam Nod32 için ne söyleyebilirsin? Orjinal lisanslı kullanıyorum Kaspersky dan çok mu uzakta sıralamaya koysan ne değer verirsin?

Nod32 geçmek en basiti nod32 para vereceğine COMODO kullan ücretsiz ve nod32 oranla 2 kat daha iyi ve + olarak güvenlik duvarı ve size özel DNS adresi.

• quote:

quote:

son 2 ayda virüsler o kadar çok değişkenlik gösterir oldu ki ağzımız açık kalıyor tek bir dosyada trojen, worm, dialer karışımı virüs çıkabiliyor. son 1 haftada sadece kaspersky database içeriğine 50 panda database içeriğine de 30 farklı zararlı tanımlaması eklettim fakat hiç durmadan her 10 saatte bir yeni yeni bir sürü yeni varyant ve mutasyon virüs türevi ile karşılaşıyorum ssanırsam yine 2003 dönemindeki gibi sağlam bir virüs patlaması olacak giibi çok yakında.

bu seferki karşımda duran şey baya azılı olduğundan ne yapabileceğime kara veremedim. bir Windows server 2003 vakası ki bu güne kadar hiç bu tarz bir vaka görmedim kimseye de görmeyi nasip etmesin derim. sisteme destek veren firma tam 3 yıldır hiç sistem incelemesi analizi yapmamış ve 3 senedir 1 kere bile antivirüs girmemiş sisteme server kabak gibi güvenlik duvarı da kapalı öyle durmuş. vatandaşın birisi yuvalanmış tam 3 senedir sürekli uzaktan sisteme login olup meta exploitler ıvırlar zıvırlar doldurup doldurup illegal faaliyetlerde bulunmuş durmuş. Telekom da muhatap olacak adam bulamıyorum alayı mal son 3 günlük faaliyet durumunu istiyorum statik ip görünüyor ve aktif şuanda verilen cevap bu. serveri formatlayacağım ama en berbat kısmı bu sorun sadece 2000,xp ve server 2003' e özgü meşhur anonymous acaount ile ilgil açıktan faydalanıyor yetmez miş gibi tek yerde değil ki il dışındaki şubeleri dahi eline geçirmiş durumda olmasından şüpheleniyorum ne firewall işe yarıyor ne antivirüs nede başka bir şey adam darıyı dikmiş serverin içine.. statik ip olması ayrı bir sıkıntı. adamın oluşturduğu hesapları dahi siliyorum ama bu seferde meşhur anonymous acaunt hortluyor ve engelleyemiyorum çünkü kullanıcı hesap ve guruplarında görünmüyor bir görünse ah canına okuyacağım menetin . server 2008 ve 2012' de yok işte bu açık. server 2000' den miras kalır da bu kadar bomba bir mirasta bırakılmaz ki. Böyle mallar nasıl firma açıp işletiyor ve nasıl oluyor piyasada iş yapıyorsa sövmemek elde değil yaw hayvan demek çok kibar kaçıyor gerçek hayvanlara hakaret sayılır 3 yıl yaw insaf vallahi başkasının yaptığının derdini çekmek sıkıntı yaşamak sanki bu sene farz oldu tam 5 farklı firma 5 tane adamı ipe götürecek tarzda sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 14 Mart 2014; 23:55:53 >

• quote:

quote:

quote:

bu seferki karşımda duran şey baya azılı olduğundan ne yapabileceğime kara veremedim. bir Windows server 2003 vakası ki bu güne kadar hiç bu tarz bir vaka görmedim kimseye de görmeyi nasip etmesin derim. sisteme destek veren firma tam 3 yıldır hiç sistem incelemesi analizi yapmamış ve 3 senedir 1 kere bile antivirüs girmemiş sisteme server kabak gibi güvenlik duvarı da kapalı öyle durmuş. vatandaşın birisi yuvalanmış tam 3 senedir sürekli uzaktan sisteme login olup meta exploitler ıvırlar zıvırlar doldurup doldurup illegal faaliyetlerde bulunmuş durmuş. Telekom da muhatap olacak adam bulamıyorum alayı mal son 3 günlük faaliyet durumunu istiyorum statik ip görünüyor ve aktif şuanda verilen cevap bu. serveri formatlayacağım ama en berbat kısmı bu sorun sadece 2000,xp ve server 2003' e özgü meşhur anonymous acaount ile ilgil açıktan faydalanıyor yetmez miş gibi tek yerde değil ki il dışındaki şubeleri dahi eline geçirmiş durumda olmasından şüpheleniyorum ne firewall işe yarıyor ne antivirüs nede başka bir şey adam darıyı dikmiş serverin içine.. statik ip olması ayrı bir sıkıntı. adamın oluşturduğu hesapları dahi siliyorum ama bu seferde meşhur anonymous acaunt hortluyor ve engelleyemiyorum çünkü kullanıcı hesap ve guruplarında görünmüyor bir görünse ah canına okuyacağım menetin . server 2008 ve 2012' de yok işte bu açık. server 2000' den miras kalır da bu kadar bomba bir mirasta bırakılmaz ki. Böyle mallar nasıl firma açıp işletiyor ve nasıl oluyor piyasada iş yapıyorsa sövmemek elde değil yaw hayvan demek çok kibar kaçıyor gerçek hayvanlara hakaret sayılır 3 yıl yaw insaf vallahi başkasının yaptığının derdini çekmek sıkıntı yaşamak sanki bu sene farz oldu tam 5 farklı firma 5 tane adamı ipe götürecek tarzda sıkıntı.

Hocam sorununuzu pek anlayamadım?
    Bot mu oldunuz?

• Virus adini bilmiyorum.ama yaptigi islem su.kopyaladigim herhangi bir dosyayi sacmasapan karakterlerle kaydediyor.daha sonrasinda isim degisikligi vb islem yaptirmiyor.bu virusun adi nedir.fix i varmidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • z123456 kullanıcısına yanıt
    görüntüsünü upload edersen ve arkaplanda çalışan sistem ve diğer dosyalarında remini upload edip msconfig resminide aktarabilirsen birşeyler söylemek mümkün olacaktır.
  • aynen bot olmuş sistem zaten başka firma ilgileniyordu önceden adamlardan memnun kalmayınca başkası aracılığı ile iletişime geçtiler benle ama bu saatten sonra çok zor işim aydında şube var fethiyede var muğlada var antalyada 3 şube var ve merkez noktası var ayrıca tüm heryer uzak masaüstü aracılığı ile erişerek muhasebe yazılımı kullanıyor. serveri düzeltsem terminalden giriyor sisteme hadi antalyayı halledebilirim diğer şubeler nanay şuanda
  • Usta s.a ben bu lanet olası internette facebook zart zurt girecem diye 1 aydır neredeyse kafayı yemek üzereyim.Bizim bi komşu geçen format atmış ikimizdede eset vardı.Onun pc de istediği yere anında girer olmuş benim 40 saat yüklemeye uğraşıyor sayfaları.Bu ara eset de bi sorun var heralde bağlantıları mı engelliyor nedir ne değildir anlamadım neyse bana varlığı yokluğu belli olmayan PORT larıma ellemeyen bi program arıyorum.Lanet olası eset de öyle bi yere koymuşlar ki port izin verme olayını modemi kıracaktım o dandik program yüzüne.Pc de oyun falan oynamam.Takıldığım torrent siteleri belli zamundada virüs görmedim hiç.Piratebay de de seed sayısı yüksek olan dizileri çekerim dimension vs vs.Kısaca pc de virüs yapar diyeceğiniz yerlerde gezmem ben o yüzden microsoft security esentials kullansam nasıl olur bu lanet eset ya da karman çorman ayarlara sahip virüs programı istemiyorum ne önerirsiniz?

ha bu arada 1.5 yıldır format atılmadı bu sisteme.sıkıntısı yok.sadece virüs programı deli ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 15 Mart 2014; 13:57:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: z123456

Virus adini bilmiyorum.ama yaptigi islem su.kopyaladigim herhangi bir dosyayi sacmasapan karakterlerle kaydediyor.daha sonrasinda isim degisikligi vb islem yaptirmiyor.bu virusun adi nedir.fix i varmidir

Sistem başlangıçta çalışıyor virüs büyük ihtimal combofix deneyin.

quote:

aynen bot olmuş sistem zaten başka firma ilgileniyordu önceden adamlardan memnun kalmayınca başkası aracılığı ile iletişime geçtiler benle ama bu saatten sonra çok zor işim aydında şube var fethiyede var muğlada var antalyada 3 şube var ve merkez noktası var ayrıca tüm heryer uzak masaüstü aracılığı ile erişerek muhasebe yazılımı kullanıyor. serveri düzeltsem terminalden giriyor sisteme hadi antalyayı halledebilirim diğer şubeler nanay şuanda

Kaspersky destek ekibiyle iletişime geçin.
    Veya Comodo destek ekibiyle.

quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

Usta s.a ben bu lanet olası internette facebook zart zurt girecem diye 1 aydır neredeyse kafayı yemek üzereyim.Bizim bi komşu geçen format atmış ikimizdede eset vardı.Onun pc de istediği yere anında girer olmuş benim 40 saat yüklemeye uğraşıyor sayfaları.Bu ara eset de bi sorun var heralde bağlantıları mı engelliyor nedir ne değildir anlamadım neyse bana varlığı yokluğu belli olmayan PORT larıma ellemeyen bi program arıyorum.Lanet olası eset de öyle bi yere koymuşlar ki port izin verme olayını modemi kıracaktım o dandik program yüzüne.Pc de oyun falan oynamam.Takıldığım torrent siteleri belli zamundada virüs görmedim hiç.Piratebay de de seed sayısı yüksek olan dizileri çekerim dimension vs vs.Kısaca pc de virüs yapar diyeceğiniz yerlerde gezmem ben o yüzden microsoft security esentials kullansam nasıl olur bu lanet eset ya da karman çorman ayarlara sahip virüs programı istemiyorum ne önerirsiniz?

ha bu arada 1.5 yıldır format atılmadı bu sisteme.sıkıntısı yok.sadece virüs programı deli ediyor.

Hocam eğer virüs programı yönünden sıkıntı yaşıyorsanız ilk başta sisteminizi tanıyın
    örnek vereyim 4 RAM Bir Bilgisayarla 4 RAM başka bir bilgisayar aynı performansı göstermiyor (diğer parçalar yönünden aynı)
    Ardından ücretsiz kullanmak istiyorsanız comodo ücretli kullanmak istiyorsanız Kasperksy gerisi işe yaramaz zaten eset kendi DB'sini koruyamıyor.

• Hocam merhaba,

Uzunca bir süredeir COMODO İnt. Sec. Kullanıyordum fakat şimdilerde Bitdefender Total Sec.(PRO) kullanıyorum.

Fakat hala aklıma soru işareti acaba hangisi bnm için daha iyi..

Sistemim çok iyi değil i5-2410M 4GB Ram

Tavsiyeniz_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonevil

Hocam merhaba,

Uzunca bir süredeir COMODO İnt. Sec. Kullanıyordum fakat şimdilerde Bitdefender Total Sec.(PRO) kullanıyorum.

Fakat hala aklıma soru işareti acaba hangisi bnm için daha iyi..

Sistemim çok iyi değil i5-2410M 4GB Ram

Tavsiyeniz_?

Hocam dediğim gibi AV Testlerde Virüs Tesbit Oranında Eşitler Ama Güvenlik Duvarı Bakımından Comodo Bitdefenderi geçiyor.
  • Sistemi en az kasan ve free antivirüs hangisidir ?
    Sistemi en az kasan ve ücretli antivirüs hangisidir ?

Açıkcası F/P değerlendirmesi bekliyorum sizden.Beceri/Sistem Bindirdiği yük/Kullanım hakkı olarak mini bi sıralama süper olabilir.

Kullanımı rahat,sürekli onay pazarlığında olmayan,sistemi sömürmeyen,sessiz yetim gibi köşede çalışıp evini geçindirecek bi Antivirüs programı bakıyorumda,bilginiz gerekli bu konuda.

Faydalı bi topic olmuş.Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playas -- 15 Mart 2014; 18:06:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playas

Sistemi en az kasan ve free antivirüs hangisidir ?
    Sistemi en az kasan ve ücretli antivirüs hangisidir ?

Açıkcası F/P değerlendirmesi bekliyorum sizden.Beceri/Sistem Bindirdiği yük/Kullanım hakkı olarak mini bi sıralama süper olabilir.

Faydalı bi topic olmuş.Şimdiden teşekkürler

Düşük sistem kullanımla eşitlikte tek antivirüs : Avira

Ücretli en az kasan eset ve MSE gibi koruma sağlıyor. açıkçası birşeye yaramıyor.

Kasmayan kendi kendine geçinen ve güncellemeleri bile kendi yapan yarı otomatik antivirüs avira ve çok az kasıyor. standart ev bilgisayarları için neredeyse mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7AAC33DBF -- 15 Mart 2014; 18:09:12 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.