Şimdi Ara

Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: r522js02tr

quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

quote:

Orijinalden alıntı: r522js02tr

bilgisayarda herhangi bir korsan yazılım yok. crack, dizi indirme vs yok.
    P2P herhangi bir yazılım kullanmıyorum
    internette 3 5 bilindik site dışında sadece makale linklerini açıyorum, pdf ler vs.
    yıllardır net kullanıyorum ilk kez virüs uyarısı aldım;
    avira;
    HTML/Pillscam.B (konumu: firefox profiles in içinde)
    &
    Patched.Ren.Gen (adobenin içinde adobearm.exe)
    karantinaya aldı.

virüs temizlemek sıkıntı değil format atmayı planlıyorum
    benim için önemli olan nasıl girdiği, gelecekte ona göre önlem alma

kısa zaman evvel firefox eklentisi anonymox indirmiştim youtube kapalıyken girmek için ondan olabilirmi?
    teşekkürler

Temizlenmesi zor virüsler değiller çoğu antivirüs rahatlıkla silebilir.

Nasıl geldiğini şöyle açıklıyayım ;

İnternet sitelerini gezindiğiniz de sitelerden size çerezler ve ona benzer dosyalar iner siz göremeseniz de bazı siteler bunu kötü amaçlarla kullanıyor en iyi önlem CCLEANER ile her gün düzenli temizlik yapmak.
    İnce Detay : Chrome eklenti olarak A-d-d B-l-c-k (aralarında ki tireleri kaldırıp googlede aratıp Chrome veya Firefox kurun)
    Reklamları ve gezinmede görünmezliği sağlar ince detay ama gerçekten işe yarıyor...

Zaten engellenmesi güç virüsler değiller Avira bununla başa çıkabilir kolaylıkla...

virüsten dolayımı yoksa avira karantinaya aldığından dolayımı bilemiyorum ama windowsla ilgili programları kullanmada hata alıyorum, mesela paint açılmıyo
    c win system32 içindeki ODBC32.DLL programıyla iligili
    hata durumu 0xc000012f

Kaspersky indirin temizleyin.
    Olmadı ComboFix ile temizleyin (en son seçeneğiniz olsun)
    Kaspersky disk ile yapabilirsiniz eğer bypass söz konusuysa.

• emsisoft ile taradım
    quote:

Kaspersky indirin temizleyin.
    Olmadı ComboFix ile temizleyin (en son seçeneğiniz olsun)
    Kaspersky disk ile yapabilirsiniz eğer bypass söz konusuysa.

emsisoft ile taradım;

C:\windows\Installer\$PatchCache$\Managed\00002109110000000000000000F01FEC\12.0.4518\ul_msvcr80.dll.98CB24AD_52FB_DB5F_FF1F_C8B3B9A1E18E Algılandı: Gen:Variant.Kazy.323784 (B)

C:\windows\SysWOW64\L2SecHC.dll Algılandı: Gen:Trojan.Heur2.LP.ju4@aqqNLAp (B)

C:\windows\SysWOW64\migwiz\MigSetup.exe Algılandı: Gen:Trojan.Heur.RP.juY@aadnsYn (B)

C:\windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-l..securityhelperclass_31bf3856ad364e35_6.2.9200.16384_none_82c3f0d84a420734\L2SecHC.dll Algılandı: Gen:Trojan.Heur2.LP.ju4@aqqNLAp (B)

Tarandı 204514
    Bulundu 4

C:\windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-l..securityhelperclass_31bf3856ad364e35_6.2.9200.16384_none_82c3f0d84a420734\L2SecHC.dll Silindi Gen:Trojan.Heur2.LP.ju4@aqqNLAp (B)

C:\windows\Installer\$PatchCache$\Managed\00002109110000000000000000F01FEC\12.0.4518\ul_msvcr80.dll.98CB24AD_52FB_DB5F_FF1F_C8B3B9A1E18E Silindi Gen:Variant.Kazy.323784 (B)

Silindi 2

Karantinaya alındı 0

diğer 2 si noldu kayıp.

ardından gdata ile taradım;

Object: L2SecHC.dll
    Path: C:\windows\SysWOW64
    Status: File moved to quarantine
    Virus: Gen:Trojan.Heur2.LP.ju4@aqqNLAp (Engine A)

Object: MigSetup.exe
    Path: C:\windows\SysWOW64\migwiz
    Virus: Gen:Trojan.Heur.RP.juY@aadnsYn (Engine A)

Object: MigSetup.exe
    Path: C:\windows\WinSxS\wow64_microsoft-windows-m..onwizardapplication_31bf3856ad364e35_6.2.9200.16384_none_1d9968a0527a3e3d
    Virus: Gen:Trojan.Heur.RP.juY@aadnsYn (Engine A)

(bu karantinaya alınanlara delete diyorum umarım pc den siliyordur, karantina listesinden değil :) )

kaspersky yi en sona bıraktım en sağlam o diye.

bakalım eğer sorunumu tam olarak çözen çıkarsa satında alabilirim

edit: kaspersky de birşey çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r522js02tr -- 6 Nisan 2014; 13:52:09 >

• Arkadaşlar yaklaşık 2 gün önce antivürüs programımı yanlışlıkla kaldırdım. Şimdi yenisini yüklemek istediğimde \software\microsoft\windowsnt egui.exe anahtarı oluşturulamadı hatası veriyor acil yardım !!!!!!!!!!!!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aliacik9458

Kaspersky la taradım bişey bulmadı. Peki siz McAfee nin bulduğu bu turuva atlarını daha önce gördünüz mü hiç?

McAfee herşeyi virüs görür
    evet çok gördüm o virüs türlerinden ama McAfee her .exe dosyasını virüs gördüğü için güvenmiyorum o virüs programına.

Hocam dediğinizi yaptım comodoyu kurdum mcafee kaldırdım ama indirdiğim kaspersky kaldırmadım duruyo. Virüs bulaştıktan sonra kasmayan bilgisayar kasmaya başladı. Özellikle chrome da çok sekme açında daha sık oluyor. Windows 8 kullanıyorum ve bu sistemde "herşeyi kaldırın ve windowsu yeniden yükleyin" diye bişey var. Bunu yapayım mı yoksa başka bir alternatif var mı? Ayrıca yapsam sorun düzelir mi?

• quote:

quote:

quote:

Kaspersky la taradım bişey bulmadı. Peki siz McAfee nin bulduğu bu turuva atlarını daha önce gördünüz mü hiç?

McAfee herşeyi virüs görür
    evet çok gördüm o virüs türlerinden ama McAfee her .exe dosyasını virüs gördüğü için güvenmiyorum o virüs programına.

Hocam dediğinizi yaptım comodoyu kurdum mcafee kaldırdım ama indirdiğim kaspersky kaldırmadım duruyo. Virüs bulaştıktan sonra kasmayan bilgisayar kasmaya başladı. Özellikle chrome da çok sekme açında daha sık oluyor. Windows 8 kullanıyorum ve bu sistemde "herşeyi kaldırın ve windowsu yeniden yükleyin" diye bişey var. Bunu yapayım mı yoksa başka bir alternatif var mı? Ayrıca yapsam sorun düzelir mi?

kaspersky kasmaz 2 antivirus oldugu icin kasiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Artemis!3208EE1F6FDA adlı virüs nedir, ne yapar?
  • Hocam bizim okuldaki akıllı tahta virüs kaynıyor hocalar öğrenciler herkes kullandığı için usb girişleri kevgir gibi hoca bize sunu atıyor ya da biz performans ödevi verirken içine virüs dolup duruyor bu da beni rahatsız ediyor takarken taramayı ihmal etmiyorum ama program bulamazsa bilgisayarla uğraşmak istemiyorum.Sİzce ne yapmalıyım?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.