Şimdi Ara

Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem: Core2duo 2.00 ghz, 4 gb ram, win 8.1 x64

Öncelikle selamlar.. Yaklaşık 2-3 aydır 5. yaşına girmiş laptop için kasmayan ve etkili bir antivirus bulmak için denemediğim program kalmadı. Araştırırken de neredeyse bu konuda expert haline geldim. Ana bilgisayarımda kaspersky kullanıyorum, fakat laptop haliyle çok eski olduğu için rami 4 gb olsa da işlemcisi artık yetersiz geliyor. Çok fazla livestream izleyen biriyim ve kaspersky kelimenin tam anlamıyla cpu'yu sömürüyor bu esnada, bütün streami tarıyor sürekli ve sadece kasperin cpu kullanımı 5%-10%un altına inmiyor.

Bundan dolayı laptoptan kasperi silip önce eset kurdum, fakat her ne kadar tespit oranı iyi ve kasmayan bir program olsa da, anlayamadığım bir şekilde programa ısınamıyorum, 2-3 gün falan dayanabildi. Program garip bir şekilde itici geliyor bana, belki robottan dolayıdır

Sonra avira kurdum, fakat o da bilmediğim bir sebepten dolayı virus definitionlarını update ettiği halde program modüllerini etmiyordu. Yeni sürümü çıktığını okuyorum, fakat about kısmına girince benim sürüm hala 2 ay öncesinin falan oluyordu, ve de boot süresini biraz uzatmıştı o yüzden onu da bıraktım.

Şimdi malwaretips.com'da gördüğüm bir konu sağolsun 6 aylık emsisoft anti-malware lisansı buldum ve onu kullanıyorum. Son derece stabil çalışıyor, hem bitdefender hem de kendi database'i olması da bir avantaj. Videoları ve streamleri sürekli tarayarak cpu sömürmesi de yapmıyor. Tek sıkıntı windows firewalldayım şu an ama o da olsun artık zaten 40 yılda bir public wifi'a bağlanıyorum. Sizin emsisoft hakkındaki düşünceleriniz nasıldır? Ben pek olumsuz yorum bulamadım etrafta, 6 aylık lisans bulmuşken ve stabil çalışıyorken devam etmeyi düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: razorblade

Sistem: Core2duo 2.00 ghz, 4 gb ram, win 8.1 x64

Öncelikle selamlar.. Yaklaşık 2-3 aydır 5. yaşına girmiş laptop için kasmayan ve etkili bir antivirus bulmak için denemediğim program kalmadı. Araştırırken de neredeyse bu konuda expert haline geldim. Ana bilgisayarımda kaspersky kullanıyorum, fakat laptop haliyle çok eski olduğu için rami 4 gb olsa da işlemcisi artık yetersiz geliyor. Çok fazla livestream izleyen biriyim ve kaspersky kelimenin tam anlamıyla cpu'yu sömürüyor bu esnada, bütün streami tarıyor sürekli ve sadece kasperin cpu kullanımı 5%-10%un altına inmiyor.

Bundan dolayı laptoptan kasperi silip önce eset kurdum, fakat her ne kadar tespit oranı iyi ve kasmayan bir program olsa da, anlayamadığım bir şekilde programa ısınamıyorum, 2-3 gün falan dayanabildi. Program garip bir şekilde itici geliyor bana, belki robottan dolayıdır

Sonra avira kurdum, fakat o da bilmediğim bir sebepten dolayı virus definitionlarını update ettiği halde program modüllerini etmiyordu. Yeni sürümü çıktığını okuyorum, fakat about kısmına girince benim sürüm hala 2 ay öncesinin falan oluyordu, ve de boot süresini biraz uzatmıştı o yüzden onu da bıraktım.

Şimdi malwaretips.com'da gördüğüm bir konu sağolsun 6 aylık emsisoft anti-malware lisansı buldum ve onu kullanıyorum. Son derece stabil çalışıyor, hem bitdefender hem de kendi database'i olması da bir avantaj. Videoları ve streamleri sürekli tarayarak cpu sömürmesi de yapmıyor. Tek sıkıntı windows firewalldayım şu an ama o da olsun artık zaten 40 yılda bir public wifi'a bağlanıyorum. Sizin emsisoft hakkındaki düşünceleriniz nasıldır? Ben pek olumsuz yorum bulamadım etrafta, 6 aylık lisans bulmuşken ve stabil çalışıyorken devam etmeyi düşünüyorum..

Leptop eski olduğu için pek seçenek kalmıyor.

CCLEANER + MSE

İyi gider diye düşünüyorum.
    Tam bir koruma olmasada bilgisayarı kapatmadan önce CC ile bir temizlik yaparsınız böylece şifreniz çalınamaz.
    MSE az da olsa bir koruma yapar böyle geçinir gidersiniz 1 ayda 1 defa combofixlersiniz.

• Eski de microsofta kalacak kadar da degil canim :) ben zaten emsisoft ve diger yazilimlar icin yazdiklarim hakkindaki dusuncelerinizi merak etmistim daha cok. Asagi yukari tum yazilimlarin efektifligi ve performansi hakkinda bir bilgim oldu bu surecte. Su an bir sorun yok sistemde bakalim, boyle devam eder diye umuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma bir şey takılıyor da hani çoğu pcde bulunan programlar malumunuz ccleaner Advanced SystemCare gibi ama bu bitdefender total security de bir özellik var tune up diye ve tüm bu bir sürü programların yaptığını bir kaç tıkta yapıyor acaba onlar kadar iyi yapıyor mu bunu merak ediyorum
  • Fareit virüsüne denk gelen ol du mu hiç menetin amma marifeti varmış yaw ne Linux bıraktı nede Windows sistem alayına tek gitti şerefsiz virüs. antivirüslerede adapte olup kodlarını güncelleyerek değiştiriyor ve her yenilediğinde çıldırtıyor. kaspersky firması bile şaşırdı diyebilirim dosyayı yolluyorum tanımlamasına ekliyorlar güncellemeyi indirip tarıyorum ve 2 saat sonra bilinmeyen tehdit uyarısı ve yeni bir türev hemen.
  • İyi günler...
    hocam dün bi siteden solidworks indirdim ve içinden truva atı çıktı. Antivirüs prog. McAfee virüsü buluyo ama silemiyo. Bilgisayarım asus x550v serisi 1 tb lık modeli. Bu virüsün silinmesi için illa format mı atılması gerekiyo? McAfee nin bulduğu virüsün adı resimde
     Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR] Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR]

• quote:

Orijinalden alıntı: ışık_medeniyeti

aklıma bir şey takılıyor da hani çoğu pcde bulunan programlar malumunuz ccleaner Advanced SystemCare gibi ama bu bitdefender total security de bir özellik var tune up diye ve tüm bu bir sürü programların yaptığını bir kaç tıkta yapıyor acaba onlar kadar iyi yapıyor mu bunu merak ediyorum

CCLEANER işinde gerçekten iyi bir firma.
    ASC için ise tamamen fasa fiso hiç bir şeye yaradığı yok gösteriş amaçlı bir de garanti vermişler %300 kadar daha fazla performans zaten bu mümkün değil sistem özellikleri neyse Bilgisayar performansı da o kadar max. artar bu temizleme programlarıyla bilgisayar bakımıyla değişebilir ama %300 mümkün değil.

quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

Fareit virüsüne denk gelen ol du mu hiç menetin amma marifeti varmış yaw ne Linux bıraktı nede Windows sistem alayına tek gitti şerefsiz virüs. antivirüslerede adapte olup kodlarını güncelleyerek değiştiriyor ve her yenilediğinde çıldırtıyor. kaspersky firması bile şaşırdı diyebilirim dosyayı yolluyorum tanımlamasına ekliyorlar güncellemeyi indirip tarıyorum ve 2 saat sonra bilinmeyen tehdit uyarısı ve yeni bir türev hemen.

ben hiç denk gelmedim çoğu virüsü inceledim ama buna nedense denk gelemedim eğer virüs programını bypass ediyorsa Kaspersky disk için bir yazılımı var disk kurup bypass edilmeyeceği için virüsü rahatlıkla temizleyebilir.
    Combofix olabilir eğer yayılmışsa combofix sistem dosyalarınıda götürür.
    Linux'a mı bulaşıyor?
    İlk defa duydum doğrusu 2 sisteme birden giden virüs

quote:

Orijinalden alıntı: aliacik9458

İyi günler...
    hocam dün bi siteden solidworks indirdim ve içinden truva atı çıktı. Antivirüs prog. McAfee virüsü buluyo ama silemiyo. Bilgisayarım asus x550v serisi 1 tb lık modeli. Bu virüsün silinmesi için illa format mı atılması gerekiyo? McAfee nin bulduğu virüsün adı resimde
     Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR] Bilgisayar Güvenliği Hakkında Ki Sorularınız [UZMANINDAN CEVAPLAR]

Kaspersky indirip taratıp temizletin McAfee her dosyayı virüs olarak görmesiyle meşurdur.
    ama siz kaspersky indirip bir taratıp temizletin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7AAC33DBF -- 2 Nisan 2014; 22:11:24 >

• Kaspersky la taradım bişey bulmadı. Peki siz McAfee nin bulduğu bu turuva atlarını daha önce gördünüz mü hiç?
  • artemis virüsünü ben gördüm ama normalde zaten içinde crack yada cracklenmiş exelerin çoüğunu antivirüsler virüs olarak işaretler. orijinal solid yazılımında bu uyarıyı asla alamazsın mcafee yazılımında.
  • quote:

Kaspersky la taradım bişey bulmadı. Peki siz McAfee nin bulduğu bu turuva atlarını daha önce gördünüz mü hiç?

McAfee herşeyi virüs görür
    evet çok gördüm o virüs türlerinden ama McAfee her .exe dosyasını virüs gördüğü için güvenmiyorum o virüs programına.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    virüs yazan hackerlara idam cezası gelmeli arkadaş
  • iyilerini kastetmiyorum hocam onlar zaten devletin siber güvenliği için uğraşıyorlar. virüs yazıp milletin pcsini bozan hackerları öldürmek lazım ki bi daha bak sen hiçbir programın içine virüs yazan biri cüret edebilir mi.
  • Hocam öğrenciyiz orjinal solidi alamayız mecbur internetten indirdik.
    Bilgisayardan pek fazla anlamam o yüzden sizden bi tavsiye bekliyorum şimdi bu virüsü silmek için ne yapıyım? format attırmam gerekir mi? Yada bunun bana zararı olur mu?
  • kolay gelsin öncelikle ben eset smart security 7 deneme sürümü indirdim 30 günlük o bitince internetten key buldum şimdi onu kullanıyorum pc yi sadece sosyal medya amaçlı kullanıyorum yada alışveriş vs. bu internetten bulduğum key in bi zararı olurmu yada başka ne tavsiye edebilirsin smart security 7 yerine yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

Hocam öğrenciyiz orjinal solidi alamayız mecbur internetten indirdik.
    Bilgisayardan pek fazla anlamam o yüzden sizden bi tavsiye bekliyorum şimdi bu virüsü silmek için ne yapıyım? format attırmam gerekir mi? Yada bunun bana zararı olur mu?

zararı yok şimdilik kaspersky göremediyse.
    şuan ki antivirüs programını kaldırıp comodo int. sec. yükleyin (ücretsiz)
    o bilgisayarı iyi koruyacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: ByNwO

kolay gelsin öncelikle ben eset smart security 7 deneme sürümü indirdim 30 günlük o bitince internetten key buldum şimdi onu kullanıyorum pc yi sadece sosyal medya amaçlı kullanıyorum yada alışveriş vs. bu internetten bulduğum key in bi zararı olurmu yada başka ne tavsiye edebilirsin smart security 7 yerine yardımcı olursan sevinirim

şunu söyliyeyim eset yapay zekası iyi değil ama çoğu güncel virüsü hemen DB eklediği için iyi diyebilirim.
    internetten bulduğun keyin sana bir zararı yok

• Emsisoft Anti-Malware hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim?

Eskiden Avira kullanırdım. Ev kullanıcısı için gayet güzel bir program. Tavsiye ederim kararsız kullanıcılar için.

Fakat bu aralar Emsisoft Anti-Malware kullanıyorum. Kendi motoru yanında Bitdefender motoru kullanması büyük avantaj.

Kendimce güncel zararlılarla test ettiğimde daha yüksek zararlı bulma oranına sahip (Avira'ya göre) ~55mb ram tüketimi var. Oldukça hafif.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LX-

Emsisoft Anti-Malware hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim?

Eskiden Avira kullanırdım. Ev kullanıcısı için gayet güzel bir program. Tavsiye ederim kararsız kullanıcılar için.

Fakat bu aralar Emsisoft Anti-Malware kullanıyorum. Kendi motoru yanında Bitdefender motoru kullanması büyük avantaj.

Kendimce güncel zararlılarla test ettiğimde daha yüksek zararlı bulma oranına sahip (Avira'ya göre) ~55mb ram tüketimi var. Oldukça hafif.

Emsisoft DB bakımından inceleyemedim ama sanal zekası iyi iyi bir program Avira ile neredeyse eş değer nitelikte.
  • bilgisayarda herhangi bir korsan yazılım yok. crack, dizi indirme vs yok.
    P2P herhangi bir yazılım kullanmıyorum
    internette 3 5 bilindik site dışında sadece makale linklerini açıyorum, pdf ler vs.
    yıllardır net kullanıyorum ilk kez virüs uyarısı aldım;
    avira;
    HTML/Pillscam.B (konumu: firefox profiles in içinde)
    &
    Patched.Ren.Gen (adobenin içinde adobearm.exe)
    karantinaya aldı.

virüs temizlemek sıkıntı değil format atmayı planlıyorum
    benim için önemli olan nasıl girdiği, gelecekte ona göre önlem alma

kısa zaman evvel firefox eklentisi anonymox indirmiştim youtube kapalıyken girmek için ondan olabilirmi?
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: r522js02tr

bilgisayarda herhangi bir korsan yazılım yok. crack, dizi indirme vs yok.
    internette 3 5 bilindik site dışında sadece makale linklerini açıyorum, pdf ler vs.
    avira;
    &
    karantinaya aldı.

kısa zaman evvel firefox eklentisi anonymox indirmiştim youtube kapalıyken girmek için ondan olabilirmi?
    teşekkürler

Temizlenmesi zor virüsler değiller çoğu antivirüs rahatlıkla silebilir.

Nasıl geldiğini şöyle açıklıyayım ;

İnternet sitelerini gezindiğiniz de sitelerden size çerezler ve ona benzer dosyalar iner siz göremeseniz de bazı siteler bunu kötü amaçlarla kullanıyor en iyi önlem CCLEANER ile her gün düzenli temizlik yapmak.
    İnce Detay : Chrome eklenti olarak A-d-d B-l-c-k (aralarında ki tireleri kaldırıp googlede aratıp Chrome veya Firefox kurun)
    Reklamları ve gezinmede görünmezliği sağlar ince detay ama gerçekten işe yarıyor...

Zaten engellenmesi güç virüsler değiller Avira bununla başa çıkabilir kolaylıkla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

quote:

Orijinalden alıntı: r522js02tr

bilgisayarda herhangi bir korsan yazılım yok. crack, dizi indirme vs yok.
    avira;
    &
    karantinaya aldı.

teşekkürler

Temizlenmesi zor virüsler değiller çoğu antivirüs rahatlıkla silebilir.

Nasıl geldiğini şöyle açıklıyayım ;

İnternet sitelerini gezindiğiniz de sitelerden size çerezler ve ona benzer dosyalar iner siz göremeseniz de bazı siteler bunu kötü amaçlarla kullanıyor en iyi önlem CCLEANER ile her gün düzenli temizlik yapmak.
    İnce Detay : Chrome eklenti olarak A-d-d B-l-c-k (aralarında ki tireleri kaldırıp googlede aratıp Chrome veya Firefox kurun)
    Reklamları ve gezinmede görünmezliği sağlar ince detay ama gerçekten işe yarıyor...

Zaten engellenmesi güç virüsler değiller Avira bununla başa çıkabilir kolaylıkla...

virüsten dolayımı yoksa avira karantinaya aldığından dolayımı bilemiyorum ama windowsla ilgili programları kullanmada hata alıyorum, mesela paint açılmıyo
    c win system32 içindeki ODBC32.DLL programıyla iligili
    hata durumu 0xc000012f

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.