Şimdi Ara

Bilgisayar hakkinda-yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bi arkadasim dun saat 5 gibi pcsini acacakmis. Sadece guc kablosu takili iken arkadaki on/off dugmesini on kismina getirmis ve,hafif bi patlamay olmus. Yanik kokusu da olusmus ve hemen prizden cekmis kabloyu. Sizce ne olmus olabilir? Anakarta zarar vermis midir?

• bazı power ların arkasında 110 - 220 ayarı vardır eğer bunu değiştirdiyse muhtemelen sadece power yanmıştır ha bunu yapmamışsa durup dururken power yanmışsa içerdeki parçalar tek tek kontrol edilmesi lazım powerın kalitesine göre içerdeki parçaların yanma ihtimali azalır power dandikse onlarda zarar görmüş olabilir hangi parçanın yandığını bir kontrol edin bi power alıp deneyin başka yapılacak birşey yok geçmiş olsun
  • evet 115-225 veya 110-220 ayarları oluyor değiştirdiğinde güc kısmı yanıyor. geçmiş olsun.
  • GÜÇ kaynağı yanmış
  • Power patlamış. Bilgisayarcıya götürüp bi power takıp denesin bilgisayar açılıyosa sadece power alacak.
  • arkadaşlar eski model geniş girişli (tam teknik adını bilmiyorum IDE oluyo sanırım) hard diskleri yeni model sataya bağlamak için bi yöntem ya da aparat var mı? varsa da performans olarak nasıl acab
  • IDE oluyor. Performans konusunu bilemiycem. Benim eski pc vardı anakartını değiştirdim yeni anakarta dvd girişi yokmuş ide ile bağladılar normal çalışıyor. hdd'de nasıl olur bilemiyorum ama pek fark olmaz heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih9478

IDE oluyor. Performans konusunu bilemiycem. Benim eski pc vardı anakartını değiştirdim yeni anakarta dvd girişi yokmuş ide ile bağladılar normal çalışıyor. hdd'de nasıl olur bilemiyorum ama pek fark olmaz heralde.

hmmm denemek lazım...elimde 240gb IDE hdd var yatıyo.değerlendireyim dedim
  • değerlendir bence pek fark olmaz. fark olsa zaten kullanılmaz iyice yavaşlar.
  • eski 4 pinli girişi yeni sataya mı çevireceksin ben öyle anladım onların çeviren aparatlar var power ın gücü yettiği müddetçe performans kaybı yaşamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: FOXXTR

eski 4 pinli girişi yeni sataya mı çevireceksin ben öyle anladım onların çeviren aparatlar var power ın gücü yettiği müddetçe performans kaybı yaşamazsın

aynen öyle kardeşim...önce bi anakarta bakayım boş sata girişi mevcutsa gidip converter bulcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.