< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeVezir -- 15 Şubat 2022; 20:50:55 > |
Bilgisayar Her 10 Dakikada Bir Mavi Ekran Veriyor
-
-
Kasa içerisinde kart okuyucu, dvd gibi ek bileşenler varsa çıkarabilirsiniz, anakart üzerinden görüntü alabiliyorsanız ekran kartını da sisteme dahil etmeden ve tek slot ram ile çalıştırın çalıştırın.
İlk olarak benim aklıma ssd geldi, marka ve modeli nedir, bir de ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
-
Flash bellek takılıydı Nvidia driver'ı yüklemek için çıkardım şimdi. Klavye, mouse, Display Port ve ethernet kablosu takılı lazım olursa çıkartabilirim. Hdmi kablosu ile bağlayabilirim monitöre fakat ekran kartını dahil etmemekten kastınız ne anlayamadım. Çıkarmam gerekirse uğraşım fakat biraz uzun sürer herhalde
SSDim isewww.itopya.comKIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)| ITOPYA.COMhttps://www.itopya.com/kioxia-exceria-480gb-sata-30-25-ssd-555mb-okuma-540mb-yazma_u10931
Böyle bir SSD. Yaklaşık 1.5 senedir yani bilgisayarı aldığımdan beridir kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeVezir -- 15 Şubat 2022; 17:53:12 >
-
SSD bilindik bir marka değil. Elinizde ikinci bir ssd veya hdd varsa kurulumu ona yapın isterseniz. Alternatif olarak deneme amaçlı harici hdd veya usb üzerine de kurabilirsiniz sistemi.
Eliniz yatkın ise bu işlere deneyin ekran kartını çıkarmaya, tecrübeniz yoksa ellemeyin bence.
Edit;
Gönderdiğiniz 2 hatada donanımsal hatalar kategorisinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 15 Şubat 2022; 18:12:54 > -
Maalesef ikinci bir diskim yok fakat 32 gb flash bellek var. İçinde sadece driver var onu da silebilirim.
Maksimum ssd, kasanın önündeki fanları ve ram'leri çıkarttım. Elim yatkın mıdır bilmem ama bozmak istemem. Ekran kartının güç pinlerini çıkartıp denesem çok bir farkı olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeVezir -- 15 Şubat 2022; 18:12:28 > -
Ekran kartı kalsın o zaman ellemeyin bence, usb'yi ssd/hdd gibi kullanarak windows kurulumunu usb'ye yapın, görelim sonucu.
-
Bilgisayar'ın açık kaldığı 15 dakika içerisinde aygıt yöneticisinden devre dışı bırakabilirim ekran ksrtını. Fakat nasıl geri algılatacağımı bilmiyorum. -
Ekran görüntüsünde işaretlediğim yere tıklayın otomatik tanılama işlemi yapacaktır.
-
Oradan ekran kartını devre dışı bırakıp driver yüklemeyi denedim olmadı. Ekran kartını geri etkinleştirip driver yüklemeyi deneyince de uzun sürdüğünden mavi ekran verdi ve bu sefer de CACHE_MANAGER adlı bir hata verdi. Sabah erkenden usb'ye windows kurup bilgisayarı öyle çalıştırmayı deneyeceğim. -
Kardeşim mavi ekran varsayımlarla çözülmez format at onu tak bunu çıkar gibi varsayımlarla çözemezsin öncelikle yazılımsal mı donanımsal mı bunu öğrenmemiz lazım.Bilgisayar mavi ekran verdiğinde detaylı bir dosya oluşturur, bu dosya C:\ Windows\minidump klasöründe bulunur en son verdiği mavi ekran hatasını blue screen programı ile tarat buraya at bakalım, blue screen programını microsoft store den ücretsiz edinebilirsin. Genelde bu tür mavi ekran hataları win 10 veya win 11 geçişlerinde uyumsuz yazılım veya uyumsuz driver ile ilgili kaynaklı oluyor sen dediğim gibi blue screen ile tarat ve buraya at bakalım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X