arkadaşlar önceki gece bilgisayarı virüs taraması yaptırdığım için açık bırakıp yattım.(kaspersky) bilgisayar biraz kasıyordu. heralde virüs programından dolayıdır deyip bıraktım(özellikle fan çok ses çıkarıyordu). sabah kalktığımda ise bilgisayarın güç düğmesine bastığımda bilgisayar hiç çalışmadı. sorun nerede olabilir psu yanmamış kontrol ettirdim ama diğer parçaları tek tek kontrol etme imkanım yok. konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar problemin sebebi hakkında yardımcı olabilirlerse sevinirim...
Çok ses geliyordu derken muhtelemelen işlemci fanından ses geliyor du ama hiç açılmamasının sebebi anakartın yanmış olabilir.Psu sağlammış madem.Bilgisayarında anakartta eskiden yeşil bir ışık yanıyor ise onu bi kontrol et elektrik bağlıyken muhtemelen anakartın yanmış olabilir ;)
Kasayı temizle birde
quote:
Orijinalden alıntı: awsalli
Çok ses geliyordu derken muhtelemelen işlemci fanından ses geliyor du ama hiç açılmamasının sebebi anakartın yanmış olabilir.Psu sağlammış madem.Bilgisayarında anakartta eskiden yeşil bir ışık yanıyor ise onu bi kontrol et elektrik bağlıyken muhtemelen anakartın yanmış olabilir ;)
anakart üzerinde hiçbir ışık yanmıyor maalesef...
Arızanın bi kaç nedeni olabilir dostum ama psu'ya elektrik gelmesi veya fanının dönmesi sağlıklı çalıştığı anlamına gelmez önce onu denemeni öneririm birinden ödünç alarak falan olabilir..Sonra fazla masrafa girme yani (=
pc açılmıyorsa sorun güç kaynağı ve anakarttadır muhtemelen sen birde bağlantıları kontrol et
anakarta sorun olup olmadıgınn bi diger yolu... eline bi tane tornavida al ve kasanın power dügme kablosunun anakarta baglandıgı yeri bul ve onu çıkar o baglanılan yere tornavidayı degdir korkma anakarta zarar vermez eğer hala açılmıyorsa anakart yanmıştır dostum
muhtemelen anakart yanmıştır diye düşünüyorum...
arkadaşlar konuyu yeniliyorum yardımınızı bekliyorum... anakartı bilgisayarcıya götürdüm. adam tamir edebileceğini söyledi ve gerçekten de etti. ardından bir ay kadar bilgisayarı sağlam bir şekilde kullandım. ardından yine bilgisayar kapandı ve en ufak tık yok. tekrar götürdüm adam bu sefer yapamadı. bilgisayar açılıyor bir süre sonra kendini kapatıyor. ankartı yenile sıfır al dedi bizde gittik vatandan aldık yeni bir anakart.
sonra kasayı dağıtıp anakartı ve parçaları kabloları yerleştirdim. açıldı bilgisayar. mavi ekran çıktı tabi. format atmak için win7 cd sini yerleştirdim ancak hiç işlem yapmadan bilgisayar gene kapandı ve açılmıyor. problem ne olabilir acaba. yorumlarınızı bekliyorum. olmayacaksa bilg.ı yenileyecem. ilginiz için saolun...