Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla hocam hatırladığım en eski anım 3-4 yaş arası :) daha eskisi yok. Ama birçok insan sizin gibi zaten merak etmeyin. Bende bir anormallik var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1991, Volfied.

• İlk bilgisayarla Commondre 64 ile tanıştım,
    Bilmeyenler için kısa özet geçeyim, mouse olmayan, siyah üzeri beyaz bir DOS ekranına komut girişi yapılarak çalıştırılan ilk son kullanıcı bilgisayarlarından, sene olarak 1995-1996 falandır sanırım.
    Sonrasında 99 lar gibi cafe kültürü başladı Carmageddon, half life, CS, Midtown Madness, Age of Empires, Red Alert 2, Delta Force, Unreal Tournament vs...
    Eve Vestel bilgisayar alındı 2001 di sanırım, Windows ME vardı üstünde.
    Şu an bile o zamanları çok iyi hatırlıyorum, inndir.com çok popülerdi ve alakalı alakasız herşeyi indiriyordum bilgisayara.
    Kaspersky vardı ve çığlık atardı virüs bulunca.
    Çok defa bozdum bilgisayarı, donanım upgrade yaptım.
    Hayatımı etkileyen oyun olan Max Payne'i kendi bilgisayarımda oynamıştım, hala irkilirim o bebek ağlaması aklıma gelince.
    Derken düzen değişti, teknoloji gelişti.
    Ama o kadar özlüyorum ki internet kafelerde sabahlara kadar CS oynadığımızı, Red Alert turnuvaları yaptığımızı, AGE OF da kafa patlatıp sözde aklımızı geliştirdiğimizi.

Hey gidi günler...

• 1999
    Midtown Madness bide bugs bunny'in bi oynu vardı toprağn içine girip çıkıyoduk. Bide Driver ahh ah, nerde o eski heyecan..
  • İlk bilgisayarı 1996-1997 yıllarında aldıydım. O zaman para biriktirip ikinci el bir 80286 almıştım. Monitör monochrome idi grinin 9 tonunu gösteriyordu. 640kb ram vardı ve işlemci hızı 10mhz idi. Hdd yi sonradan 20 dolara almıştım. Kapasitesi 20mb idi.

İlk oynadığım oyun ise budokan diye bir karete oyunuydu.

Başka hatırladığım oyunlar ise :

Sensible soccer

Prehistoric

Prince of persia

• 2000 ya da 2001 yalan olmasın
  • 2002'de geldi ilk bilgisayarım; Oynadığım ilk oyun Hard Truck: 18 Wheels of Steel'dı.
  • 97-98 di sanırım , Duke Nukem ilk oynadığım oyundu
  • 2klıyım. Kendimi bildim bileli hep bilgisayarımız vardı. İlk oyunum Pac-Man sanırsam

• 2005te tanıştım. İlk oyunlarım alien scooter ve uçan taksi oyunu vardı onu oynardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sam0

İlk bilgisayarla Commondre 64 ile tanıştım,
    Bilmeyenler için kısa özet geçeyim, mouse olmayan, siyah üzeri beyaz bir DOS ekranına komut girişi yapılarak çalıştırılan ilk son kullanıcı bilgisayarlarından, sene olarak 1995-1996 falandır sanırım.
    Sonrasında 99 lar gibi cafe kültürü başladı Carmageddon, half life, CS, Midtown Madness, Age of Empires, Red Alert 2, Delta Force, Unreal Tournament vs...
    Eve Vestel bilgisayar alındı 2001 di sanırım, Windows ME vardı üstünde.
    Şu an bile o zamanları çok iyi hatırlıyorum, inndir.com çok popülerdi ve alakalı alakasız herşeyi indiriyordum bilgisayara.
    Kaspersky vardı ve çığlık atardı virüs bulunca.
    Çok defa bozdum bilgisayarı, donanım upgrade yaptım.
    Hayatımı etkileyen oyun olan Max Payne'i kendi bilgisayarımda oynamıştım, hala irkilirim o bebek ağlaması aklıma gelince.
    Derken düzen değişti, teknoloji gelişti.
    Ama o kadar özlüyorum ki internet kafelerde sabahlara kadar CS oynadığımızı, Red Alert turnuvaları yaptığımızı, AGE OF da kafa patlatıp sözde aklımızı geliştirdiğimizi.

Hey gidi günler...

yaşıtız galiba :)
    commoder64 de
    river raid
    wizard of war
    75-1 kasedini hatırlıyomusun :)
    ahh ahhh

• 1988 MS-DOS ekranında basit toplama çıkarma işlemleri, doğru yapınca çöp adamlar gülüyor, yanlış yapınca ağlıyorlardı. Bilgisayar kurstaydı, kendi evine aldığım 93'te Outpost isimli bir bilim kurgu oyunu vardı, o dönem için şahane oyundu. Uzayda koloni kurup insanlığı oraya taşıyorduk.

Copyright 94 denmiş burada acaba ikinci sürüm mü bilmiyorum ama ben 93'te oynadım oynadım.

Oyunu yılların bilgisayarcısı bir arkadaş kurmuştu, ben "videolar neden bu kadar ufak ?"deyince "deli misin yahu bu ebat bir videoyu bile oynatmak için bir tarafı çatlıyor cihazın zaten demişti" 486 DX2 66 Mhz 4 ramli (2 ram kendim eklemiştim) bir cihazdı 420 mb sabit disk vardı.

Oyun aklımı benden alıp götürmüştü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç unutmam Midtown Madness di :) şifre yazarak insanları büyültür küçültür mektup fırlatırdık :) ne günlerdi be :(
  • 2002de normal web sitesi oyunları ilk oyunum

• 1997. Mayın tarlası.
  • Sene 93 jurassic park

• kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Benim en eski anım 1,5 yaşımdan. Kardeşimin doğumunu çok iyi hatırlıyorum. Halam kardeşimi bana doğru tutup "bak çok güzel bi bebeğimiz oldu. Artık seni sevmeyecez" demişti. Artık nasıl travma olduysa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirzaoğlu -- 1 Mart 2017; 10:56:12 >
  • Yil 1995, ilk bilgisayarim eve alindi. Babam da bir arkadasi araciligi ile Warcraft: Orcs & Humans getirtmisti yurt disindan. Hey gidi O yuzden hala buyuk bir istahla World of Warcraft oynamaya devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 1 Mart 2017; 10:58:8 >
  • mirzaoğlu kullanıcısına yanıt
    Ahaha hocam alemsiniz valla :D 1.5 baya eskiymiş. Maaşallah hocam valla :)

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.