Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bir daha hiç böyle bir teknolojiye denk gelmedim, siz gördünüz mü ? Oysa oldukça enteresandı.

Şimdilerde Last of Us gibi oyunlarda Motion Capture teknolojisini kullanıyorlar. Mad Dog linear bir konu veriyor sinema gibi görsel ama birinci şahıs olmak zorunda oyuncu oysa MV teknolojisi ile oyunun içerisindesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bilgisayarla tanışmam herhalde 2002 falandı. O zamanlar 7-8 yaşlarımda arkadaşın Windows 98pcsinde Prince of Persia 1 ve adını hatırlayamadığım bir oyun vardı oyunda silahımız vardı dooma biraz benziyordu mağara gibi bi yere giriyorduk orda büyük örümcekler falan vardı bir türlü becerememistik. Bir de pop 1 de tavşan gibi eğilip yürüme hareketini okulda falan taklit ediyorduk amma eğlenceliydi o zamanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk bilgisayarimla 1988 yilinda commodore 64 le tanistim. Yanlis hatirlamiyorsam commando tarzi bir oyunla, oyun dunyasiyla tanismistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bavarian -- 1 Mart 2017; 23:49:39 >
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    haa, siz onu diyorsunuz. benim kafa farklı yerlere gitti hocam konuyu görünce

• sene 1998 veya 1999 heralde

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

IBM vardı laptop
  • Olur oyle hocam 😄😄

Bu arada biraz dusununce bayagi geriye gittim acaba hatirlayan var mi ? Abim oynarken izlerdim onu cok guzel gunlerdi :)

• 1998

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem Bilgisayar -- 1 Mart 2017; 23:59:20 >
  • Bizde konsol hakimdi daha çok. Ama komşumuzdaki bilgisayarı sık sık tecrübe ederdim. Fatboy Slim eşliğinde Fifa karakterlerini ve oyununu inceleme imkanım olmuştu.6 7 yaşlarındayım tabi o zamanlar. Bir de Wolfed mi ne vardı, yanlış yazmış olabilirim, onu oynardık. Çok güzel oyunlardı. Sonra Quake, Doom derken bugünlere kadar geldik. Geçemediğimiz bölümler oluyordu Quake'de. Ben daha okuma yazma bilmeden önce "Impulse 101" yazmayı öğrenmişsem, tıpkı "bot_add" "bot_kill" yazmayı bilen 4 yaşındaki yeğenim gibi safkan bir oyuncu olarak doğmuşum demektir.

Kendi bilgisayarımız oldu ben 10 yaşındayken. Deli gibi Age of atardım evde. Hardest'ta 4 düşmanı patates ederim black forest'ta. Ama geçenlerde tekrar girdim de, hard seviyede 3 botla bile baş edemedik. ^^

11'den 13'e kadar Kelebek, Msn, Mynet, Msxlabs, Forumdonanım gibi yerlere sardım. 13'ten sonra da Knight Online hayatım başladı. 18 yaşıma kadar bilfiil oynadım. Nickim Muh4mm3d idi, beramustaydım. Çok güzel dostluklarım oldu. Un3T, beramus, el_dorado, taylan_07, James Blunt, Shaquun, Vextor, Ağar abi, ænline clanı, Genco klanı ve şu an hatırlayamadığım daha nicesi... Çok güzel oyun anılarım oldu. Her birini titizlikle bugüne değin getirdim. Hala aynı heyecanı ve özlemi duyuyorum. Sanal deseler de, bu dostluklarımı reelden farklı görmüyorum. Ömrüm vefa ettikçe tüm anılarımı taptaze tutacağım...

• 2006 - Grand Theft Auto: San Andreas
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Ben bir daha hiç böyle bir teknolojiye denk gelmedim, siz gördünüz mü ? Oysa oldukça enteresandı.

Şimdilerde Last of Us gibi oyunlarda Motion Capture teknolojisini kullanıyorlar. Mad Dog linear bir konu veriyor sinema gibi görsel ama birinci şahıs olmak zorunda oyuncu oysa MV teknolojisi ile oyunun içerisindesin.

Hiç denk gelmedim.... atari salonunda dev bir ekranda oynanıyordu gidip jetonu atınca bütün salon etrafına toplanır oyununu izlerdi Final Fight namı değer Hagar oyununun gözde olduğu yıllardı Hagar ın yanında bu oyun uzaydan gelmeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnoname -- 2 Mart 2017; 0:15:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsli_bey

2005 --fifa 2015

Bende öyle
  • 1999- fifa 98 iki kişi aynı pcde karşılıklı oynamanın zevki tarifsizdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fellini

1999- fifa 98 iki kişi aynı pcde karşılıklı oynamanın zevki tarifsizdi.

Ben uykuluyum biraz, siz de Fifa 98'i diye üstten ayraç atmayınca ben de 1999'da PC'de 98 kişi Fifa oynuyordunuz diye okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Hiç denk gelmedim.... atari salonunda dev bir ekranda oynanıyordu gidip jetonu atınca bütün salon etrafına toplanır oyununu izlerdi Final Fight namı değer Hagar oyununun gözde olduğu yıllardı Hagar ın yanında bu oyun uzaydan gelmeydi

Alanında tek ise orjinal CD'si duruyor bende, torunlar belki antika niyetine satabilir. Hiçbir şeyi atmıyorum 1992 yılının windows 3.11 disket kurulumu duruyor tek korkum belediyenin çöp ev diye basması :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 2 Mart 2017; 0:26:48 >

• Amiga 500 ile. 1990'da geldi. İlk oyunum bir araba yarışı oyunuydu. Adını hatırlamıyorum. Araba durur, yol kayar oyunlar vardı ya... Onlardandı. Turbo rampaları vardı. Hatta yıllar sonra Bilket'teki kasis uyarılarını buna benzetirdim. "Dikkat hız kasisi!" Sanki kasise girince araba hızlanacakmış gibi...

Adını hatırladığım ilk oyunum ise Chuck Rock'tı. Tarihin en efsane platform oyunlarından biridir. Sonrasında "beavis and butthead" gençliği olacağımızı garantileyen oyundur.

• İlk nfs oyununda Testarossa vardı. Orada görüp vurulmuştum arabaya

• '92

prince of persia
  • 2004te falan. ilk oyunlarım gta vice city - fifa
  • 2001 Yılında tanıştım.
    Counter Strike halende oynuyorum adamlar buluş gerçekleştirmiş resmen yeni farkına vardım
    Sonra tabikide Knight , Metin2 , Lol Sonra Tekrar Cs Go evrime geri döndük
  • Ben 97 doğumluyum, ve anlaşılan övünmek gibide olmasın, evimizde hem bilgisayar hem internet varmış. Babam o zamanlae özel şirkette çalıştığından evdede işleri halletmek için 95te felan pc almış, he tek bahane tabi bu değil bide abim içinde. Hatırladığım kadarıyla onun, p1 133 mhz cpu 64 mb ram 5 gb disk ve s3 trionun ilk 3d kartı felan vardı. Ben tabi konuşmayı felan öğrenince abim oturtturmuş pcnin başına 2000-2001 gibi, hatırlamıyorum ama söylediklerine göre supaplex vb dos oyunlarını oynarmışım, tabi asıl şans bize 2000de hediye çıkan ps1 den oldu, onu hatırlıyorum hayal mayal winning eleven 2001 felan vardı, gta 2 nba felan vardı. Ama asıl devrim ve hayatımda en çok küfredip kahrımı çeken makine olan bilgisayarı 2002 almıştık. Vallaha

Gigabyte ga8idx anakart

P4 1.5 cpu 256 mb sdram

Winfast geforce 2 mx400 64 mb ekran kartı ve 40 gb seagate hdd vardı.

Pc ilk geldiğinde babam format attı abimde biriktirdiği oyunlar vardı, gta 3 middtawn madness fifa 2001 nfs hp 2 half life felan kurmuştuk.. Hiç unutmam yaş 5 ben gta3 crackten save olmazdı tek oturmada bitirmeye çalışırdım birinci ada biterdi sıkılırdım bırakırdım, hf yarısana kadar gelmiş korkup bırakmıştım, fifa felanda arada girerdim. Ondan sonrada ps2 alınınca bi yıl sonra o pc ile aramdaki bağ iyice koptu abimde odasına aldı. Taki 2007 abim üni için Laptop alasıya kadar. O pcyi alınca elde ne varsa kaldırdığı ne varsa kurmuştum ya :) nfs u1 u2 mw gta vc sa vb felan felan. Ama aradan bir yıl geçmiş ps3 almış başını gitmişti. Ama maddi durumdan dolayıda ne yeni pc ne yeni ps3 alabiliyordum :( bu lanet olası p4 pcnin artık canıma tak ettiği nokta internete flash playerın 11. Sürümünden sonra videoların izlenmiycek derecede kasmaya başlamasıyla oldu. Ulan bu pcden facebooka girince video seyredemiyordum :(. Yaptığım tek upgrade 2010 nun sonunda arkadaş ati 9550 verdi bide kendim 1 gb ram yaptım öyle oldu. Allahtan pc crysis açabildi, bide pes 2009. Sonra durumlar düzelince bende 2011 şuanda kullanmakta olduğum pcyi topladım. Şimdi olayı neden bu kadar uzattım derseniz, asıl merakım olan soruyu sormak için. Üzgünüm ama 2015 iti bari ile en son gta 5 oynadıktan sonra artık ne oynarsam oynayım beni tatmin etmiyor. Sanki oynadığım oyunlar eskiden oynadıklarımın grafiklerinin gelişip üstüne senarya mekanik vb unsurların iyice çöpleştirildiği versiyonları gibi, online çağındayız ne single derseniz, fifada momentum ile cs goda master guardian 2de smörflerden cebelleşmekten bıktım usandım. Bf4 arkadaşsız sarmıyor. Ps4 aldım adam akıllı oynayacak oyun bulamıyorum makine yatıyor. Geçen ucuza 170 tl bulduğum ps3 aldım ve şuan cidden mutluyum. Gt5 aldım bide özel oyunu olan uncharted aldım bitirmemiştim, cidden çok pis tatmin ediyor beni. Favori yarış oyunum olan nfs pro street aldım off çok miss. Bakalım önümüzdeki günlerde ps4 ucuza last of us bulamazsam onuda ps3 alıcam bide gta 5 alıp tekrar bitirip online gircem. Burdanda oyun yapımcılarına sesleniyorum allah aşkına yaratıcı olun artık!

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.