Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1998 amcam bilgisayarcıydı ona gider bilgisayar oynardık 2 amcam red alert oynardı sürekli hayranlıkla izlerdim sonra doom, duke nukem. Fifa 97 oynadığımı hatırlıyorum salonda oynanabiliyodu sanırım bir de multiplayer bir kişi fare ile oynayabiliyordu diye hatırlıyorum amcamın eski tip tek elle tutulan joysticki vardı onunlada oynadım fifayı çok iyiydi. Ama en çok kırmızı bir kafa vardı pacmane benzeyen çimenleri yiyerek renkli cisimleri toplamaya çalıştığın zeka ve beceri oyunu adını hatirlayamadım şimdi babam hastasıydı beraber geçmeye çalışırdık. Bu arada babam beni daha ilk okuldayken kendisi götürürdü internet kafeye bilgisayar alana kadar halflife'ı beraber oynardık o wasd kullanır ben fareyi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 95' super frog ne günlerdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk oyunum 5 yaşında abime üniversite için alınan bilgisayarda benden gizlice oyun oynadığını farkedip aşırı ağlamam üzerine QUAKE oynatmasıyla başladı.Sene 98' falandı sanırım, Quake oynarak camiaya adıımımı atmış bulundum fakat bilgisayarı fişinden çekerek kapattığım için sürekli ceza alınca daha az öleceğimi sandığım bir oyuna bastım bir gün.Adı Diablo'ydu.Onun Launcher'ına tıklayınca hiç unutmam o an altıma işemiştim.(Merak edenlere o Launcher sesi :https://www.youtube.com/watch?v=X5ermSnKobY)
    Diablo maceram izlemekle geçti ve sonunda aradığım kan FIFA 99 bulundu.Yıllarca oynadım ve büyük bir FIFA fanı oldum.Teşekkürler beni FIFA ya yonlendiren Quake ve Diablo.

• 2003Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?
  • İlk bilgisayarımı 30 Ağustos 1999 Zafer Bayramı'nda almıştım. Şu konfigürasyona bakın hele hele :D

Pentium 3 1000 Mhz
    128 MB Kingston SD Ram 133 Mhz
    32 MB Gigabyte GA 660 TNT 2 Ultra
    Asus Cusl2-C Anakart
    17 inch Sony Trinitron 200 GST düz ekran 120 Hz monitör
    Elsa 3D Revelator 3D gözlük
    Creative Sound Blaster Live 5.1 Digital ses kartı
    Cambridge Soundworks FPS 2000 4.1 hoparlör
    Logitech titreşimli momo direksiyon ve gaz-fren pedalı
    32 GB Seagate Barracuda 7200 devir harddisk
    300 Watt ATX Kasa
    Hauppauge Win TV televizyon ve radyo kartı
    US Robotics v92 56K modem
    100 mbps ethernet kartı

Oynadığım oyunlarda 1280x1024 te 100 Hz ile 3D gözlükle Quake 3 Arena, Star Wars serisi, Unreal Tournament, NFS 4 High Stakes, Tomb Raider, Age of Empires 2, Colin MC Rea rally.

Yav 1999'da böyle bir sistemim vardı, yemin ediyorum oyun oymnamak daha zevkliydi. Sesler bile EAX efektliydi, NFS'de sağ arkadan bana çarptıklarında arka far patlama sesim duyuluyordu :-D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 2 Mart 2017; 1:17:19 >

• Allah bin belasını versin Amiga 500 den 1996 senesinde geçtik bilgisayara, o zamanlar program ekle kaldır nedir bilmediğimizden dergide ki cd lerde verdikleri bok püsür ne program varsa yüklerdim oyun moyun affetmezdim, silmeyide bilmediğimden klasör olarak silerdim 5-6 günde bir kadıköy de bilgisayarcı da windows kurdururdum.
    Aklıma geldi windows kurdurmaya verdiğim kurulum başı 30 dolarlar yine dellendim, windows kurulumuna yatırdığım paralarla iki bilgisayarcı açardım.
  • ilk olarak pederin iş yerinde görmüştüm. masa içine gömülü bir ekran ve yeşil yazılar vardı.
    eve ilk 94 yılında geldi. supaplex ya da dyna blaster olması lazım ilk oynadığım oyun.
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Arada sanada cevap vereyim, bahsettiğin işlemci 2001 çıkışlı, ya tarihi yanlış anımsıyorsun, yada işlemciyi.
  • 2000 veya 99, ilk oyunum da Midtown Madness 2 olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitmaker -- 2 Mart 2017; 1:24:18 >
  • Commodore 64

Jet set willy 2

• 2006 heralde arçelik masaüstü almıştı peder xp home edition 256kb ttnet bağlantı hızına ücret ödüyordu emekçi babam... bilgisayarı kurup teknik ekip çekip gitti pc açık kalmıştı. dosyalarım belgelerdeki örnek resimler müzikler derken sıkıldım bilgisayarı kapatamadım. en sonunda fişi çektim. sonra bir bilene sordum başlat butonundan kapatmayı öğrenmiş oldum. ilk oyun gta 3.. haftalarca günde 2-3 saat uykuyla oynardım. ne güzeldi 16-17 yaşlar msn nick floodlamalar lamerlik yapmalar peh peh
  • 2004 yada 2005ti. Babam tanidik bi abiden almis casper marka, geldi kurdu abi bide oyun yukler misin dedim ilk oynadigim oyun boylece penguen firlatmacali bi oyun oldu pc de. Daha sonra war chess ve stronghold crusader. Ama kuzenimde ps1 vardi orda baya oyun oynamistim evvelde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fowell-one kullanıcısına yanıt
    Celeron 466 dedirtme bana şimdi Kamiiil :-D Pentium 3 1000 çıkınca değiştirdik :D
  • 2002 yılı
    Pentium celeron 400mhz işlemci
    4 gb hdd
    64 mb ram
    32 mb 16 bit grafik kartı

İlk oyunlarım fifa-98, gta2, comandos, red alert 1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 yada 2006 yılıydı sanırım bilgisayarı aldığımız yer gelip kurmuştu ilk oyun olarak Counter Strike Sourceyi kurmuştu ilk o oyunu oynamıştım sonra patladı gitti
  • 97'liyim, bilgisayar eve 2002 yılında girdi. İlk oyunlarım abim dolayısıyla half life, mobile forces,world racing'ti.
    Mobile Forces o dönemler battlefield'a örnek olan bi oyun olmuştur.
    Zango'nun yapmış olduğu david vs goliath efsanesi de ayrı bi efsanedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 2 Mart 2017; 1:39:5 >
  • CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    kaç fps aldınız hocam
  • Konuyu görüp hey girdi günler dememek çok zor. Yaşlandım mı yoksa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

lk aldığım PC İBM di sanırım. 80186 işlemcili 16KB RAM Vardı.

Sonra 286 , sonra 486 dx 100 işlemcili makine aldım.

Ondan sonra P1 ve P2 işlemcili bilgisayarlarım oldu. Sonra P3 ve P4 işlemcili PC ler aldım.

En son P4 i7 980 Black almıştım hala değiştirmedim o işlemciyi 1. nesil olmasına rağmen canavar gibi

İlk oynadığım oyun muhtemelen Prehistorik 2 isminde bir oyundu.

Prehistorik, hastasıyım. Şimdi aç oyunu sene 2017 hala çalışıyor mesajı çıkar, elinde sopayla gelir zibidi mağara adamı.
    Şifrenin algoritmasını çözmüştüm kafama göre level atlıyordum çok basit; ilk karakteri 1 arttır son karakteri 1 düşür gibi bir şeydi.

O günler çok güzelmiş yazık şu halimize aaah ah.
    Şimdi PS4 Pro kalitesi dev ekranlar filan neyse teknoloji hadi neyse de, o günler bir farklıydı. 90'lar hep farklıydı. Her şeyiyle..
    valla özlüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: StevenByLouise

2003Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

Bunu da oynardım Mysteriolu bölümü geçmek için 6 ay uğraştım sonunda mahalleli bi abiye geçtirtmiştim

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.