Arkadaşlar bilgisayarım ilk açılışta bios ekranında donuyor,saatlerce kalıyor.Bazen de sorunsuz açılıyor. Açılınca problem yok sistem çalışmaya devam ediyor. Bu problem 2 gün önce usb hatası vermeye başlayınca oldu.Halen bilgisayar açılınca usb hatası veriyor.Bu gün gene açıldıgında bu sefer virüs uyarısı yaptı ama gene kapandı. Formatlamak çözüm olabilir mi bilmiyorum bios'a giremiyorum bir kez girebildim hiç bir problem gözükmüyordu... Önerileriniz ne olabilir???
Ne gibi bir usb hatası alıyordun acaba?
bu bilgisayara takılı usb aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor...2 gündür var bu...
Biostan usb lerin enable olduğunu kontrol ettin mi?yada komple usb leri biostan disable yap bide öyle dene bakalım.cavap bekliyorum deneyip cevap yazarsan sevinirim.birde eğer ps2 varsa elinde yada dönüştürücü klavye mausu ounla dene birde.
Eğer bios'a girebilirsem denerim ama şimdilik takılıyor.10 kere resetlemişimdir...cevabı yazarım size...
Sistem BIOS'ta donuyorsa sorun anakart kaynaklıdır, bu demek olmuyor ki sorun anakarttadır. Anakartı etkisi altına alabilecek ve kilitleyecek etmenler vardır. Bilgisayara bağlı olan tüm USB aygıtlarını çıkartın. BIOS'u DEFAULT olarak konumlandırın ve sonra girin, USB özelliğini ''Disabled'' yapmaya çalışın.
Bakın bakalım devam edecek mi? Virüs ayriyetten bir sorun yaratıyor olabilir, ancak BIOS'ta donması zararlı yazılım nedeniyle olmaz. Yani format atsanız dahi o donma sorununu aşamazsınız.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Teşekkürler bunu da deneyeceğim.cevabı yazacağım...
Dün akşam ne yaptıysam bilgisayar açılmadı...Ana kart açılıyor fakat hard diske güç gelmiyordu.O yüzden sistem anakart logosunda takılıyordu.Herşeyi denedim sonunda yorulup bugüne bıraktım denemeleri... Bugün ise hiç hayat belirtisi olmadı bilgisayarda.Elektrik bile gelmedi. Ben de eski güç kağnağını bağlayıp denemek istedim ama pin yuvaları uymadı gene de taktım. ( eski pcu 350w yani sistem için yetersiz) Cpu 5 sn çalışıp durdu.Her seferinde anı şey oldu. Şimdilik sorun güç kaynağında gözüküyor.Yarın bir arkadaşımın güç kaynagı ile deneyip tekrar yazacağım...
quote:
Orijinalden alıntı: kelkirpi
Dün akşam ne yaptıysam bilgisayar açılmadı...Ana kart açılıyor fakat hard diske güç gelmiyordu.O yüzden sistem anakart logosunda takılıyordu.Herşeyi denedim sonunda yorulup bugüne bıraktım denemeleri... Bugün ise hiç hayat belirtisi olmadı bilgisayarda.Elektrik bile gelmedi. Ben de eski güç kağnağını bağlayıp denemek istedim ama pin yuvaları uymadı gene de taktım. ( eski pcu 350w yani sistem için yetersiz) Cpu 5 sn çalışıp durdu.Her seferinde anı şey oldu. Şimdilik sorun güç kaynağında gözüküyor.Yarın bir arkadaşımın güç kaynagı ile deneyip tekrar yazacağım...
dostum sorun neydenmiş anlayabildinmi? benimde anakartım asus bilgisyar açılırken asus rog ekranında takılıp kalıyor windows logosu gelmiyor ama reset atınca düzeliyor sorun neyden acaba
Aynı sorun bendede var dostum çözebildin mi?
Bıosu sıfırlayın arkadaşlarım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme