Şimdi Ara

Harddiski görüyor ama windows açılırken birden geri kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Harddiski görüyor biosdan felanda kontrol ettim ama bu harddiskte win7 ve başka kasanın harddiski windows7 kuruluydu o dönen bi cisim varya hani win7 ekranın da işte ordan sonra otomatik kapanıyor pc harddisk markası samsung hd103sj 1tb/7200rpm/32m benim şuan kullandığım ise 500 gb 5400 rpm samsung marka hdd yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerekiyor

• İngilizce olarak yazsaydın daha anlaşılabilir olurdu. 40 defa okusam da anlayamayacağım.
    Açılmasını istediğin sabit disk haricinde tüm diskleri sök anakarttan, sen başkasının işletim sistemini açmak istiyorsan BIOS'a gir sata modunu IDE>AHCI olarak yap ve açmayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiKa

İngilizce olarak yazsaydın daha anlaşılabilir olurdu. 40 defa okusam da anlayamayacağım.
    Açılmasını istediğin sabit disk haricinde tüm diskleri sök anakarttan, sen başkasının işletim sistemini açmak istiyorsan BIOS'a gir sata modunu IDE>AHCI olarak yap ve açmayı dene.

1 tane hdd takıyorum kendiminkini söktüm ve taktığım hddde win7 kurulu win7nin o dönen bi cisim gibi birşey var ordan sonra otomatik kapanıyor geri açılıyor yine oraya gelince yine kapanıyor reset atıyor yani napmam gerekiyor onu söylüyorum bu arada AHCI gibi birşey göremedim bios da anakartımın modeli pegatron ıpx41 d3 775 pin
  • Sen kendi diskini takıp sistem acılıyor değil mi?
    2. diski tak sistem acılmıyorsa disk problemli demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasiKa -- 28 Şubat 2017; 13:9:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiKa

Sen kendi diskini takıp sistem acılıyor değil mi?
    2. diski tak sistem acılmıyorsa disk problemli demektir.

bak hala anlamıyorsun hocam demek istediğim benim diğer pcdeki hddyi aldım benim kendi kullandığım pcye taktım hdde de windows 7 işletim sistemi kurulu taktım herşey sorunsuz diski felan tanıyor win7 olduğu için hani şu renkli birşey dönüyor cisim gibi sistem açılırken işte orda kendi kendine reset atıyor tekrar o bölüme gelince tekrar reset atıyor kendi diskimi takınca bir problem yok ama diğer hddyi takınca oluyor bu arada diğer kasada sorunsuz bir şekilde çalışmakta
  • BIOSta diskleri sıraya açılış sırası anladın sen onu.
  • Diske yeniden windows kurup deneyin. Üzerinde kurulu olan windows
    başka bir bilgisayarda çalışmayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cango34

Diske yeniden windows kurup deneyin. Üzerinde kurulu olan windows
    başka bir bilgisayarda çalışmayabilir.

PC açılmadan nasıl yapacağım peki :D diğer bilgisayarım da sorunsuz bir şekilde çalışıyor anladığım kadarıyla olay şöyle olacak galiba 2 tane harddiski birden aynı anda takıcam pc açıldıktan sonra 2inci harddiski biçimlendirip yeniden takıcam tekrar format atıcam ama başka pcye takıp format attıktan sonra tekrar şuan kullandığım pcme taksam düzelir miki herşey anakarta gidiyor çünkü format atınca veriler felan değil mi? anlatamadım şimdi diske yeni windows kurduk diyelim tekrar taktım çalışmama olasılığı var ama şuan zaten diskte windows 7 kurulu o yüzden sordum
  • Ladarius kullanıcısına yanıt
    Virgül kullan lütfen.

İde ahci yi değişmen lazım.

Senin işletim kendi sistemin win 7 değildi kesin.

İnternetten ara anakartının markasına göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingocd

Virgül kullan lütfen.

İde ahci yi değişmen lazım.

Senin işletim kendi sistemin win 7 değildi kesin.

İnternetten ara anakartının markasına göre.

Evet, ben windows 10 kullanıyorum.

Anakart linki;http://urun.n11.com/anakart/pegatron-ipx41-d3-lga-775-g41-anakart-ddr3-on-board-vga-pci-e-P165366017?cid=604001&gclid=CjwKEAiA3NTFBRDKheuO6IG43VQSJAA74F77ELIRd5jIVtHWmvRvYtQmYwKzjdEI2WL8dpzlQ3HZYxoCI_Tw_wcB&gclsrc=aw.ds bios ayarlarında gezindim ama IDE/AHCI bulamadım tekrar bir gezineyim ondan sonra ne yapacağım açılırsa format atmak düşüyor değil mi sadece? peki harddiski taktım ide/ahci mi hangi modsa artık açıp pcme giriş yaptım formatımı attım ben kendi harddiskimi taktığımda tanımayacak değil mi tekrar format attığım için bu arada bilgilerimi nasıl depolayabilirim kendi harddiskimdeki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ladarius -- 1 Mart 2017; 11:3:35 >

• Ladarius kullanıcısına yanıt
    Evet, o kadar. Bulamazsanız win 10 boot USB'si yapıp onunla da formatlayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingocd

Evet, o kadar. Bulamazsanız win 10 boot USB'si yapıp onunla da formatlayabilirsiniz.

eyvallah yegenımm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.