arkadaşlar bilgisayar ısınınca kasma yapıyor sizce neden? pc yi klimanın altına koyuyorum gayet güzel ama klimayı kapattıkdan 30 sn sonra pc kasmaya baslıyor komik değilmi böyle şeylerde hep beni blur her neyse pc nin özellikleri
128 mb agp ekran kartı 1 gb rem pentium(R) 4 CPU 3.00Ghz işlemci
3 adette fan mevcut kasada ( helikopter gibi ses cıkartıyo) o kadar fanla bırakda olsun
sizce ne yapabilirim yorumlarınızı bekliyorum..
şimdiden teşekkürler.
(kasayı hurdacıya sat gibi yorumlara cvp vermem ona göre)
işlemci fanını değiştirmen sistem sağlığı açısından yararlı olur! Isınmanın kaynağı büyük ihtimal fan dan!
Bilgisayarı aldığından beridir hiç içini açıp temizledin mi?
İçinde bulunan toz kütleciklerinden kurtulduğun an sorunun çözüme kavuşacaktır.
Fanların konuşlandırıldığı yerler nedeni ile sıkıntı yaşıyor olabilirsin. Fanlar işlemciye yeterince devir - daim yapamıyorsa ısınma kaçınılmazdır. Pc nin kasılmasının tek nedeni işlemcinin aşırı ısınması. Isınma sorununu çözdüğün anda bu sorunu yaşamazssın. İşlemcinde donanımsal bir problem olma olasılığıda yüksek. Yüksek ısı sonucunda silikonların erimiş olmasıda muhtemel.
üstteki thermaltake fanı tavsiye ederim.gerçekten çok kaliteli kendim kullanıyorum
en kısa zamanda deniyicem umarım kesin çözümler olur.
*Bios'a gir tüm ayarları default'a çek, Everest programını kur
* Bios'a gir tüm ayarları default'a çek, * Everest programını kur ve CPU - Ekran Kartı sıcaklıklarını ve fan devirlerini kontrol et,
Not: Bu tarz problemler genelde Ekran Kartı fan problemleri yada yetersizliğinden kaynaklanır.
aynı sorun daha geçen hafta bendede vardı. işlemci ile ızgara arasındaki termal macun neredeyse yoktu ve fan ömrünü tamamlmıştı. yeni fan aldıktan sonra sorun ortadan kalktı.
geçen tamirciye götürdüm ana kart'ın üstünde Kuzey köprüsünde sorun war dedi buna ne diyiceksiniz ?
arkadaşım p4 lerde ısınma sorunu var diyosun benim p4 stok fan ile 30 26 derece ve kasayı şu anda allta kullanıyorum pc de birde egzost fan mevcut
quote:
Orijinalden alıntı: k1mbuu
geçen tamirciye götürdüm ana kart'ın üstünde Kuzey köprüsünde sorun war dedi buna ne diyiceksiniz ?
kesin çözüm arıorum boşa masraf yapmamak için
senin o tamirci elaman palavra sıkmış derim prescot p4 cpu lar feci ısı üretir belli bir ısı sonrası kendini frenlemeye başlar yaşadığın bu sorun bu nedenli büyük bir olasılıkla standart soğutucu ile bu sorunu aşman mümkün değil belki çok sağlam bir eğzos fanı ile belki test etmen lazım.
cpu fanını sağlam bir soğutucu ile değiştir. biraz uğraşarak prescot işlemcilerin standart soğutuları ile soğutulamadılığı görsellere ulaşılabilir.
fanları temizle çok eski ise mutlaka temizle.
quote:
Orijinalden alıntı: rockdays5
fanları temizle çok eski ise mutlaka temizle.
pardon çok eski ise değiştir olacaktı
yani simdi herkez işlemcinin fanını değiştir diyor dimiiii ( yarısma programı gibi oldu )
bu kadar yardım sever oldugunuzu bilmiyordum..
hepinize tek tek teşekkür ederim
iyi forumlar...
quote:
Orijinalden alıntı: k1mbuu
yani simdi herkez işlemcinin fanını değiştir diyor dimiiii ( yarısma programı gibi oldu )
bu kadar yardım sever oldugunuzu bilmiyordum..
hepinize tek tek teşekkür ederim
iyi forumlar...
Ben öyle bir şey demedim, güzel bir temizlik senin sorununu çözebilir... İlk etapta yapman gerekin bu. Olmazsa diğer seçeneklere yönelirsin...
Ayrıca; burası yardım için var.
fanlarını temizle ve işlemcini çıkar termal macun sür bir daha yapmaz inşallah
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme