Şimdi Ara

Bİlgisayar işlemci takmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şimdi benim bilgisayarım lenovo g500. bu bilgisayara istediğim işlemciyi takabilir miyim. 2.40 çok yetersiz istediğim oyunları oynamakta zorluk çekiyorum. gta4 te bile kasma oluyor tüm herşeyi minimum değerde olmasına rağmen. 20 haziran doğum günümdü ve dayım gta5 almış bana. sevineceğim yerde çok üzüldüm. o oyunu xbox one da birkaç kere oynamıştım ve çok sevmiştim. şimdi 4 ghz hıza sahip bir işlemci buldum 700 liraya ve markası amd. eğer bu benim bilgisayarıma uyarsa alacağım ve ramı 4 gb. onuda 8 gb yapmayı planlıyorum. ramını değiştirmiştim zaten eskiden onda sorun yoksa tek sıkıntı işlemci yani alırsam elimde kalır. eğer hiçbir şeyi yapamazsam gta5 te elimde kalacak -_- yardım ve önerilerinizi bekliyorum

• Öncelikle işlemcinini moboya lehimli olup olmadığını bilmeniz gerek
    Ardından çipsetin istediğiniz işlemciyi destekleyip desteklemediğini bilmeniz gerek.
    Sonrasında da makinayı sorunsuz söküp takabilmeniz gerek.

Ancak intel platformundaki bir makinaya AMD işlemcisi takma fantazisi içinde olduğunuza göre ilk yazdığım 3 maddeyi kıvırabilme imkanınız yok. direk vaz geçin.

Ayrıca Laptoplarda işlemci upgrade işinin kullanıcı tarafından (servis müdahaleleri hariç) efektif olarak yapılabildiğini şu ana kadar görmuş değilim.

Özetle: hayal
  • İşlemciyi değiştiremezsin. Zaten değiştirebilsen de bir işe yaramazdı çünkü ekran kartı yüzünden kasıyor oyunlar. Parça değiştirmek istiyorsan laptop almayacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.