ekran kartı chipseti ne benziyor bence ekran kartını devredışı bırakıp dene çift ekran kartı varsa intel amd intel nvidia intel kalsın diğerini devredışı bırak tek varsa tekini devre dışı bırak eğer hala devam ederse 2.seçenek ram gibi geliyor |
Bilgisayar Kapanıyor (2. sayfa)
-
-
Tek ekran kartı var çift ekran sadece
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ek ram taktım yine kapandı onlarda işe yaramadı ama ramlar 400 MHz ile çalışıyor
amd catalyst centerdan gpu overdrive ı etkinleştirip gpu işlemcisine ya da belleklerine overclock yaptınız mı ?
ben yaptım sonra;
aynı hatanın benzerini geçen hafta bende aldım ekranda garip garip şekiller çıkıp duruyordu, yeşilleişiyor sonra pc donuyordu. Ekran kartını çıkarttım onboarda a bağlayıp catalyst sürücülerini kaldırdım sonra kartı tekrar taktım windows kendi driverını indirip kurdu ,düzeldi sorun yok şu an..
bir diğer overclock da bios ayarlarından yapılıyor. default ayarlara getirip birde öyle deneyin derim.. ramlerin ya da cpu nun mhz sini arttırdıysanız onlarda yapıyor olabilir (psu yetersizliği ya da aşırı ısınma sebebiyle)
-
türkçe açıklamasında ani güç kaybı gibi bir şey yazıyor mu? Uzun bir açıklaması olması lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben overclock yapmadım da bi forumda overclocktan kaynaklı ramların öyle olduğu söyleniyordu. Pc donması gibi bir durum yok sadece eski bir tv gibi açılıyor bios gözükmüyor o ekrandan sonra birkaç yazı çıkıyor alt alta vr açılıyor.
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
-
Bilgisayarın sıfırlanması gibi bi durum olabilir mi?
Aynen bu hata. Dediğim yöntemle çözdüm ben umarım sende halledersin çok kanser bi hata
Sadece devre dışı bırskmıştım ben. Kaldırsam bir şey değişme ihtimali var mı?
Değişebilir denemen lazım. Eğer kurmak istersen yine kurarsın zaten ekran kartı sürücüsünü kurar gibi
Bu cihazın sürücü yazılımını sili seçeyim mi
Evet
Sildim yeniden başlatmam gerekli mi?
Evet
Başlatıyorum şimdi
realtek kapatınca devam ediyorsa sorun yazılımsal değil donanımsal ekran kartı ve işlemcinin yerine tam oturduğundan emin ol, pc'yi aldığın yer büyük mağaza değilse psu 400w olmayabilir bu da güç kaldırmadığı için kapatır ancak ben 350w ile benzer sistemi kullanıyorum varsa yedek psu tak, ekran kartında sıkıntı var gibi, işletim sistemi yoruyor kapanıyor diyen eleman büyük firma çalışanıysa şikayet et.
-
Kapanırsa bir daha yazarım
Kuzey yada güney köprüsünden biri bozulmuş olmasın?
Belki de anakarta tornavida falan çizik atmıştır?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X