Şimdi Ara

Bilgisayar Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha öncede böyle bi konu açmıştım ama şartlar şimdi biraz daha değişti. Bilgisayarım GTA 5, Mad Max gibi ağır oyunları oynarken belli bir süre sonra kapanıyor. Önce işlemci ısınıyor diye soğutucu aldım düzelmedi, ekran kartında zaten bi sıkıntı yok, memtest86 diye bir yazılım ile ram i test ettim, ram de de bi sıkıntı yok. Bilgisayarcıya götürdüm 1 gün sonra almaya gittiğimde bilgisayarcı arkadaş bana 4-5 saat GTA oynadığını ve bilgisayarımın kapanmadığını söyledi. Bende sorun ne olabilir diye sordum, kullandığım ara kablo veya güç kaynağı kablosunda bi arıza olabilir dedi, ara kabloyu değiştirdim ama sonuç değişmedi yine bilgisayarım kapandı. Yarın son çare güç kaynağı kablosunu değiştireceğim. Bana sorunum yine devam edecek gibi geliyor, bildiğiniz başka çözüm var mı yada sorunun kaynağı ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 81melih54

Daha öncede böyle bi konu açmıştım ama şartlar şimdi biraz daha değişti. Bilgisayarım GTA 5, Mad Max gibi ağır oyunları oynarken belli bir süre sonra kapanıyor. Önce işlemci ısınıyor diye soğutucu aldım düzelmedi, ekran kartında zaten bi sıkıntı yok, memtest86 diye bir yazılım ile ram i test ettim, ram de de bi sıkıntı yok. Bilgisayarcıya götürdüm 1 gün sonra almaya gittiğimde bilgisayarcı arkadaş bana 4-5 saat GTA oynadığını ve bilgisayarımın kapanmadığını söyledi. Bende sorun ne olabilir diye sordum, kullandığım ara kablo veya güç kaynağı kablosunda bi arıza olabilir dedi, ara kabloyu değiştirdim ama sonuç değişmedi yine bilgisayarım kapandı. Yarın son çare güç kaynağı kablosunu değiştireceğim. Bana sorunum yine devam edecek gibi geliyor, bildiğiniz başka çözüm var mı yada sorunun kaynağı ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Bilgisayarcınızın dediği doğru ise aklıma bir tek evinizdeki elektrik hatlarında sorun olduğunu düşünüyorum yani taktığınız priz topraklamamı ? aynı prize başka bir bilgisayar takmayı deneme imkanınız varmı ? yada mümkün ise güç kaynağını çıkarıp sisteme bağlamadan sadece prize takın çalıştırın bir anda kapatacakmı kendini eğer kapatırsa sorun güç kaynağında olduğunu kesinleştirebiliriz

• Alonso Menendez kullanıcısına yanıt
    Bide yaz başı taşındık eve eski evde böyle bi sorunum yoktu. Bilgisayarım bilgisayarcıda kapanmamış, onun orda benden farklı kullandığı 2 şey var priz ve güç kaynağı kablosu. Prizi denedim değişmedi, bugün güç kaynağı kablosu alıp deneyeceğim. Ama evin elektiriğinden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Bide güç kaynağını nasıl çıkaracağım hakkında bi fikrim yok. Bide bişey daha sormak istiyorum, ups güç kaynağı alsam sorun düzelir mi?
  • quote:

Bide yaz başı taşındık eve eski evde böyle bi sorunum yoktu. Bilgisayarım bilgisayarcıda kapanmamış, onun orda benden farklı kullandığı 2 şey var priz ve güç kaynağı kablosu. Prizi denedim değişmedi, bugün güç kaynağı kablosu alıp deneyeceğim. Ama evin elektiriğinden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Bide güç kaynağını nasıl çıkaracağım hakkında bi fikrim yok. Bide bişey daha sormak istiyorum, ups güç kaynağı alsam sorun düzelir mi?

Bende ups var o elektrik gider ise kapanmamasini sagliyordu karistirmiyorsam hic dahili olarak kullanmadim tek o kaldiysa dediginiz gibi kabloyuda deneyin ama ups genelde sarj li batarya gibi elektrik gidince jenerator gibi icindeki sarjindan veriyor biliyorum ayrica vidalarini sokun hocam sonra bastirarak geriye dogru cekin kasanin icine dogru oturdugu raydan cikacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alonso Menendez -- 23 Eylül 2015; 12:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bide şöyle bi durum var, bilgisayar hemen kapanmıyor oyuna başlıyorum 2-3 saat sonra kapanıyor. Yani güç kaynağını çıkartıp çalıştırırsam bi sorun olmadan çalışacak büyük ihtimalle. Bugün deneyeceğim kabloyu gelişmeleri büyük ihtimal akşama doğru anlatırım.
  • quote:

Bide şöyle bi durum var, bilgisayar hemen kapanmıyor oyuna başlıyorum 2-3 saat sonra kapanıyor. Yani güç kaynağını çıkartıp çalıştırırsam bi sorun olmadan çalışacak büyük ihtimalle. Bugün deneyeceğim kabloyu gelişmeleri büyük ihtimal akşama doğru anlatırım.

Soğutucuda almışsınız acaba güç kaynağımı ısınıyor desem kasa içi hava akımı iyi durumdamı hocam sirkülasyon mevcutmu
    Kapağı açık kasanın Kabloyu aldım oyuna girip deneyeceğim.
  • quote:

Kapağı açık kasanın Kabloyu aldım oyuna girip deneyeceğim.

Balkon kapısı boosteride kullanın hocam kapıları açın bekliyorum sonucu
    Bugün çok oynama fırsatım olmadı, 1 saat falan oynadım, kapanmadı. Yarın oynayabilirsem oynayacağım. Bide oyun sırasında güç kaynağına dokunayım dedim sıcak ama bi laptop adaptörü kadar sıcak değil, elimi üstünde tutabildim yani.
  • quote:

Bugün çok oynama fırsatım olmadı, 1 saat falan oynadım, kapanmadı. Yarın oynayabilirsem oynayacağım. Bide oyun sırasında güç kaynağına dokunayım dedim sıcak ama bi laptop adaptörü kadar sıcak değil, elimi üstünde tutabildim yani.

Böyle 4-5 saat oynama fırsatınız olunca deneyin hocam emin olmak lazım durumdan ayrıca ne garipki benim bilgisayarım bu sabah saat öğlen öncesi 11 den beri açık şuan gece 1 ve bir kere bile kapanmadı güç kaynağı soğuk yani sıcaklık hissedemiyorum , kasa içi sirkülasyonu varmı hocam kaç fanlı fanların biri içeri biri dışarımı üflüyor yoksa hepsi içeri yada hepsi dışarımı üflüyor
    Bugün oynama şansım oldu 2 saat falan, oynadım, kapandı tekrardan.
    Bide kapandıktan sonra bi bilgisayarı açtığımda böyle bi hata veriyor.  Bilgisayar Kapanma Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 81melih54 -- 26 Eylül 2015; 19:03:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.