Şimdi Ara

Bilgisayar kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , ben video işlerine çok kafa yormuştum , sonny vegas pro filan sonra geçen gün render yaparken pc dondu açıp kapadım o andan itibaren o kadar yavaş ki , cpu %60 dan aşşağıya inmiyor ve ram kullanımı da 3.57 de ki zaten pc 4 ram,
    virüs dediler tarama yaptım, içini aç ediler açtım kaptım sildim her şeyi düzelttim çıkardım taktım, olmadı bilgisayarı 6 gün geri aldım o da olmadı bir sürü ccleaner benzeri program indirdim ama hiç biri düzeltmedi ve hala çok yavaş bilgisayarım , oyunu geç video izlerken bile bir anda donuyor ve açıp kapamam gerekiyor. Nasıl düzelticeğim?

Dxdiag:
    ------------------
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 8/29/2013, 14:03:57
    Machine name: JARVIS
    Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130708-1532)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: ECS
    System Model: H55H-M
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 530 @ 2.93GHz (4 CPUs), ~2.9GHz
    Memory: 4096MB RAM
    Available OS Memory: 4024MB RAM
    Page File: 2169MB used, 5874MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7601.17514 64bit Unicode

• Kendine bir harici HDD al videolarını ona at bilgisayarının hafızası boşalsın iyice o zaman sorun hallolur
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat07

Merhaba , ben video işlerine çok kafa yormuştum , sonny vegas pro filan sonra geçen gün render yaparken pc dondu açıp kapadım o andan itibaren o kadar yavaş ki , cpu %60 dan aşşağıya inmiyor ve ram kullanımı da 3.57 de ki zaten pc 4 ram,
    virüs dediler tarama yaptım, içini aç ediler açtım kaptım sildim her şeyi düzelttim çıkardım taktım, olmadı bilgisayarı 6 gün geri aldım o da olmadı bir sürü ccleaner benzeri program indirdim ama hiç biri düzeltmedi ve hala çok yavaş bilgisayarım , oyunu geç video izlerken bile bir anda donuyor ve açıp kapamam gerekiyor. Nasıl düzelticeğim?

Dxdiag:
    ------------------
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 8/29/2013, 14:03:57
    Machine name: JARVIS
    Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130708-1532)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: ECS
    System Model: H55H-M
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 530 @ 2.93GHz (4 CPUs), ~2.9GHz
    Memory: 4096MB RAM
    Available OS Memory: 4024MB RAM
    Page File: 2169MB used, 5874MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7601.17514 64bit Unicode

Aşırı ısınmadan kapanıyor olabilir.Speed fan programının ss'sini atarsanız sevinirim.Birde 3.57gb ram kullanımı çok fazla.Görev yöneticisinde performans bölümüne girip bellek sekmesine tıklarsanız rami en çok hangi program veya başka birşey kullanıyor görebilirsiniz.Oranında resmini atarsanız iyi olur.

• speed fan programı derken neyi kastettiğini anlayamadım onun dışında buyur ss
     Bilgisayar kasıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat07

speed fan programı derken neyi kastettiğini anlayamadım onun dışında buyur ss
     Bilgisayar kasıyor

gereksiz programları kapat.örn: bende u torrent var pc açılınca oda açılıyor kastırıyor bilgisayarı bu programları tespit et ve kapat onları.ayrıca başlata msconfig

yazıp başlangıçta açalıcak programları düzenleyebilirsin.

• Merhabalar onaat07:
    Sorununuzun çözümlerini tespit ettik ve denemenizi öneriyoruz.

-Öncelikle sorun ;

*Virüs girmiş olabilir

*Aşırı ısınma

*Arka planda gereksiz programlar (skypefelan)

*Ekran kartı güncellemesi

*Direx X9 vb guncellemeler

*İşlemcinin aşırı yorulması

'dan kaynaklanıyor olabilir.Sizlere çözüm, önerisi olarak

-Bilgisayarınızı güzel bir tarama programıyla taramanız (Önerimiz AVAST,NOD32 VEYA PARA ILE ALINAN OZEL PROGRAMLAR)

-Aşırı ısınma yani yaşadığınız şehirin sıcaklıgından bahsediyorum.Örneğin antalyada yaşıyorsanız Çok normaldir.Soğutucu kullanmanızı oynadıgınız kullandıgınız odayı degıstırmenız daha serin hatta klimalı bir odada oynamanız öneriyoruz. (laptop ise)

-Arka planda çalışan gereksiz programları kapatmanız.Kullanmıyorsanızk skype,skypeuptade ve araçlarını kapatınız. "DLL HOST" u özellikle kapatınız.

-Ekran kartınızı güncelleyiniz (http://www.nvidia.com.tr/drivers )

-Direx X Güncel tutunuz (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 )

-Bilgisayarınızı temiz tutunuz toz kapmıs olabilir.İşlemci yavaş çalışır ve buda bilgisayarı yorar. (Türk mantıgı ıle makıne veya sac kurutma makınesı Önerimiz bilgisayarcıya götürüp özel makine ile temizlemenizdir.)

Tüm saydıklarımızı denedikten sonra aktif olarak cevap yazarsanız sizlerle yine iletişime geçilecektir.

İYİ GÜNLER

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.