Şimdi Ara

bilgisayar kendi kendine reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım c ye herhangi bi program yada oyun kurarken setup sırasında reset atıyor. format atarken biçimlendirme esnasında yüzde 87 de iki denememde de takıldı kaldı reset atıp formatı tekrarlayarak hızlı biçimlendirle atlayabildim acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi? çünkü format atsam da düzelmedi hdd de mi problem acep?? d ye bişey kurarken şimdilik reset atmadı ??? eskiden böyle bi sorun yoktu bu yüzde 87 de takılmayla bi alakası olabilir mi??? ne yapabilirim yardım!!!!!!!!!!

• hdd veya ram degis oyle dene sorun hallolmazsa ikisini de çıkar dene...
  • Genelde %57 ve %87 de ram hatasıdır
  • bu yüzde 87 de sürekli takılacağı anlamına mı geliyor? daha önce bu bilg.a bilg.cı format atmıştı ben de format atmadan önce yedeğini almıştım true image le ancak virüs falan vardı diye formatladım. sorun dediğiniz gibi hdd yada ram olabilir çünkü formatla düzelmiyor ancak aylardır kullanırken hiç olmamıştı böyle düşününce de eskiye geri mi dönsem diyorum ama saçma geliyor. d de sorun vermemesi de sanki hdd den gibi şu an bilg. parçalarını deüiştirme imkanım yok. msn i kuruyorum winampı kuruyorum sorun yok ofis yada bi oyunda pat reset atıyo yükleme yarım kalıyor kurulmuyo da... donanım değişmesi midir tek çözüm???
  • arkadaşım anladım sen çok bilgisayara yüklenince reset atıyor bi işlemcinin fanını kontrol et
    belki fan soğutmuyor olabilir veya fan tam oturmamış olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahir2121

arkadaşım anladım sen çok bilgisayara yüklenince reset atıyor bi işlemcinin fanını kontrol et
    belki fan soğutmuyor olabilir veya fan tam oturmamış olabilir

fanları kontrol ettim çalışıyor ancak sıcaktı. ama d de gta san andreas yüklü yarım saattir oynuyorum bişey olmadı. sanki d de yüklü şeylerde sorun yok gibi. eğer ısınmışsa bilg.ı yeni açtığımda neden reset atıyor anlayamadım ben de.
  • Abimin bilgisayarina da aynı böyle oldu... ilk aldigindan beri reset atiyordu makine...önce kasayi değiştik ve powerini tabi... aynı sorun devam etti... ardindan ramlari değiştik yine olmadi.. sonra hdd değiştirildi.. sorun devam etti.. anakart değiştik yine olmadi... ekran karti değiştik... hatta cd rom cd rw bile değiştik valla... yine olmadi.... en sonunda bilgisayarciya verdik bu kasa ve kasanin icindeki hic bir parcanin kullanilmadigi bir pc oluştur dedik bize... simdi onu bekliyoruz... yarin teslim edecek herhalde.. bakalim ne olacak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • powerden de olabilir belki düzensiz elektrik veriyor olabilir
    birde bi kontrol et ekran kartı çok ısınıyormu
  • buyuk ihitimal power yada ram den

bu arada @granddevil geçmiş olsun umarım sorununuz çözülür
  • @Metalovski teşekkür ederim arkadaşım...
  • bişey dikkatimi çekti. d deki setuplarımı kurarken daha reset atmadı hiç. acaba cdromlarla bi alakası olabilir mi daemon yüklü daemona bi cd aç diyince de direk reset attığı oldu.
  • yok cdromla alakası yok ekran kartının ısısına baktınmı ekran kartı
    çok ısınınca bilgisayar reset atar haberin olsun bi bak hele
  • ekran kartı ısısı 50 civarı normal gözüküyor eğer işlemci ekran kartı vs. ısınıyorsa neden gta san andreası oynarken bişey olmuyo. d de kurulu şeylerde sorun yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xandy -- 8 Şubat 2006 1:15:51 >
  • Sende bi yeniden bi sistem yükle virüs vs belki var
  • tekrar formatladım ofis i kurarken resetleyince yedekten kurdum. eskiden yoktu acaba bu biçimlendirmede c yi yüzde 87 de takılmasıyla bi alakası var mı ancak hızlı biçimlendirme yapıyor. d den herhangi bişey çalıştırırken şimdilik bi sorun olmadı.böyle olunca sanki hdd de c de bi sorun var gibi geliyor nedersiniz
  • hocam sonzamanlarda sen makınannın bıosunu guncellleme yaptınmı sorun bıos hatası olabılır sonra ıslemcının sıcaklıgını konturol et vee o/c yaptıysan defult ayara cevır tekrar dene
  • Walla Hocam bu problem bir çok şeyden olabilir.
    Ram, hdd, işlemci
  • sorun donanım sorunu olabilir ki büyük ihtimal öyle gibi ancak şu an donanım değişikliğine gitme imkanım yok. ancak kafama şu takıldı format esnasında biçimlendirme bölümünde normal hızla yüzde 87 de hep takılıyor ve reset atıp işlemi tekrarlayıp bu sefer hızlı biçimlendir yapıyorum.acaba şimdi direk hızlı biçimlendir deyip format atsam bi yararı olur mu (iyimser olarak sorunun donanım dışı bi hata olmasını diliyerek) işlemci sıcaklığına bakmadım öyle bi program tavsiye eder misiniz ama ben sorunun işlemci,ekran kartı vs. den dolayı bi ısınma problemi olduğunu sanmıyorum. ara tatil öncesi sorunsuz çalışan bilgisayarım virüs vs.den kurtulmak için attığım format sonrası reset atar hale geldi.peki bu aratatilde nasıl bi donanım hatası oluştu anlamadım durduğu yerde. o yüzden başka bi sorun mu var diye düşündüm. şu yüzde 87 de neden takılır onu çözemedim sanki sorun onla alakalı gibi geldi. sanırım sorunu kendim çözemeyecem şu an idare etmem gerek. d den düzgün çalışıyor programlar olmadı gerekli şeyleri d ye kuracam. yine de sorun hakkında fikri olan olursa ve paylaşırsa sevinirim. yardımlarınız için teşekkürler....

• aklıma gelmişken küçük fan ses yapıyordu artık yapmıyor ama baktım çalışıyor. sorun elektriklerin ani gidip gelmesinden sonra başladı sanki. powerla alakalı da olabilir aslında.
  • en sonunda bilgisayarımı formattan önceki sorunsuz çalışan ancak virüslü ve biraz ağırlaşmış haline geri yükledim. reset atcak mı diye kurcaladım ancak şimdilik bi sorun yok. eğer böyle devam ederse sorun donanımdan değil diyebilcem peki format attığımda anakart, ekran kartı, tv kartı nı tanıttıktan sonra neden resetledi acaba! anakartın cd sini xpress install yapıyorum 4-5 tane şey kuruyor ethernet kartı,via raid tool, inf diye bişey vs... şayet donanım değilse ne??? virüs olcak değil herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.