Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

bilgisayar kendiliğinden açılıyor ELEKTİRİĞİ VERİNCE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorun şu ki bilgisayarın arkasındaki . anahtarı kullanıyorum genelde kapıyorum işindeki elektirik bitince anakartın anahtarı açınca bilgisayar kendiliğinden açılıyor Şimdi diyeceksiniz biostandır. Ama işin garip tarafı bilgisayarın arkasındaki siyah kabloyu çıkarınca veya fişini prizden çekince tekrar fişe taktıgım zaman hem otomatik açılıyor hem de bios ayarları sıfırlanmış oluyor sanki default ayarlarına getirmiş gibi oluyor. Bazı arkadaşlar diyecek bios pilinden olabilir. 50 tane bios pilini denedim sıfır orjinal bios pili taktım yine aynı. Psu diyenlerde olabilir. aynı psuyu başka kasaya takınca yine sorun yok. Ya da böyle ilginç bir sorunla daha önce karşılaşan oldu mu. Bios sıfırlanmasa biostan diyecem ama her fişi çektigimde bios ta sıfırlanmış oluyor açtığımda.

• bios pilini degiştirip dene birde..
  • O zaman tek sorun olarak anakart kalıyor bir yerde şase olabilir...Birrde başka bir psu bulup kendi anakartın üzerinde denersen daha iyi sonuç alabilirsin...
  • bios power management ayarlarını incele...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

bios power management ayarlarını incele...

o ayarları anlasam değştiriyorum ama olmuyor powerla alakası yok yazdım zaten imzadaki sistem var
  • quote:

arkadas sorununun cozumunu soylemis,
    biostan bu ayarları yapman lazım. birde cıkarken save ederek cık.
    bios pilinin saglam oldugunu varsayımıyla soyluyorum.

o ayarlarda, on off dugmesinin işlevlerini
    elektriklerin geldiginde yapacagı işlemleri tek tek atarsın.
    senin ayarların elektrik geldiginde acıl modunda.
    biosta işini bitirince save and exit yes diyerek cıkarsan duzelmesi lazım.
  • quote:

arkadaş doğru söylüyor bugün öyle bi ayarla karşılaştım benim işime yarayacak diye değiştirdim. adı neydi unuttum ama şöyle seçenekler vardı. power on when AC on. (open - close - memory)
    memory için de şöyle diyordu. bilgisayar açıkken elektrik gittiyse elektrik geçince tekrar açılır kapalıyken gittiyse kapalı kalır die. biosu kurcala
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasmalco

quote:

arkadas sorununun cozumunu soylemis,
    biostan bu ayarları yapman lazım. birde cıkarken save ederek cık.
    bios pilinin saglam oldugunu varsayımıyla soyluyorum.

o ayarlarda, on off dugmesinin işlevlerini
    elektriklerin geldiginde yapacagı işlemleri tek tek atarsın.
    senin ayarların elektrik geldiginde acıl modunda.
    biosta işini bitirince save and exit yes diyerek cıkarsan duzelmesi lazım.

dediklerini yapıyorum ama fişi takınca kendilğinde açılıyor kaydedip çıkıyorum bunda sorun yok kayıt altında
    bende power butununu kapadım poweerın anahtarından açıyorum button devre dışı

• yapman gereken ayar şu :
  • quote:

Orijinalden alıntı: caqlayan

yapman gereken ayar şu :

benim anakart asus aynı ayar var ama işe yaramıyor bios güncellemesi yaptım elektiriği verince açılıyor 2 saniye içinde kapanıyor tekrar
    bios sıfırlama hatasından kurtuldum şuan sorun yok

• konuyu açan arkadaşla bir satış sayesinde yüz yüze tanışma fırsatı buldum, çok düzgün bir arkadaş. burdan gelen samimiyetimize sığınarak yıllar önce arkadaşımın başından geçen benzer bir olayı anlatmak istiyorum.

7-8 sene önce bende benzer bir sorun yaşamıştım. muhittin adılı bir arkadaşım vardı.birazda tırsak bir arkadaş. biz buna bütün gece korkutucu hikayeler anlattık, korku filmi izledik. tuvalete bile gidemiyor tek başına. neyse gece bayağı geç oldu, herkes yattı. muhittine kendi odamı verdim, benim eski bilgisayarda bu odadaydı. gecenin bir saati kendi kendine açılmış, mavi ekran falan çıkmış. o gece muhittinin çığlıgı ile uyandık, olayı anlayında bütün ev gülmekten yerlere yattık.

sonra yeni bilgisayar alınca aynı arkadaşa bu bilgisayarı hediye etmey çalışmıştımda o bilgisayar lanetli, almam ben onu falan demişti. bir an sauronun gözlerini gördüm gözlerinde. korktum tabi.

• 865 chipsetlerde böyle bir sorun oluyordu sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

konuyu açan arkadaşla bir satış sayesinde yüz yüze tanışma fırsatı buldum, çok düzgün bir arkadaş. burdan gelen samimiyetimize sığınarak yıllar önce arkadaşımın başından geçen benzer bir olayı anlatmak istiyorum.

7-8 sene önce bende benzer bir sorun yaşamıştım. muhittin adılı bir arkadaşım vardı.birazda tırsak bir arkadaş. biz buna bütün gece korkutucu hikayeler anlattık, korku filmi izledik. tuvalete bile gidemiyor tek başına. neyse gece bayağı geç oldu, herkes yattı. muhittine kendi odamı verdim, benim eski bilgisayarda bu odadaydı. gecenin bir saati kendi kendine açılmış, mavi ekran falan çıkmış. o gece muhittinin çığlıgı ile uyandık, olayı anlayında bütün ev gülmekten yerlere yattık.

sonra yeni bilgisayar alınca aynı arkadaşa bu bilgisayarı hediye etmey çalışmıştımda o bilgisayar lanetli, almam ben onu falan demişti. bir an sauronun gözlerini gördüm gözlerinde. korktum tabi.

ben power anahtarını kullanıyorum kapatıyorum benim anakart lanetli deil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.