Bilgisayarım da anlayamadığım bir sorun var yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.15 aylık vatani görevimi yapıp eve geldiğimde bilgisayarım açılmıyordu.içini açıp baktığımda tahminim güç kaynağı gitti diyerek gittim bir tane güç kaynağı aldım atx 300 geldim bilgisayar bağladım ve bilgisayar uzun süre çalışıyor ısınıyor ve kendiliğinden kapanmaya başladı.Termal macun istiyor diyerekten gittim bi termal macun aldım ve onu da sürdüm ama yine aynı sorun devam ediyordu.Daha sonra benim eski güç kaynağına baktım atx 350 olduğunu fark ettim dedim belki güç yetmiyordur ve otomatik olarak kapatmak zorunda kalıyordur diyerekten gittim almış olduğum güç kaynağını atx 400 ile değiştirdim şimdi ise bilgisayarımı açıyorum en geç 5 dk içinde kapanıyor sorun güç kaynağının atx 350 olmaması ile ilgili olabilir mi? ya da ana kart arızalı olabilir mi?
ilk aklıma gelen şey otomatik uyku moduna giriyordur ayarlardan uyku modunu hiçbir zaman yap
Bilgisayara son aldığım güç kaynağını taktığımdan beri o ayarı yapacak kadar açık kalmıyor :( bazen windows açılmadan kapanıyor.Birde xp kullanıyorum o ayarı nerden kapatıyorduk.
Başlat >> Denetim Masası >> Güç seçenekleri >> Güç tasarrufu plan ayarlarını değiştir >> Gelişmiş güç ayarlarını değiştir’e tıkla. Güç düğmeleri ve kapak >> Başlat menüsü güç düğmesine tıkla. Kapat’ı seç
Sanırım bilgisayar elektrik kesilmiş gibi kapanıyor. Bu sorun genelde işlemcinin fazla ısınmasıyla alakalıdır. Termal macun sürmek bazen yetmiyor. İşlemci fanı görevini tam yerine getiremiyor olabilir, yağlamak gerekir.
bios'a gir ve oradan işlemci sıcaklığını takip et sürekli artarak devam ediyorsa (60 derece ve üstü) problem işlemci fanındadır.
Not: Bios ortamında işlemci yükü çok az olduğundan bilgisayarın ısınıp kapanmayabilir.