merhaba arkadaslar arkadasımın bilgisayarı tam windows ekranı kapanıp bilgisayar açılcakken kendi kendine reset atıyor ekran kartını degistim cdrom söktüm hardiskin jumperini kablolarını işlemcinin fanını ısısını kontrol ettim ama hepsi normal sorunun kaynagı bilgisayar güncellestirmeleri yüklerken kapatmaya calışmıs kapanmayınca da fişini çekmiş ben ram den şüpheleniyorum ama söylemeye korkuyorum sizce sorun ne olabilir acil yardımlarınızı bekliyorum arkadasım korkudan iki gündür eve gitmiyo bu gece gitmiycek yarın aksam bilgisayarını almaya gelicek lütfen yardım eddermisiniz hepinize teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: yvtnydcn
merhaba arkadaslar arkadasımın bilgisayarı tam windows ekranı kapanıp bilgisayar açılcakken kendi kendine reset atıyor ekran kartını degistim cdrom söktüm hardiskin jumperini kablolarını işlemcinin fanını ısısını kontrol ettim ama hepsi normal sorunun kaynagı bilgisayar güncellestirmeleri yüklerken kapatmaya calışmıs kapanmayınca da fişini çekmiş ben ram den şüpheleniyorum ama söylemeye korkuyorum sizce sorun ne olabilir acil yardımlarınızı bekliyorum arkadasım korkudan iki gündür eve gitmiyo bu gece gitmiycek yarın aksam bilgisayarını almaya gelicek lütfen yardım eddermisiniz hepinize teşekkürler
Ya Arkadaşım forumda hep aynı şeyden bahsedildiği için üst konuya taşındı bu hatalar lütfen biraz araştır olurmu? Gecmiş olsun
Öncelikle BIOS'tan bir Load default settings de.Eğer BIOS'a da girmiyorsa kasayı aç.Anakartın üstündeki BIOS pilini çıkar ve PC aç.10 sn çalışsın.Sonra kapa ve BIOS pilini tak.Böylece BIOS'u resetlemiş olursun.ama yaptığın ayarlar tekrar default ayarlarına döner.Eğer böylede açılmıyorsa PC'yi açarken F5'e bas.Çıkan menüden Güvenli Kip'i seç.Scandisk ve Disk Defragmented yap.(Disk birleştirici).Bunlarda sorunu çözmezse donanımsal bi problem wardır.Büyük bir ihtimal RAM'den.Yoksa HDD de risk taşıyor olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: Solid_Snake
Öncelikle BIOS'tan bir Load default settings de.Eğer BIOS'a da girmiyorsa kasayı aç.Anakartın üstündeki BIOS pilini çıkar ve PC aç.10 sn çalışsın.Sonra kapa ve BIOS pilini tak.Böylece BIOS'u resetlemiş olursun.ama yaptığın ayarlar tekrar default ayarlarına döner.Eğer böylede açılmıyorsa PC'yi açarken F5'e bas.Çıkan menüden Güvenli Kip'i seç.Scandisk ve Disk Defragmented yap.(Disk birleştirici).Bunlarda sorunu çözmezse donanımsal bi problem wardır.Büyük bir ihtimal RAM'den.Yoksa HDD de risk taşıyor olabilir.
default yaptım olmadı cpu ve psu nun fanları da dönüyor işletim sistemi yüklenip tam windows acılcakken yapıyo bunu bi kere benim başıma gelmişti ama o hdd nin prımary yerine secondary de takılı olmasındadı üc kere windows yüklemiştim o zamanda düzelmemişti harddiskin kablosundan mıs meger ama bunda ondan da degil cevap verdigin icin teşekkürler
Eger güncelleme yüklenirken yarida kaldiysa ve o anda kapandiysa bilgisayar windows gocmus olabilir neden onarma yapmayi denemiyor sunuz?
Eger düzelmezse ramlerden süphelenebilirsiniz ama ramler genelde mavi ekran verir boyle durumlarda
ARKADAŞIM SORUNUN BÜYÜK BİR İHTİMAL RAM SLOTUNDAN.BENDEDE AYNI SORUNLAR VARDI RAMI SÖKTÜM UÇLARINI TEMZİLEDİM(kenarlarında tozlar vardı).sonra başka bir slota taktım.problem çözüldü.inşallah sende çözersin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme