Şimdi Ara

bilgisayar kendini resetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar önce sistemimi yazıyorum daha sonra durumu açıklıycam

Asus P5QC anakart
    Intel Core2Quad Q8400 2.66Ghz
    2 x 2GB Kingston Ram
    1 GB Sapphire HD3850 VGA
    500GB western digital hdd
    600W psu
    windows xp professional 32 bit

bunlara ek olarak 2 adet 12cm lik fan bağlı kasa atx,LG dvd combo

şimdi soruna geçiyorum

oyun oynarken,msn kullanırken,herhangi bir tarayıcı da gezinti yaparken,film izlerken,müzik dinlerken yani kısacası herşeyi yaparken bilgisayarımdan birden ani bir ses çıkıyor 1-2 sn süren bu ses sonrasında bilgisayar kendini resetliyor bu başladğım her işlemden yaklaşık 5-10 dk sonra meydana geliyor sistemi defalarca aldığım yere götürüp gösterdim onlar neden kaynaklandığını anlayamadılar,sonra 400w olan psu mu ekran kartı için yetersiz olduğundan 600w a çıkardım,sorun belki işletim sistemim yüzündendir diyip windows vista home premium x86 işletim sistemimi kaldırıp yerine şu anki sistemimi yükledim buna rağmen aynı sorun devam ediyor sisteme yaklaşık 1.000TL civarında bi para harcadım ve kullanamamak beni gerçekten delirtiyor.şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ramleri değiştirip dene birde
  • ne şekilde değiştirmek bu? slotları mı değiştiriym?
  • Bence hdd den kaynaklanıyor ram lardan kaynaklansaydı yada ekran kartından mavı ekran verırdı
  • hiphoprider, arkadaşım öncelikle sorunun sistemden mi yoksa donanımlardan mı kaynaklandığını tespit etmeye çalışalım bunun içinde Pc açılışında Bios menüsüne girin ve bir müdet bekleyin 5-10 dk kadar eğer resetlenme olayı olmazsa sorun işletim sisteminde yok bios menüsünde de resetlenme olursa sorun donanımlardandır.

Eğer sorun donanımlardansa muhtemelen ramlerin yerlerini değiştirmek gerekebilcektir.
  • teşekkürler şu anda sorun çözülmüş gibi görünüyor ram lerin yerini değiştirdim resetleme olayını yapmadı tabi bu şimdilik ama daha önceki tecrübelerimden daha uzun dayandı bilgisayar,tekrar bir sorunla karşılaşırsam diğer önerilerinizi dikkate alıcam tekrar teşekkürler.bi de ram lerin yerinin ne gibi bi önemi var yerleri değişince başka neler değişmiş oldu?
  • bilgisayarı aldığın elemanların ram lerin yerini değiştirmeyi denememeleri gerçekten tuhaf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Kapanıyor
    11 ay önce açıldı
    Bilgisayar kendine gelemiyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ramlerin yerini değiştirdim prototype ve nba2k9 u sorunsuz oynayabiliyorum,msn+müzik falan da sorunsuz ama bu sefer de online oyunlarda problem yaşıyorum oyuna girdikten 10 dk sonra yine aynı durum meydana geliyo ramlerin yerini değiştirmeden öylece bıraktım son değşmiş haliyle eğer sorun hdd den se ne tür bir sorun olabilir? nasıl düzeltebilirim? hdd yeni ama uyumsuzluk falan olabilir mi?
    everest ten bi döküm aldım HDD nin bi göz atın isterseniz

http://img140.imageshack.us/img140/2427/hdd.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiphoprider -- 27 Haziran 2009; 11:25:24 >

• arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
  • ram lerden birini çıkardım ve sorun çözüldü.fakat aklımda kalan şu neden 4 gb ram in tamamından yararlanamıyorum?
  • dostum forumda ilk önce araştır bu konu hakkında bi konuya yazdım kısaca yazayım tekrardan 32 bit işletim sisteminde 3.2 gb olarak adresleyebilir işletim sistemi 64 bitte ise 4 gb olarak kullanabilirsin sanma ki bazı hilelerle sistemde 4 gb olarak gösteriyor olduğu zaman 4 gb olarak kullanacağını tamamen işletim sistemi ile ilgili bir olaydır kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 29 Haziran 2009; 12:25:34 >
  • onu biliyorum benim sorunum ram lerin görünüp görünmemesi değil tam verim alamamam durum bu
  • bilgisayarı ilk aldığımda zaten windows vista ultimate x64 yüklüydü aynı sorunu 64 bit işletim sisteminde de verdi yani sorun hala devam ediyor artık 2 gb lık ram dede aynı sorunu yaşıyorum sürekli slot değiştirmek zorunda kalıyorum yardım gerekiyor!!!!!!!!
  • asus p5q serileri her ram marka ve modeli ile iyi calismiyor. tek slot calistirdiginizda sorun yasamamniz zaten durumun ispati.

ram voltaji, mhz si ya da erisim hizlari ile oynamaniz gerekecek. stabil oldugu bir ayar yakalamaya calisacaksiniz.
  • başka bir başlıkta bi arkadaşımız benimle aynı sisteme sahip o da bu sorunu yaşıyor dediğiniz ayarlari pek çok farklı şekilde denedi ama sorununa tam bir çözüm bulamadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.