arkadaşlar bilgisayarım nette felan dolaşırken oyundayken hatta boş boş dururken bile kendi kendine kitleniyor bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum bu sorun bende yaklaşık 1 senedir var 1 senede en az 4 5 kere format attık ama gene kitlenmeye devam etti dün bunu ben bilgisayarcıda çalışan bir abime sordum toz felan varsa o da tetikliyomuş galiba dün kasayı felan temizledim ama nafile hic bir ise yaramadı arkadaşımın bir ara böyle kitlenmeye başlamış ram bozulmus yaptırınca bunu hic kitlenmemis o günden beri bende götürdüm bugün teknik servise her şeye kontrol ettirdim ram felan hepsi çalışıyomuş sizce benim bilgisayar neden sürekli kitleniyor?
kilitlenme sorununun bir sürü nedeni olabilir . genel nedenleri aşırı ısınma ram ya da işlemci arızası gibi sebepler oluyor . sistem sıcaklıklarını kontrol eden programlar var bunları kurarak önce sistemde ısınma sorunu olup olmadığını gözlemlemenizi tavsiye ederim .
kardeş ram de bir şey yok işlemci arızası var mı bilmiyorum ama sistem sıcaklıklarını kontrol eden program indirdim sonuç bu iyi mi? kötü mü?
programı tanımıyorum . tjmax ta 85 e benzer bir değer okuyorum. eger bu işlemcinin çıktığı en yüksek sıcaklıklsa bu yüksek bir değer .bu civar ısılarda işlemci kendini kapatabilir. bir oyun ya da sistemi kasan birşey çalıştırın bu tjmax daha üst değerlere çıkıyorsa problem işlemci soğutmasında demektir .
kardeş oyun şuan yüklü deil msn internet fln actim kassın diye 85 derecenin üstüne cikmadi core temp programı kullanıyorum şuan