Şimdi Ara

Bilgisayar, Mikrofonu Görmüyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün aldığım mikrofonu Bilgisayar görmüyor. Aslında görüyor ancak mikrofon olarak görmüyor. Yani Denetim Masası'ndan, Donanım ve Ses bölümüne oradan da Ses bölümüne geldiğim zaman "Kayıt" kısmında mikrofon gözükmüyor. Ancak Denetim Masası\Donanım ve Ses\Aygıtlar ve Yazıcılar kısmına geldiğimde "USB PnP Audio Device(EEPROM) yazan bir şey çıkıyor. Bunu görüyor yani mikrofonun usb girişini pc'ye taktığımda. Şu anda internette bulunan bir çok çözümü denedim ama hiçbiri olmadı.

Not: Evet, "Devre dışı bırakılmış aygıtları göster." bölümüne tıkladım. Hala yok.

Not 2: Mikrofon modeli şu, "Hadron HDG100".Bilgisayar, Mikrofonu Görmüyor Yardım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Mikrofonu Görmüyor Sorununu Çözme

Bilgisayarınızın mikrofonunuzu görmemesi sinir bozucu bir sorun olabilir, özellikle de çevrimiçi toplantılara katılmanız veya sesli kayıt yapmanız gerekiyorsa. Bu sorunu çözmenize yardımcı olmak için bazı adımları izleyebilirsin:

1. Bilgisayarınızın mikrofonunu görmüyor hatasını doğrulayın: Bilgisayarınızın ses ayarlarını açın ve mikrofonunuzun algılandığından emin olun. Mikrofon görünmüyorsa, sorunun kaynağını belirlemek için aşağıdaki adımları izleyin.

2. Mikrofonun bilgisayara doğru takıldığından emin olun: Mikrofon kablosunun gevşek veya yanlış takılmış olmaması gerekir. Konektörün doğru yere takıldığından ve kablonun hasar görmediğinden emin olun.

3. Mikrofon sürücülerini güncelleyin: Eski veya bozuk sürücüler mikrofonun algılanmasını engelleyebilir. Aygıt Yöneticisi'ni açın, Ses, Video ve Oyun Denetleyicileri'ni genişletin ve mikrofon sürücülerini güncelleyin.

4. Varsayılan mikrofonu ayarlayın: Başka bir ses cihazı varsayılan mikrofon olarak ayarlanmış olabilir. Ses ayarlarına gidin, Kayıt sekmesine tıklayın ve doğru mikrofonun varsayılan olarak ayarlandığından emin olun.

5. Donanım sorunlarını kontrol edin: Sorun devam ederse, mikrofon veya ses kartında donanım sorunu olabilir. Mikronunu başka bir bilgisayarda deneyin veya mikrofon jakını temizleyin ve yeniden takın.

6. Ses sorun gidericisini çalıştırın: Windows, ses sorunlarını otomatik olarak tespit edip çözmeye yardımcı olabilecek yerleşik bir sorun gidericiye sahiptir. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme'ye gidin ve Ses Kayıt Sorun Gidericisini çalıştırın.

7. BIOS ayarlarını kontrol edin: Bazı durumlarda, BIOS'taki ayarlar mikrofonun algılanmasını engelleyebilir. Anakartınızın kullanım kılavuzuna bakın ve mikrofonun etkinleştirildiğinden emin olun.

Yukarıdaki adımları izleyerek bilgisayarınızın mikrofonunu görmemesi sorunu gidermeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla sorun giderme için teknik desteğe başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar kilitleniyor. Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.