Şimdi Ara

Bilgisayar Müh İçin Hangisi En Önemli ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bilgisayar Müh İçin Hangisi En Önemli ?

(En Son Oy Tarihi: 3.8.2023)
Giriş
  • ne buradahttp://sci.pitt.edu/academics/masters/cs/

ne de buradahttp://www.sci.pitt.edu/academics/faq/

abetle alakalı bir şey yok.

Birkaç okulda GRE'ye alternatif sayıldığı için "Abet yurt dışında soruluyor" denemez.

Dünyanın top 10 üniversitesinin master ve doktora programları hintli IIT öğrencileriyle dolu.

Şimdi size Hindistan'da abet sahibi okulların listsini atıyorum:

Mentioned below are the universities of India that come under ABET Accredited Programs :

Bharath University (Bharath Institute of Higher Education and Research) >
    Tamilnadu, India

Mody University of Science and Technology >
    Rajasthan, India

Siksha 'O' Anusandhan University >
    Orissa, India

SRM University >
    Tamilnadu, India

Thapar Institute of Engineering and Technology (Formerly Thapar University) >

Topu topu 5 tane.

Aralarında IIT bile yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 29 Temmuz 2020; 20:42:35 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:40:44 >
  • Boş bir olay. Söylediğiniz üniversitenin computer science başvuru gerekliliklerinde geçmiyor. GRE ve toefl vb istiyorlar. Linkleri attım.

Başvurularda öne geçirmez. gpa, referans, projeler, niyet mektubu gibi kriterler varken kimsenin umrunda olmaz.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:40:38 >
  • Hocam %30 ingilizce nasıl oluyor? Yani matematik felan türkçe bilgisayar ile ilgili dersleri de ingilizce mi görüyoruz? Eğer öyle ise egeyi yazacağım marmaradan sonra.

Ege'nin de adı var mı ayrıca? GTÜ ve İYTE den daha çok adı vardır diye düşünüyorum haklı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 29 Temmuz 2020; 19:59:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır göstermediniz. Aynı üniversitenin computer science için olan msc/phd sayfasında ve faq de abet'in adı bile geçmiyor. Umurlarında değil ve başvurulabiliyor.

Diğer bölümleri bilmiyorum. İmza yetkisi olan bölümlerde (inşaat mühendisliği gibi) abet bir kolaylık sağlıyor. Eğer abet yoksa ncees (temel mühendislik sınavına) sınavına falan girip sertifika alması gerekiyor bildiğim kadarıyla.

CS için hiçbir önemi yok.
  • ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Üniversiteden üniversiteye değişir. Mesela bizde ortak dersler Türkçe (Mat Fizik gibi)

Bilgisayar mühendisliği derslerinin yaklaşık yarısı İngilizce. Diğerleri Türkçe işleniyor.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:40:29 >
  • Peki nereden bakabilirim Ege'nin hangi derslerinin İngilizce olduğuna?

Bir de Ege'nin de adı var mı ayrıca? GTÜ ve İYTE den daha çok adı vardır diye düşünüyorum haklı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 29 Temmuz 2020; 20:9:11 >
  • ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Ders programında ders ayrıntılarına girerseniz işlendiği diller yazar.

Ege köklü bir üniversite ve bilgisayar mühendisliği bölümünün iyi olduğunu duydum. İsim olarak diğerlerinden artısı veya eksisi olduğunu düşünmüyorum. GTÜ ve İYTE son zamanlarda baya atılım yaptı.
  • Nereyi secersiniz bilemem ancak bilgisayar muhendisligi icin en azindan okudugunu ve dinledigini (altyazi ile bile olsa) anlayacak kadar ingilizce sart. Peki neden?

Bilgisayar muhendisligi leb-i derya bir bilim dali. O kadar fazla alt kirilimi var ki her biri omurluk uzmanlik ister. Bir dalda uzmanlassan da yine de ben artik oldum diyemezsin. Ne kadar ogrenirsen o kadar az bildigini farkedersin. Uyum saglaman gereken surekli gelisen, degisen, tuhaf, dinamik bir mecra.

Bu tuhaf mecranin icinde senin arastirman, sorularina cevap bulman icin yine leb-i derya kaynak mevcut. Ancak bu kaynaklarin neredeyse tamami ingilizce. Ozellikle doyurucu icerikler bulmayi arzu ediyorsan zaten Turkce aramamayi ogrenmis olacaksin kendi kendine. İngilizce bilgisayar muhendisliginin veya bilgisayar bilimlerinin ortak dili. Yazilim dillerinin keywordlerini bile incelediginde ingilizce anlaman gerektigini farkediyorsun.

Artik gunumuzde Harvard, Stanford, Yale gibi dunya capinda en iyi ogrencilerin tercih ettigi, en prestijli universiteler bile derslerini bedava olarak internet uzerinden erisime aciyorlar. Bu muhtesem bir firsat. Hayatinda yurt disina cikmamis adam harvard universitesinin cs kurslarini alabiliyor. Sadece ingilizce anliyor olmak yeterli.

• Akredite yurtdışında yüksek lisans vb durumlarda gereklidir.

Ayrıca akreditenin asıl katkısı şudur :

Akredite alabilmek için belirli eğitim m şartlarını yerine getirmek lazım.

Şu kadar saat ödev yükü,
    Şu kadar saat lab,
    Şu şu şekilde müfredat

Yani eğitim sistemini belirlenen kurallara göre dizayn etmesi lazım okulun.

İyte bu sistemi uyguluyor. İyte Bilgisayar 3. sınıfım ve boş geçen hafta olmaz. Vize/final yoksa ödev vardır, quiz vardır, lab/lab sınavı vardır vs vs. Verilen ödevler kapsamlıdır. 2 hafta süresi vardir ve en az 20 saatini harcarsın.

Öyle 1 vize, 1 final, 1 tane de dönem sonu projesi ile geçiştiremessin akreditede. Veya verilen ödevleri 3 5 saatlik dandik ödevler de olmaz.

Belirli bir standart belirlenir ve her sene akrediteli bölüm öğrencilere anket doldurtur ve bu anketler müdek tarafından değerlendirilir.

Örneğin müdek kuralları kapsamında geçmiş senelerin sınav sorularını dahi muhafaza etmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 30 Temmuz 2020; 1:40:38 >

• hocam iyte istediğim bir üniydi bence yazın.. ben tutturamadım samsun 19 mayıs ceng okuyacağım bari siz iyte okuyun
  • Artyom A. C. kullanıcısına yanıt
    Hayır gerekli değildir. Hiçbir yüksek/lisans doktora programı akreditasyon sormaz. Almanya'sından tut Amerika'sına kadar 1 tane bile okul bunu önemsemez. Tek kıstas YÖK'ün üniversiteyi tanımasıdır. Eğer okul YÖK standartlarını karşılıyorsa iş bitmiştir. müdek gibi fasa fiso kurumların ne dediğinin hiçbir önemi yoktur.

Hiçbir bölüm eğitim sistemini düzenlemede müdeke bağımlı değildir. Müdek olmayan iyi okullarda da 2 vize 1 final 1 proje ve/veya 5-6 lab/ödev uygulanır. Hiçbir bölüm müdekle var olmadı ki müdekle yücelsin. Zaten kaliteli okullarda bunlar standarttır.

Öte yandan müdek şartlarını "sözde" yerine getirmek için labda quiz yapan, cevapları da tahtaya yazıp 15 dakikada quizi bitirip çıkan özel okulları da gördü bu gözler (puan sıralamasında tam burslusu en yükseklerde olan birkaç okul).

Yani kaliteyi okul belirler. Müdek apartman üniversitelerinin reklam aracıdır (sitelerinde bölüm sayfasında ekseriyeti gururla sergilerler). Hiçbir işlevi ve yararı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 30 Temmuz 2020; 6:45:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6EC589E64

Hayır gerekli değildir. Hiçbir yüksek/lisans doktora programı akreditasyon sormaz. Almanya'sından tut Amerika'sına kadar 1 tane bile okul bunu önemsemez. Tek kıstas YÖK'ün üniversiteyi tanımasıdır. Eğer okul YÖK standartlarını karşılıyorsa iş bitmiştir. müdek gibi fasa fiso kurumların ne dediğinin hiçbir önemi yoktur.

Hiçbir bölüm eğitim sistemini düzenlemede müdeke bağımlı değildir. Müdek olmayan iyi okullarda da 2 vize 1 final 1 proje ve/veya 5-6 lab/ödev uygulanır. Hiçbir bölüm müdekle var olmadı ki müdekle yücelsin. Zaten kaliteli okullarda bunlar standarttır.

Öte yandan müdek şartlarını "sözde" yerine getirmek için labda quiz yapan, cevapları da tahtaya yazıp 15 dakikada quizi bitirip çıkan özel okulları da gördü bu gözler (puan sıralamasında tam burslusu en yükseklerde olan birkaç okul).

Yani kaliteyi okul belirler. Müdek apartman üniversitelerinin reklam aracıdır (sitelerinde bölüm sayfasında ekseriyeti gururla sergilerler). Hiçbir işlevi ve yararı yoktur.
    Öncelikle standardı olmayan kaliteli okullar var bunu belirteyim.
    Müdek'e kayıtlı birçok kaliteli okul da var. Hacettepe var yıldız var tobb var. Bunlar enayi mi de boşa uğraşmış ?
    Odtü, İtü vb de Abet almaya uğraşmış.
    Ha dersin ki Müdek zayıf, Abet daha iyidir ona bir şey demem.

Ayrıca yurtdışı için gereklidir.

Yurtdışında para vererek de yüksek yapabilirsiniz onun haricinde gittiğiniz ülkedeki akredite kurumu neyse onun tarafından tanınıyor olması lazım.

Örneğin yurtdışında akreditesi bulunmayan üniden bir öğrenci gelip Türkiye'de akredite isteyen ünilere giremez. Bu durum yurtdışına giden Türklerde de geçerli.

"Hiçbir bölüm eğitim sistemini düzenlemede müdeke bağımlı değildir." demişsiniz. Bal gibi de bağlıdır. Müdek'in dediğini yapmak zorundasınız yoksa akrediteniz yenilenmez. Eğitim sistemi de müdek çerçevesinde şekillenir.

Müdek/abet boş şeyler olsaydı boşuna okullar buna uğraşmazdı. Hadi yalan konuşalım da akreditemix var diyip öğrenci çekelim siye bir durum yok.

Ayrıca Müdek de hadi kafamıza göre denklik verelim de ünilere reklam olsun diye kurulmadı herhalde.

Enaee üyesi bir kurum. Belirli şartları sağlayınca sana yurtdışında kolaylık sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 30 Temmuz 2020; 7:33:7 >

Hocam kusura bakmayın ama trollüyor musunuz? Çünkü inanılmaz saçmalamışsınız. Yazdıklarınız yanlış bilgilerle dolu. Genç arkadaşlar okuyor bu forumu. Bnece biraz daha araştırarak, bilgi sahibi olarak yazmak en iyisi. Yine de ben bir daha cevap vereyim.

Ben müdek veya abetin zararlı olduğunu söylemedim. Olmasının bir zararı yok. Ancak pek bir yararı da yok. Yararı olduğu durumlar mezunların %99'unun karşısına gelmeyecek.

Okullar enayi değil. Dediğim gibi almanın bir zararı yok. Birkaç belge işi, 2 denetleme ile alınıyor. Okullar da alıyor.

Yurt dışı için gerekli DEĞİL.

Bu kısımda yazdıklarınız inanılmaz dezenformasyon içeriyor. Yazdıklarınız YANLIŞ. Hatta saçmalık.

"Yurtdışında para vererek de yüksek yapabilirsiniz onun haricinde gittiğiniz ülkedeki akredite kurumu neyse onun tarafından tanınıyor olması lazım." demişsiniz. Okurken gözlerime inanamadım. Yüksek lisansın ücretinin herhangi bir akreditasyonla İLGİSİ ALAKASI YOKTUR. Birkaç sosyal devlet haricinde (Almanya) yüksek lisans HERKESE ÜCRETLİDİR. Okullar üstün başarılı öğrencilere burs verebilirler veya onları Teaching Assistant gibi işlere yerleştirerek yüksek lisans ücretlerini sübvanse edebilirler. Dünyanın top 10 üniversitesindeki Hintli, Çinli ve diğer devletlerden yüksek lisans yapan insanların çoğunun akreditasyonu yoktur. ÇÜNKÜ BİR ÖNEMİ YOK. Standford, MIT gibi okullarda yüksek lisan yapan hintlilerin çoğu Hindistan'da IIT denilen teknoloji enstitüleri mezunudur. Hindistanda Abet'i olan okul sayısı 5 ki bunlar arasında 1 tane bile IIT yok. Yazdığınız şey yanlış ve komik.

"Örneğin yurtdışında akreditesi bulunmayan üniden bir öğrenci gelip Türkiye'de akredite isteyen ünilere giremez. Bu durum yurtdışına giden Türklerde de geçerli." demişsiniz. YANLIŞ. Türkiye veya herhangi bir devlet kendisine dışarıdan gelen öğrencinin diplomasında sadece tek bir şart arar. Geldiği ülkenin Yüksek Öğretim Kurumu o üniversiteyi tanıyor mu? Yüksek lisans koşullarında gördüğünüz "recognized university" tabiri budur zaten. Devlet üniversiteyi tanıyor mu. Bu şart sağlandığı sürece abetmiş müdekmiş kimsenin umrunda DEĞİL. Türkiye'de yüksek lisansa gelen İranlı, Arap, Azeri, Kazak öğrencilerin HİÇBİRİNİN müdek veya abeti falan YOK. İnanılmaz yanlış bilgilendirilmişsiniz ve daha kötüsü bu yanlış bilgileri etrafa saçıyorsunuz.

""Hiçbir bölüm eğitim sistemini düzenlemede müdeke bağımlı değildir." demişsiniz. Bal gibi de bağlıdır. Müdek'in dediğini yapmak zorundasınız yoksa akrediteniz yenilenmez. Eğitim sistemi de müdek çerçevesinde şekillenir." demişsiniz. Saçmalık. Eğer bir okulun eğitim sistemi müdek çerçevesinde şekilleniyorsa o okulda bir hayır gelmez zaten. Muhtemelen apartman üniversitesi veya taşra okuludur. Odtü İtü Yıldız gibi okullar yüzyıllık ekollerdir. Yıllarca aynı standardı sağlamaktadırlar.

"Müdek/abet boş şeyler olsaydı boşuna okullar buna uğraşmazdı. Hadi yalan konuşalım da akreditemix var diyip öğrenci çekelim siye bir durum yok." evet böyle bir durum VAR. Bizzat özel bir okulun müdek çalışmalarının içerisinde çalışan öğrencilerinin arkadaşıyım. Çoğu bölüm bu şartları kağıt üzerinde sağlamak için yalan yanlış, boş beleş quizler, projeler ödevler uyguluyor. Tahtaya cevabı yazıp quiz yaptık diye geçiyorlar. Ve evet bunu reklam olarak kullanıyorlar. Müdek sertifikaslarını bölüm sayfasının başına koyuyor apartman üniversiteleri. Çoluk çocuk da bir şey sanıyor cehaletten.

"Ayrıca Müdek de hadi kafamıza göre denklik verelim de ünilere reklam olsun diye kurulmadı herhalde." demişsiniz. Müdek kar amacı güren bir kuruluştur. Motivasyonu para kazanmaktır. Başvurulardan, denetimlerden binlerce dolar alırlar.

"Enaee üyesi bir kurum. Belirli şartları sağlayınca sana yurtdışında kolaylık sağlıyor." Hayır sağlamaz. Zaten uzun uzadıya açıkladım.

Lütfen yanlış bilgi yaymayı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 30 Temmuz 2020; 8:29:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6EC589E64

Hocam kusura bakmayın ama trollüyor musunuz? Çünkü inanılmaz saçmalamışsınız. Yazdıklarınız yanlış bilgilerle dolu. Genç arkadaşlar okuyor bu forumu. Bnece biraz daha araştırarak, bilgi sahibi olarak yazmak en iyisi. Yine de ben bir daha cevap vereyim.

Ben müdek veya abetin zararlı olduğunu söylemedim. Olmasının bir zararı yok. Ancak pek bir yararı da yok. Yararı olduğu durumlar mezunların %99'unun karşısına gelmeyecek.

Okullar enayi değil. Dediğim gibi almanın bir zararı yok. Birkaç belge işi, 2 denetleme ile alınıyor. Okullar da alıyor.

Yurt dışı için gerekli DEĞİL.

Bu kısımda yazdıklarınız inanılmaz dezenformasyon içeriyor. Yazdıklarınız YANLIŞ. Hatta saçmalık.

"Yurtdışında para vererek de yüksek yapabilirsiniz onun haricinde gittiğiniz ülkedeki akredite kurumu neyse onun tarafından tanınıyor olması lazım." demişsiniz. Okurken gözlerime inanamadım. Yüksek lisansın ücretinin herhangi bir akreditasyonla İLGİSİ ALAKASI YOKTUR. Birkaç sosyal devlet haricinde (Almanya) yüksek lisans HERKESE ÜCRETLİDİR. Okullar üstün başarılı öğrencilere burs verebilirler veya onları Teaching Assistant gibi işlere yerleştirerek yüksek lisans ücretlerini sübvanse edebilirler. Dünyanın top 10 üniversitesindeki Hintli, Çinli ve diğer devletlerden yüksek lisans yapan insanların çoğunun akreditasyonu yoktur. ÇÜNKÜ BİR ÖNEMİ YOK. Standford, MIT gibi okullarda yüksek lisan yapan hintlilerin çoğu Hindistan'da IIT denilen teknoloji enstitüleri mezunudur. Hindistanda Abet'i olan okul sayısı 5 ki bunlar arasında 1 tane bile IIT yok. Yazdığınız şey yanlış ve komik.

"Örneğin yurtdışında akreditesi bulunmayan üniden bir öğrenci gelip Türkiye'de akredite isteyen ünilere giremez. Bu durum yurtdışına giden Türklerde de geçerli." demişsiniz. YANLIŞ. Türkiye veya herhangi bir devlet kendisine dışarıdan gelen öğrencinin diplomasında sadece tek bir şart arar. Geldiği ülkenin Yüksek Öğretim Kurumu o üniversiteyi tanıyor mu? Yüksek lisans koşullarında gördüğünüz "recognized university" tabiri budur zaten. Devlet üniversiteyi tanıyor mu. Bu şart sağlandığı sürece abetmiş müdekmiş kimsenin umrunda DEĞİL. Türkiye'de yüksek lisansa gelen İranlı, Arap, Azeri, Kazak öğrencilerin HİÇBİRİNİN müdek veya abeti falan YOK. İnanılmaz yanlış bilgilendirilmişsiniz ve daha kötüsü bu yanlış bilgileri etrafa saçıyorsunuz.

""Hiçbir bölüm eğitim sistemini düzenlemede müdeke bağımlı değildir." demişsiniz. Bal gibi de bağlıdır. Müdek'in dediğini yapmak zorundasınız yoksa akrediteniz yenilenmez. Eğitim sistemi de müdek çerçevesinde şekillenir." demişsiniz. Saçmalık. Eğer bir okulun eğitim sistemi müdek çerçevesinde şekilleniyorsa o okulda bir hayır gelmez zaten. Muhtemelen apartman üniversitesi veya taşra okuludur. Odtü İtü Yıldız gibi okullar yüzyıllık ekollerdir. Yıllarca aynı standardı sağlamaktadırlar.

"Müdek/abet boş şeyler olsaydı boşuna okullar buna uğraşmazdı. Hadi yalan konuşalım da akreditemix var diyip öğrenci çekelim siye bir durum yok." evet böyle bir durum VAR. Bizzat özel bir okulun müdek çalışmalarının içerisinde çalışan öğrencilerinin arkadaşıyım. Çoğu bölüm bu şartları kağıt üzerinde sağlamak için yalan yanlış, boş beleş quizler, projeler ödevler uyguluyor. Tahtaya cevabı yazıp quiz yaptık diye geçiyorlar. Ve evet bunu reklam olarak kullanıyorlar. Müdek sertifikaslarını bölüm sayfasının başına koyuyor apartman üniversiteleri. Çoluk çocuk da bir şey sanıyor cehaletten.

"Ayrıca Müdek de hadi kafamıza göre denklik verelim de ünilere reklam olsun diye kurulmadı herhalde." demişsiniz. Müdek kar amacı güren bir kuruluştur. Motivasyonu para kazanmaktır. Başvurulardan, denetimlerden binlerce dolar alırlar.

"Enaee üyesi bir kurum. Belirli şartları sağlayınca sana yurtdışında kolaylık sağlıyor." Hayır sağlamaz. Zaten uzun uzadıya açıkladım.

Lütfen yanlış bilgi yaymayı kesin.
    Bizzat kendinizle çelişiyorsunuz.
    Ne yazmışsınız bakalım :
    "Türkiye veya herhangi bir devlet kendisine dışarıdan gelen öğrencinin diplomasında sadece tek bir şart arar. Geldiği ülkenin Yüksek Öğretim Kurumu o üniversiteyi tanıyor mu? Yüksek lisans koşullarında gördüğünüz "recognized university" tabiri budur zaten. Devlet üniversiteyi tanıyor mu. Bu şart sağlandığı sürece abetmiş müdekmiş kimsenin umrunda DEĞİL."

YÖK ne diyor :
    Dosya üzerinde eğitim süreleri, kredileri ve stajları ülkemizdeki ile eşdeğer
    ise ve mezun olunan program YÖK veya “Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu”
    (WFME) tarafından tanınan, tescil yetkisi verilmiş kurumlarca akredite
    edilmişse
    veya ilgili üniversite Dünya Sıralamalarında ilk 1000’e giriyorsa
    sınavsız “doğrudan denklik” verilmektedir.

YÖK'ün denklik için istediği kurallardan biri tescil yetkisi olan akredite kurumları veya diğer seçenekler ( dünyada ilk 1000'de olma vb )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 30 Temmuz 2020; 11:53:11 >

Bu mesajınızdan sonra artık eminim. Siz bir trollsünüz. Yani umarım trollsünüzdür. Eğer normalde de böyleyseniz işimiz var demektir.

Attığınız YÖK maddesinin Tıp öğrencileri için doğrudan meslek icraa etme hakları ile alakalı bir madde olduğunun farkında mısınız? Allah aşkına konumuzla NE ALAKASI VAR????

Tıp, Diş hekimliği, hemşirelik gibi sağlıkla alakalı mesleklerde zaten bütün dünyada bu tarz denklikler, ekstra yükümlülükler aranır. Bu sağlık sektörüne özel bir şeydir. Siz tıp okuyup Almanya'ya da gitseniz Amerika'ya da gitseniz onların Yüksek Öğretim Kurumlarının denklik süreçlerine dahil olmak, sınavlarına girmek ZORUNDASINIZ.

Kendi attığınız maddeyi bile okumaktan acizsiniz. Bütün bu şartlar karşılanmasa bile sınavla denklik alma şartı vardır.

Tekrar soruyorum. Konumuzla NE ALAKASI VAR?

Burada mühendisliklerden ve bilgisayar mühendisliğinden bahsediyoruz. Türkiye'de okullar Avrupa Kredi Transfer Sistemi'ne tabiidir. Verdiğiniz bütün derslerin kredisi ECTS'ye çevrilir. Bu demektir ki üniversiteniz YÖK'çe tanınmış, diplomanız Avrupa Birliği standartlarına sahiptir. Kredileriniz ve not ortalamanız ilgili ülkenin sistemine çevrilerek her türlü doktora/yüksek lisans başvurusunda kullanılır. AKREDİTASYON ARANMAZ.

Amerika'da ise GRE sınavında belirli bir not aldığınız (onların lisans üstü eğitim sınavı) ve İngilizce seviyenizi ispatladığınız takdirde (IELTS/TOEFL) eğer diplomanız geldiğiniz ülkece tanınıyorsa değerlendirilmeye alınırsınız. AKREDİTASYON ARANMAZ.

Karşımda bir taş olsa anlamıştı. Ben hayatımda bu kadar haksız olduğunu kabul etmeyip önüme alakasız maddeler atarak tartışmayı yokuşa süren bir insan daha görmedim.

• Eksik bilgi veriyorsunuz. Mimarlık da var ;)

YÖK kendi demiş. Beğenmiyorsanız ağlayabilirsiniz

Haksız olan sizsiniz hocam. Haksızlığınızı kanıtladım. Üzerine 2-3 kere daha kanıtladım size özel daha basitleştirilmiş bir tarzda (for dummies hesabı). Artık saçma bir argüman dahi üretemiyorsunuz.

Buyrun siz ağlayın ben niye ağlayayım?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.