Şimdi Ara

Bilgisayar Müh İçin Hangisi En Önemli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 3.8.2023)
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliğinde hepsinin bir arada olduğu +20k olan yok maalesef ve birini seçmek zorundayım. Hangisinden feragat etmeliyim? Araştırmalarım kadarıyla...

İngilizce + Akredite = İYTE
    Akredite + Öğretim üyesi sayısı + Konum + Sosyal olanaklar = Ege
    İngilizce + Öğretim üyesi sayısı = GTÜ

Marmara gelmezse bu üçinden birisini seçeceğim. Sizce hangisini seçmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 29 Temmuz 2020; 18:29:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En önemlisi okulun bilinirliği. Etiket önemli maalesef.

Sonra konum geliyor. İstanbul > Ankara. Geri kalanların bir önemi yok pek. Hepsi yaklaşık aynıdır.

Öğretim üyesi sayısının bir önemi yok. Prof ve doç sayısı önemli olabilir en fazla. Öğretim üyesi meselesi biraz piyango aslında. Önemli olan okulun yıllardan beri süregelen bir ekolü olması. Düzgün işleyen bir sistem varsa öğretim üyelerinin çook da önemi kalmıyor. Sonuçta derslerde çok da bir şey anlatılmıyor. Bütün bm öğrencileri internetten benzer kaynakları takip edip neredeyse aynı müfredatları görüyorlar. Öğretim üyesi daha çok yüksek lisans ve doktorada önemli.

İngilizce veya Türkçe olmasının hiçbir önemi yok hem sektörel anlamda hem akademik anlamda. Bm okuyan veya okumaya gelen kişiler zaten belirli bir seviyede ingilizce bilmek zorunda. Bilmeyen de seve seve öğreniyor zaten. Şahsi fikrimce derslerin Türkçe anlatılması hem öğrenci hem de öğretmen için daha avantajlı. Teknik terimler ingilizce kullanıldıktan sonra hiç farkı yok.

Akreditasyon birileri para kazansın diye uydurulan ancak nedense pek çok kimsenin aşırı önem verdiği bir şey. Kimse iplemiyor arkadaşlar. Ne başvuracağınız şirketlerin ne de okulların umrunda.
  • Ekstra olarak sıralama yapar mısınız?

Benim aklımdaki sıralama..

İngilizce > Öğretim üyesi sayısı > Konum > Akredite > Sosyal olanaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En önemlisi okulun bilinirliği. Etiket önemli maalesef.

Sonra konum geliyor. İstanbul > Ankara. Geri kalanların bir önemi yok pek. Hepsi yaklaşık aynıdır.

Öğretim üyesi sayısının bir önemi yok. Prof ve doç sayısı önemli olabilir en fazla. Öğretim üyesi meselesi biraz piyango aslında. Önemli olan okulun yıllardan beri süregelen bir ekolü olması. Düzgün işleyen bir sistem varsa öğretim üyelerinin çook da önemi kalmıyor. Sonuçta derslerde çok da bir şey anlatılmıyor. Bütün bm öğrencileri internetten benzer kaynakları takip edip neredeyse aynı müfredatları görüyorlar. Öğretim üyesi daha çok yüksek lisans ve doktorada önemli.

İngilizce veya Türkçe olmasının hiçbir önemi yok hem sektörel anlamda hem akademik anlamda. Bm okuyan veya okumaya gelen kişiler zaten belirli bir seviyede ingilizce bilmek zorunda. Bilmeyen de seve seve öğreniyor zaten. Şahsi fikrimce derslerin Türkçe anlatılması hem öğrenci hem de öğretmen için daha avantajlı. Teknik terimler ingilizce kullanıldıktan sonra hiç farkı yok.

Akreditasyon birileri para kazansın diye uydurulan ancak nedense pek çok kimsenin aşırı önem verdiği bir şey. Kimse iplemiyor arkadaşlar. Ne başvuracağınız şirketlerin ne de okulların umrunda.

• "Akreditasyon birileri para kazansın diye uydurulan ancak nedense pek çok kimsenin aşırı önem verdiği bir şey. Kimse iplemiyor arkadaşlar. Ne başvuracağınız şirketlerin ne de okulların umrunda."

bu kısım hariç gerisine katılıyorum.

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Biraz dinledim. Saçmalamış.

Akreditasyonun çok çok spesifik durumlar dışında bir işlevi yoktur. Misal yeni zelanda ve birkaç benzeri ülkede akreditasyonunuz varsa iş arama vizesi alıp 3-6 ay oralarda kalabiliyorsunuz. Kaç kişi yapacak bunu?

Hiçbir avrupa ülkesinde veya amerikada iş veya yüksek lisansdoktora başvurularında akreditasyon sorulmaz/aranmaz.Bunu bizzat başvurmuş ve onlarca başvuran tanıdığı olan biri olarak söylüyorum.

Başvurularda not ortalamanız > niyet mektubunuz > okulunuzun bilinirliği > referanslarınız > yaptığınız projeler > varsa makale/bildiri dikkate alınır. Akreditasyon falan yok hükmündedir yani. Okul, bulunduğu devletin yüksek öğretim kurumu tarafından tanınıyorsa iş bitmiştir.
  • Konumdan kasıt okulun bulunduğu il ise İstanbul > İzmir. Eğer okulun olduğu yer ile alakalı ise Ege > GTÜ > IYTE diyebilirim.

Akreditasyon hariç diğerleri önemli kriterler ama bana göre en önemli şeyler öğretim üyelerinin kaliteli olması ve okulun çevresindeki iş imkanının fazla olması. Sosyal olanak bir şekilde hallediliyor kendimden biliyorum. GTÜ'de okuyorum sosyalliğin s'si yok ama bir şekilde eğlenebiliyoruz arkadaşlarla. Kişinin kendisine bağlı o sosyallik olayı.

İngilizce tabiki önemli ama olmazsa olmaz bir şey değil. %30 ve %100 İngilizce bölümler arasında pek fark yok. Direk Türkçe okunmasını doğru bulmuyorum çünkü bazı terimler tam oturmamış oluyor dilimize. Bu şekilde öğrenince de internette araştırma yaparken sorun yaşayabilirsiniz.
  • Müdek akreditasyonunun bir değeri olduğuna ben de inanmıyorum ama ABET in olduğuna inanıyorum. Az ama var yani şu açıdan diyorum şu an linkedinde dünya geneli ABET akreditasyon isteyen 7200 ilan var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp için hangisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:36:25 >
    Abet ve müdekin hiçbir farkı yoktur. İkisi de aynı üst kurumun (Washington Accord) üyesidir ve sağladığı imkanlar tamamen aynıdır.

"Az ama var yani şu açıdan diyorum şu an linkedinde dünya geneli ABET akreditasyon isteyen 7200 ilan var." bunun kaynağını verebilir misiniz?
  • Bu sorulduğu anlamını taşımıyor ki. Nadiren bazı üniversiteler Abet olunca gre istemiyor. İki elin parmaklarını geçmez sayıları. Biraz araştırdım. 14 tane buldum.

gre adayları sıralarken kullanılan bir faktör. ortalama üstü okullaırn hepsi ne olursa olsun gre ister.

Birkaç eyalet üniversitesinin uygulamasının bir önemi yok.
  • kaynak yazının içinde var aslında ama vereyim

karısık ilan detaylarına baktım cogunlugu abet diye belirtmiş arananlar kısmında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 29 Temmuz 2020; 20:17:7 >
  • Her kafadan bir ses cikiyor. Allah sonumuzu hayretsin. IYTE'yi sectigime pisman olmam insallah

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadasım iytede okuyor gayet memnun 1-2 hoca temel bilim hocası gıcık demişti sadece bir de yurtları sevmemişti pahalı demişti mutluydu ama sosyallik yok diyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 29 Temmuz 2020; 20:20:39 >
    Biliyorum ben izmirde oturuyorum zaten. Ben sosyallikten sıkılmış artik asosyal olmak isteyen biriyim (en azindan bir sure) zaten. Gecen sene okul 1.sini 36k ile almis. Benim siralama 30k 1.lik kontenjanindan girmeye calisacam insallah siralamalarda karsilastigim felakete bir de buraya girememek eklenmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence GTÜ seçin. İngilizce olması, İstanbul'a yakın olması, öğretim üyeleri, devlet tarafından destek görmesi ile 20-30 k arasındaki en mantıklı bilgisiyar mühendisliği GTÜ.
    Öncelikle oradaki ilanların çoğu yurt dışından başvuru beklemeyen şirketlerin ilanları. Yani Amerika'dan başvuru alan işler genelde. Amerikadaki üniversitelerin çoğunda ABET zaten var. Bu işlere başka bir ülkede okumuş biri başvursa, diğer yeterlilikleri sağlıyorsa zaten göz ardı edilir.

Çoğunda "preferable but not required" denmiş zaten.

Onun yanında siz bütün dünyada bütün sektörlerden 7 bin ilan buldunuz. Sadece Software Engineering diye arattığımda bakın kaç ilan var.

Hiçbiri de akreditasyon falan istemiyor.

Biri akreditasyonun önemli olduğunu söylüyorsa ya bilmiyordur ya da bu işten bir çıkarı vardır.

• hocam ben abet önemli o olmadan bölüm seçilmez demedim ki azıcık ta olsa önemi var dedim sadece yoksa ben de biliyorum :) IT olarak bakınca milyonu buluyordu hatta galiba :) varsa göz çıkarmaz demek istedim özetle
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:40:50 >
    Tabi hocam bir zararı yok elbette. Ama attığınız videodaki kişi yanıltıcı bilgiler vermiş. O yüzden düzeltmek istedim.
  • valla hocam onun dediği şeylerde akademik kısım için herhalde benim net bilgim yok o yüzden bir şey diyemem ama o videodaki kişi de eskişehirde bir ünide doçent yani ben en iyisi =
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.