haha hocam tr'de yazilimci maaslarini bilmiyorum, istatistikler dogrudur, bu soylediklerim top kisilerin ornekleriydi, ama zor degil buralarda olmak diger taraftan doktor maaslari gercekten utanc verici malesef.. memur 20k aliyor gibi duyumlar var, doktor arklar 38-40 aliyor pahali bir sehirde (ama bu da kucuk bir sample size, 1 sene once kucuk sehirde 60k alan doktorla tanismistim, evet herkese maasini soruyorum heuiehue) .. |
bilgisayar mühendisi maaşı (12. sayfa)
-
-
okuyarak alabileceğiniz en iyi maaşlardan. meslek çalışma şartları da iyi. klimalı ofiste ya da remote çalışma imkanı var. muhattap olunan çevre de kaliteli. çalışma saatleri yaşmanıza imkan veriyor. diğer mesleklerde bu şartlar kötü olabiliyor. haftada 40 saat çalışmak yaşam kaliteniz için çok önemli. bir doktor belki bu kadar sadece nöbet tutuyor. normal insanlarla muhattap olabiliyor ya da kasap gibi riskli ameliyatlar yapıyor ki stres yarattığına eminim. hasta insan kaprisleri vs. çalışma saatine oranla kazanılan parave şartlar çok iyi. insan böbreği keserek kan içinde hastane ortamında hasta insan kapsirisi çekmiyorsunuz en kötü projeniz yetişmez. inşaat ustası gibi sıcakta her tip insanla da çalışmıyorsunuz. maaşınız gününde yatıyor. yurt içi yurt dışı çalışma farkı neredeyse sadece bordronuzu değiştiriyor yazılım teknolojileri ve dilleri dünyanın heryerinde geçerli. alınan risk ve maaş/çalışma şartları açısından cazip.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam 1-2 sene tecrübeli biri Türkiye'de 8bin dolar maaş alamaz Avrupa bile vermiyor bizim bura niye versin
Etiketledigin arkadaş da bunu gerçek sanıyor ve bunu inkar edenleri deli yerine koymaya çalışıyor
En kötü de hiçbir yere gitemezsen de savunma.sanayisi diye bakmayın çünkü ss e girenlerin çok büyük kısmı odtu- -hacettepe üçlüsü 2022 yılında
SS çöp bir yer olsa ilk 3 ludrn çoğunlukla öğrenci almazdı herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Haziran 2023; 11:26:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mhk_mhk
okuyarak alabileceğiniz en iyi maaşlardan. meslek çalışma şartları da iyi. klimalı ofiste ya da remote çalışma imkanı var. muhattap olunan çevre de kaliteli. çalışma saatleri yaşmanıza imkan veriyor. diğer mesleklerde bu şartlar kötü olabiliyor. haftada 40 saat çalışmak yaşam kaliteniz için çok önemli. bir doktor belki bu kadar sadece nöbet tutuyor. normal insanlarla muhattap olabiliyor ya da kasap gibi riskli ameliyatlar yapıyor ki stres yarattığına eminim. hasta insan kaprisleri vs. çalışma saatine oranla kazanılan parave şartlar çok iyi. insan böbreği keserek kan içinde hastane ortamında hasta insan kapsirisi çekmiyorsunuz en kötü projeniz yetişmez. inşaat ustası gibi sıcakta her tip insanla da çalışmıyorsunuz. maaşınız gününde yatıyor. yurt içi yurt dışı çalışma farkı neredeyse sadece bordronuzu değiştiriyor yazılım teknolojileri ve dilleri dünyanın heryerinde geçerli. alınan risk ve maaş/çalışma şartları açısından cazip.Kamu mühendisi olun, onlara söz verildi kulis bilgisine göre en düşük doktor maaşı ile esitlenecegi söylentileri var
Muhtemelen 15 temmuzdaki maaşlarda bir cerrah 80-90bin alıyorsa yeni mezun olan kamu mühendisi de 60-70bin alacak
Özel yerine kamu mühendisi olarak atanın 200binden fazla da kamu mühendisi var yani bolca alımı var
-
tam olarak kimden duydunuz bilmiyorum ama savunma sanayii giriş ücretleri piyasa ortalaması olmasına rağmen, tecrübeli yazılımcıya kimsenin görmediği maaşı verirler.
İsim nick uyumu
Su an yeni başlayan hekim falan düşük alıyor ama.cerrahlar iyi alıyor ama eminim ki 10bin alan memurun maaşı 22bine geldiğinde en düşük hekim maaşi da mühendisler gibi iyi noktaya gelecektir
Senin söylediğin 50bin olmayacak(deprem kontenjanı hariç) 35bin civarı kapatacak eğer ek olarak tıp acilmazsa
Ama kamu mühendisi olun çünkü onlara ciddi anlamda zam yapılacak en düşük mühendis maaşı cerrahlar gibi olursa sizin yerinizda kamu mühendisi olurdum
Çünkü 60-70alirsa kamu mühendisi adamlar niye SS e girmeye çalışsınlar ki verdiği ortalama maaş 25-27(aselsansa 30) Peak Games falan 40-45 ileride orada tutunursan iyi veriyor Peak Games zirve nokta
Ama koç, boun mezunu isen 100onun dışında ilk 10-15yil içinde 100u unut derin çünkü sr ye verilen ücret 2bin dolar o da 40bindi temmuzda 50yaparlar(brutu 90)
Peak 40-45 veriyor yazdı
Temmuz zammı öncesi yeni mezun 80 bin idi son duyduğum.
Dream Games net 100 bin ilan koymuş (güncel, yeni mezun).
Peak bunun altında kalmaz. Öğrenirsem yazarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4h062020 -- 28 Haziran 2023; 11:43:15 > -
Yeni mezuna 80bin kimse vermez havada ucmayin sonra üzülürsünüz
Peak yeni mezuna onu vermez o tecrübeli mühendis alıyor baktılar artık yabancı bir ülke odayı alınca artık Türkiye ortalamasının biraz üzerinde vermeye başladı
Dreamgames e giren 100aldi benim de arkadaşım bizim liseden aynı dönemden arkadaşım o da koç bilgisayara ilk 50den giren adamdi o da alsın bı zahmet
Zaten mobil oyunları falan vardı kendisinin çok üstün yetenekli biriydi
ankaratıplı hocam doğru söylüyor ceng bir yerde dolacak 2 3 seneye dolar ha belki ilk 100 deki adamlar ileride elon musk olur onun dısında pek bir sey beklemiyorum. Öyle 10k ya girdim şirket kuracam devri bitti
Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin.
Her yer veriyor demiyoruz biz de.
Peak veriyor. Şirketi tanımıyorsun, konuşuyorsun. Burada dönen paralardan haberin yok.
Maaşın yanında verilen yan hakları da yazardım da kıskançlıktan krize girebilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4h062020 -- 22 Temmuz 2023; 8:38:56 > -
Geçen sene zammi tercih sonrası verdiler, o dönemde doktorun maaşı en düşük memurdan daha azdı ve tercih zamanında bir hekimi şehit olmuştu ve grevler yapılıyordu ve aynı dönemde tuş kontenjnanin %30u anca doldu
Şimdi koşulları iyislesti
** 16-17nobet sayısı 8e düşürüldü
** 36 saat çalışma iptal edildi ve 72 saatte en fazla 24 saat çalışma sinir getirirldi
** Hekime saldirmanin cezası kesin bir şekilde hapis cezası oldu ve katalog suçlar arasına geldi
** Malpraktis kasıt yoksa(şu ana kadar bilerek yapılan hiçbir hata yok) tazminatı devlet üstlenecek
** İntern yani Junior hekimlerin ücreti 1000liradan 12bin liraya çıkarıldı
** Maddi koşullar iyileştirildi
** Emeklilikte en düşük memurdan daha düşük alırken verilen haklar ile iyi konuma yükseldi
**Her hekimin yanına sekreter zorunluluğu geldi ve artık hekim hem sekreter hem hekim yerine sadece hekimlik yapacak
** Cerrahların teşvikleri artti
Ozetce iyi haklar geldi yansıması ne oldu
Tarihte ilk kez tuş kontenjanlari %99.5 doldu
Ve muhtemelen de tercihlere yansiyacaktir
-
Halen yeni mezunun 125 aldıklarını sanıyorlar sana üzgün bir cengli
Boşuna demiyorum forumun delisi
Dream Games i örnek veriyorsun ama geçen yıl kuruldu ve 1 yıl içinde unicorn oldu ve burayı kuranlar peakten ayrilanlardi ve kendisi ile çalışacakları çok özellikli seçiyorlar
Az mühendis aliyorlar ama.hepsi akademik olarak en üst başarıda, en iyi okullardan(boun-koc), ve üstün yetenkli mühendisleri alıyorlar
Peak 40-45 veriyor yeni mezuna ss de 30civaei e ticarette 25-30(milyarlık olanlar o da)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Haziran 2023; 11:57:46 >
Aselsan veriyor demedim. Hepsiburada veriyor demedim. Garanti veriyor demedim.
Peak ve Dream'de 6 haneli yeni mezun maaşları mevcut diyorum.
En iyileri almıyorlar da demedim.
Lafımı çarpıtma.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X