Şimdi Ara

bilgisayar mühendisi maaşı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
311
Cevap
2
Favori
31.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 27 Haziran 2023; 17:28:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Yaw anlama kıtlığın mı var dolarin normale donmesi=yukselme/devalüasyon demek, dedigin arguman sacmasapandi duzeltmeye çalıştım keske calismasaydim kimlere laf anlatioz

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Lan doların normale dönmesinden kastım , asıl olması gereken değer değil . Aylardır doların değeri 20 civarıydı ben onu kastettim . Yani benim kullandıgım normal=aylardır süren normalleşen dolar değeri

• Mühendis maaşları tıpçıları niye bu kadar geriyor anlamadım.

Arkadaşın geçen haftaki açtığı konuda doktorlar en fazl 15-20bin alıyor ağlayın ve zirlayin diye konu açmasının ardından çok normal tipcilarin bu konu altında toplanmasi

Hocam zaten 10800lira alan memurun en düşük maaşı temmuza 22bin oluyor

14bin alan ogretmenin maaşı tahmini 27bin lira oluyor

18bin lira alan kamu mühendisin alacağı ücret 35bin+8bin de onlara ek zam sözü geldi 43-45bin lira kazanacak temmuzda

35bin lira alan kaymakamin da maaşı 65bine çıkacak

Eğer dolar 20de olsaydı dolar bazında Almanya'nın bile üstüne çıkacaktı maaşlar

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

böyle olursa tıpçıların maaşı düşük kalır  

22 brüt değil mi, 17.5 net olucak diye biliyorum ben, geri kalan maaşlar hakkında gram bilgim yok

doların 30da bile kalmayacağının farkındalar zaten, yoksa tcde ne zaman asgari 500 dolar olmuş, seçim dönemi bile 400+20 filan yaparlar halk mutlu olur oylar gelir sonra hoop 300 küsüre geri bir yolculuk

Yok hocam net olarak açıklama yaptilar geri duzelttiler bunu

Asgariyi zaten alan yok özel sektör veriyor

Su an kamu işçisinin en düşük maaşı 24bin lira ve temmuzdaki zamla 30un üzerine çıkıyor gerisini sen dusun 

öyle normal tanımı mı olur, normal dediğin şeyin tanımı "kurala uygun"dur tdk de öyle diyor. normalleştirilmiş dersin o zmaan da argümanının gram manası kalmaz zaten, öyle diyeceksek 5 yıl önce dolar 4 liraydı,ben normali 4 olarak kabul ediyorum diye mi yorum yapıcaz

+para biriminin değerini sen istediğin akdar manipüle edebilirsin, iktisatta sistemler kendilerini bir şekilde düzeltirler ki ülkemizde de öyle oldu, sözde dolar 20de durdu ama sen piyasadan 20den dolar alamadın, bankadaki 1 satırlık hesap karşılığı olan paranı çekemedin çünkü ülkede dolar yoktu. 4 dolar olan hamburger sen doları 20 lira olarak göstermeye çalıştığın için "resmi kur" ile 6 dolar oldu, her şey zamlandı bir dolar yerinde saydı gibi gösterildi. yani senin paran yine değer kaybetti, sen sadece güçlü görünsün diye yüksekten satmaya kalktın, sonra kimseye satamayıp ekonomiyi daha da tıkadın. değeri alım gücüyle riski/faizi ile ölçersin böyle rejimlerde exchange rate ile değil.

he bunlar temmuz zammı da hariç bi de, olabildiğince kurun normal yere gelmesine karşı korumaya çalışıyorlar herhalde hayırlı olsun diyelim, hep diyoruz herkesin alım gücü artık en tepeye gelsin diye 

Bak senin hala kafa basmıyor benim yaptıgım hiçbir yorumda ekonomik bir yorum yok ,yukarıdaki arkadaş zamdan önce dolar kuru yüksek bi zamanda yorum yapmış ben de farklı bi bakış açısı koydum ortaya sadece . beni ekonomi tartışmasına sürüklüyorsun hala istemiyorum yav zorla mı ekonomi konuşacağım 😂😂😂

Bu ücretleri nasıl yazdın kafandan

En düşük memur maaşına yüzde 90 zam gelecek demek herkese yüzde 90 gelecek demek mi sence

Abi iktisatta oyle bir bakis acisi yok sacmasapan arguman birakmissin konunun ortasına. Dolar normale donerse diyorsun ben de normal degil zaten bu daha yukarıda diyorum ama kac mesajdir garip garip seyler yaziyosun

Bence git sen 4.7kdan girdigin fakultenden hacettepeyi filan yermeye devam et 

Ahahahahhaah ham sıralamam 2 k bu birincisi , lisede sporcu olduğum için obp düşük . İkincisi ben bir konuda konuşmak istemessem konuşmam aynı şeyi yazıcam ekonomik bir yorum yok . Genel anlamda siyaset ve ekonomi konuşmuyorum dh de

• Herkese keşke gelse ama kadameli ve bazı meslek grubuna verilen sözleri yazdım

Akademisyenler, öğretmenler, mühendislere ve en düşük memur maaşına verilen vaatler var

Umarım mesleki hiyerarşi korunur 

Hamla yerlesiliyo da benim mi haberim yok, zaten ham siran bile yetmiyo cerraha hacete cok uzucu bi durum😔😔

ABİ NASİ EKONOMİK YORUM YOK KOCAMAN DOLAR GERİ GİDERSE YAZMİSSİN BU NE YORUMU İLAHİ YORUM MU

Knk seçim öncesi doların yükselmesi lazımdı ama sabit tutuldu benzer bi durum seçimden sonra 1-2 ay daha olsa dolar 20 olucaktı ben de ona göre yorum yaptım senin neden kafan basmıyor. Sıralamam hacettepe ve cerrahpaşaya yetmiyor bu onları eleştiremeyeceğim anlamına mı geliyor . Sanırım hala yks sıralamama tutunan bir eziksin kaç sene önce girdim yks y artık üniversiteye geçtik ve konuşulması gereken şey üniversite başarısı . Eğer bilkentten bomboş mezun olursan bu seni derece yapmış vizyonsuz biri yapar sadece

Abi kafayı yicem sen bile diyosun anormal bu diye ama normal dedigin yorumu savunuyorsun, sen iki ay daha 20de tutmaya calissan sonra 1 gunde 20den 70e firlamis bu nasi oluyo diye cnnin sol alt kosesine bakarsin saskin saskin. Turkiye gibi rejimlerde doviz endeksli maas almanin eksisi olamaz anlayamiyor musun. Dolar secimden sonra 20de tutulsa sence devlet gidip asgariyi 11e cikarir miydi, Türkiye tarihinde 600 dolar asgari görülmüş bir sey mi (spoiler 500 bile yok)

E tamam bilkent sayesinde epfldeyim zaten (dunya siralamasi 6)??

Lan ben uzun vadeli bir ekonomi yorumu yapmadım sen de bunu anlamıyorsun sabahtan beri benimle inatlaştın yok şöyle olur böyle olur . Senin yazdıgın şeylere yanlış demiyorum benim yazdıgımla alakası yok anlamıyor musun ne uzattın ya . Normal dememi yanlış anlamışsın sabahtan beri ona argüman sunuyorsun şimdi farklı şeyler yazıyorsun git en üstteki yorumu normal kelimesini dediğim şekilde düşünerek oku sonra gel özele tartışalım ekonomi tartışmak istiyorsan 😂😂😂😂

• Bence tartışmayı burada bitirin ya da gidin özelden yapın.

(ilk seçenek tavsiye edilir.)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.