Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi Mezun Olunca Ne Şirketi Kurabilir Nasıl işler yapabilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
8
Favori
19.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar detaya girmeden anlatıcam . maaşlı olarak çalışamayacağımı anladım ve onun için mezun olunca kendi sirketimi kurmak istiyorum.
    ama bu şirketler nasıl işler ne gibi seyler yapar bunlar hakkında bilgim yok.
    bu konuda tecrubelerini paylasacaklarını beklıyorum.

13/02/2014 UPDATE

Selam arkadaslar,

mesaji yazdigim sanirim 2.sinifin basindaydim, suan bilgisayar muhendisliginden mezun oldum, yandal olarak elektirik ve elektronik muhendisligi okuyorum kismetse oda haziranda bitecek,
    sirket konusuna gelince freelence olarak birkac mobil projesi yaptim,daha sonra 3 arkadas beraber birseyler yapalim dedik, haliyle biraz daha buyuk projelere giristik,bu sefer is verenlerden gina geldi,
    surekli baslangic asamasinda soylenmeyen seyleri eklediler, su da olsun , bu da olsun tarzinda sonsuz taleple karsilastik, bazilari paramizi vermemekle tehdit etti, bazilari gercekten vermedi, bazilari surekli erteledi derken 1 yilda 3 yas yaslandim,bu arada can ciger arkadaslarimla da papaz oldum. kisacasi sirket kurma isinden vazgectim ,

suan aiesec ile amerikaya staja gidiyorum, san francisco ya , 1 yil boyunda orada kalicam,cok calismayi dusunmuyorum, isimin geregini yapip kalan zamanimi spor, gezmek, yeni seyler kesfetmek icin harcayacagim, para her zaman kazanilir ama genclik gittimi gelmiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RecycleBin -- 13 Şubat 2014; 8:08:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Mühendisi Mezunları Kendi İşlerini Kurabilir mi ve Nasıl İşler Yapabilirler?

Bilgisayar mühendisliği mezunları, güçlü teknik becerileri ve bilgi birikimleri sayesinde kendi işlerini kurmak için ideal adaylardır. Çeşitli sektörlerde yüksek talep gören bir dizi işletme fikriyle kendi işlerini kurabilirler.

Yazılım Geliştirme Şirketi:

• Yazılım mühendisleri, özel yazılım çözümleri tasarlayıp geliştirebilirler.
    • Mobil uygulamalar, web siteleri ve kurumsal yazılımlar dahil olmak üzere çeşitli platformlar için yazılım geliştirebilirler.
    • Yazılım geliştirme şirketleri, müşterilerin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış çözümler sunar.

Donanım Tasarım ve Üretim Şirketi:

• Bilgisayar mühendisleri, bilgisayar donanımı, ağ ekipmanları ve gömülü sistemler gibi çeşitli donanımlar tasarlayabilir ve üretebilirler.
    • Donanım tasarım ve üretim şirketleri, yenilikçi ve yüksek performanslı donanım çözümleri geliştirir.
    • Bu şirketler, telekomünikasyon, otomotiv ve sağlık hizmetleri gibi endüstrilerde faaliyet gösterebilir.

Siber Güvenlik Şirketi:

• Bilgisayar mühendisleri, siber güvenlik sistemleri, kötü amaçlı yazılım önleme yazılımları ve güvenlik duvarları geliştirebilirler.
    • Siber güvenlik şirketleri, işletmelere ve bireylere siber tehditlere karşı koruma sağlar.
    • Bu şirketler, ağ güvenliği, veri koruma ve risk yönetimi hizmetleri sunar.

Veri Bilimi ve Analiz Şirketi:

• Bilgisayar mühendisleri, büyük veri kümelerini analiz etmek ve yorumlamak için veri bilimi ve analiz tekniklerini kullanabilirler.
    • Veri bilimi ve analiz şirketleri, işletmelere veriye dayalı kararlar almalarına yardımcı olur.
    • Bu şirketler, müşteri davranışını tahmin etme, pazar trendlerini belirleme ve operasyonel verimliliği artırma gibi hizmetler sunar.

Yapay Zeka (AI) Geliştirme Şirketi:

• Bilgisayar mühendisleri, makinelerin insan benzeri görevleri gerçekleştirmesine olanak tanıyan yapay zeka algoritmalarını geliştirebilirler.
    • AI geliştirme şirketleri, yüz tanıma, doğal dil işleme ve makine öğrenimi gibi AI çözümleri sunar.
    • Bu şirketler, sağlık hizmetleri, finans ve perakende gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterebilir.

Bilgisayar mühendisi mezunları, kendi işlerini kurmak için gerekli teknik beceri ve bilgi birikimine sahiptir. Yukarıda sıralanan işletme fikirlerini keşfederek ve hedef pazarlarının ihtiyaçlarını araştırarak başarılı bir iş kurabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hala okuyor musunuz BM de ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyceyo34

Hala okuyor musunuz BM de ?

evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

quote:

Hala okuyor musunuz BM de ?

evet

Alıntıları Göster
    Hangi okul hocam?
  • quote:

Hangi okul hocam?

Alıntıları Göster
    yeditepe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

yeditepe.

Alıntıları Göster
    bir dakika şimdi tam olarak anlayamadım. bilgisayar mühendisliği bölümünde okumakta olup , ne şirketi kuracağını ne iş yapacağını bilmiyor musun ?

yazılım şirketi öyle inşaat şirketi kurar gibi olmaz. bir ürünün olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spartico

bir dakika şimdi tam olarak anlayamadım. bilgisayar mühendisliği bölümünde okumakta olup , ne şirketi kuracağını ne iş yapacağını bilmiyor musun ?

yazılım şirketi öyle inşaat şirketi kurar gibi olmaz. bir ürünün olması lazım.

Alıntıları Göster
    Ya bi yazılım şirketi kuracaksın milletin isteklerine göre program yapacaksın. -Şöyle bi program istiyorum diyecekler sende yapacaksın. Adamlara vereceksin.

Yada bi ürünün olacak atıyorum bankalardaki basınca sıra numarası veren numarator un programını sen yaptın. Gelip senden alacaklar o ürünü.

Tabi rekabet fazla hiç olmayanı bulup yapman daha çok kazandırır. Tek olursan istediğin fiyatı verirsin.

Ama tabi şirket kurmanın okumayla alakası yok. Okul bitti dur şirket kuralım diye birşey yok. Şimdi de kurup aynı şeyi yapabilirsin :) Okulu bitirirsin sen kişisel bi program yazarsın o zaman onu pazarlarsın.

Ama bu dediğim işlemleri zaten bi yerde çalışıp şirket kurmadanda yapabilirsin.

Ki önce bi yerde çalışmak daha avantajına olur. Piyasa tecrüben olur, referansların olur, tanıdığın sektörden kişiler olur.

Okul bitti parayı yatır bi yer kirala falan nerede bulacaksın iş. Adamlar seni tanımıyor etmiyor. Öyle boş beklersin forumlarda falan tkaılırsın biri proje istesinde yapiyim diye :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: netcore

Ya bi yazılım şirketi kuracaksın milletin isteklerine göre program yapacaksın. -Şöyle bi program istiyorum diyecekler sende yapacaksın. Adamlara vereceksin.

Yada bi ürünün olacak atıyorum bankalardaki basınca sıra numarası veren numarator un programını sen yaptın. Gelip senden alacaklar o ürünü.

Tabi rekabet fazla hiç olmayanı bulup yapman daha çok kazandırır. Tek olursan istediğin fiyatı verirsin.

Ama tabi şirket kurmanın okumayla alakası yok. Okul bitti dur şirket kuralım diye birşey yok. Şimdi de kurup aynı şeyi yapabilirsin :) Okulu bitirirsin sen kişisel bi program yazarsın o zaman onu pazarlarsın.

Ama bu dediğim işlemleri zaten bi yerde çalışıp şirket kurmadanda yapabilirsin.

Ki önce bi yerde çalışmak daha avantajına olur. Piyasa tecrüben olur, referansların olur, tanıdığın sektörden kişiler olur.

Okul bitti parayı yatır bi yer kirala falan nerede bulacaksın iş. Adamlar seni tanımıyor etmiyor. Öyle boş beklersin forumlarda falan tkaılırsın biri proje istesinde yapiyim diye :)

Alıntıları Göster
    sen bu bölümü seçerken yapıcaktın bunu bilgisayar üzerine okuyanlara tercihim çok çalışıp bilgisayar öğretmeni olsunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: [Rna]MajeziK

sen bu bölümü seçerken yapıcaktın bunu bilgisayar üzerine okuyanlara tercihim çok çalışıp bilgisayar öğretmeni olsunlar

En son olacağı şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netcore

quote:

Orijinalden alıntı: [Rna]MajeziK

En son olacağı şey.

Alıntıları Göster
    cok calisip bilgisayar ogretmeni olsunlar demekk haha sornada 1.500 tl ye talip yaparsin. komik olmayin. muhendislikde cok calisan biri 7 bin lira rahat alir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mult!_61

cok calisip bilgisayar ogretmeni olsunlar demekk haha sornada 1.500 tl ye talip yaparsin. komik olmayin. muhendislikde cok calisan biri 7 bin lira rahat alir.

Alıntıları Göster
    Günümüzde Birçok Tekniker Mühendislere göre iş ve tecrübe yolunda daha donanımlı

Sana tavsiyem ne yaparsan yap. Eğer IT sektöründe çalışacaksan

Donanım Ve Yazılım' da En az bir konuda uzman ol derim. Başarılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurdrn

Günümüzde Birçok Tekniker Mühendislere göre iş ve tecrübe yolunda daha donanımlı

Bence bu bir yanılgı. Bu yanılgının sebebi de bazı mühendislerin teknikerlerin işini yapması. Bu durumda tekniker ile aynı işi yapmaya kalkan mühendis kendisinden daha tecrübeli ve kendi alanında çalışan tekniker yanında verimsiz kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogauzun

quote:

Orijinalden alıntı: onurdrn

Bence bu bir yanılgı. Bu yanılgının sebebi de bazı mühendislerin teknikerlerin işini yapması. Bu durumda tekniker ile aynı işi yapmaya kalkan mühendis kendisinden daha tecrübeli ve kendi alanında çalışan tekniker yanında verimsiz kalıyor.

Alıntıları Göster
    Bende bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ama hiç başkasının bi şirketinde çalışmak istemiyorum.. Kafa dengi bii iki arkadaş gilip bi ofis açıp böle takılmacasına değişik değişik yazılımlar yazıp ya tutarsa diyerekten çalışmak istiyorum =) Hippimiyim neyim :D

• Mult!_61 kullanıcısına yanıt
    neyin kafasındasın, alırsın 7 bin lirayı cok cok 1500 liraya haftanın 6 günü mesai saati olmadan paşalar gibi çalışırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhanurcan

neyin kafasındasın, alırsın 7 bin lirayı cok cok 1500 liraya haftanın 6 günü mesai saati olmadan paşalar gibi çalışırsın

1500 tlyede guzel yasaniyor ya zaten.Hersey yatmak degil 7000 tl yi alirim ama 7 gun 24 saat gerekirse calisirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şirket açmakla ne okuduğunun bir önemi yok.
    Onun dışında şu an o işleri yapan birçok büyük firma var. Yani önemli olan özgün fikir türetmek.
    Ayrıca şirket kurup ofis açarım üç beş arkadaşta toplarım diyorsanız önce cebinizde yüklü miktarda riske atacak para olması lazım. Vergisinden kirasına sigortasından maaşına kadar giderler büyük.
    Yani iyi araştırma yapmak gerek.

• Adam ne yapti ne etti merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Adam ne yapti ne etti merak ettim
    Tekel açacak gidişat onu gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: spartico

Tekel açacak gidişat onu gösteriyor

Alıntıları Göster
    Selam arkadaslar,

mesaji yazdigimda sanirim 2.sinifin basindaydim, suan bilgisayar muhendisliginden mezun oldum, yandal olarak elektirik ve elektronik muhendisligi okuyorum kismetse oda haziranda bitecek,
    sirket konusuna gelince freelence olarak birkac mobil projesi yaptim,daha sonra 3 arkadas beraber birseyler yapalim dedik, haliyle biraz daha buyuk projelere giristik,bu sefer is verenlerden gina geldi,
    surekli baslangic asamasinda soylenmeyen seyleri eklediler, su da olsun , bu da olsun tarzinda sonsuz taleple karsilastik, bazilari paramizi vermemekle tehdit etti, bazilari gercekten vermedi, bazilari surekli erteledi derken 1 yilda 3 yas yaslandim,bu arada can ciger arkadaslarimla da papaz oldum. kisacasi sirket kurma isinden vazgectim ,

suan aiesec ile amerikaya staja gidiyorum, san francisco ya , 1 yil boyunda orada kalicam,cok calismayi dusunmuyorum, isimin geregini yapip kalan zamanimi spor, gezmek, yeni seyler kesfetmek icin harcayacagim, para her zaman kazanilir ama genclik gittimi gelmiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RecycleBin -- 14 Şubat 2014; 19:53:40 >

• Cok iyi yazilimci olsaniz bile yazilim sirketi yonetmenin yazilimla pek bir alakasi yoktur. Sonucta is artik yazilim yapmaktan ziyade sirket yonetimini de beraberinde getiriyor. Hali hazirda edinebileceginiz pek cok tecrubeyi zaten duduklenerek edinmissiniz. Emin olun asagi yukari herkes bu sekilde tecrube ediyor.

Ancak herkes kod yazabilir. Zor birsey degil. Lakin maintenable kod yazmak percormansli kod yazmak ve yaptiginiz yazilima uygun bir mimari kullanmak gerekli. Bunu da bir ise girip bir sure calisarak edinebilirsiniz.

Calistiginiz sure boyunca da freelance isler yapip gelirinize gelir katabilirsiniz.

Sonucta yazilimci maaslari cok yuksek olmasa da yazilimdan cok para kazanmak bu sekilde oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.