Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği 2.Sınıfta Bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Selamlar Bilgisayar Mühendisliği 2.Sınıf Öğrencisiyim Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde okuyorum Ganom 3.8 , bu sene yatay geçiş denedim ama hiçbir yere kabul alamadım çünkü ösym puanım çok düşük 2022 yılında 170k gibi bi sıralamayla girdim.

Bölümden Bilgisayar Mühendisliğinden aşırı memnunum ama okuldan hiç memnun değilim oyüzden 1 sene boyunca full ders çalışıp yatay geçiş denedim ama olmadı.

Tekrar üniversite sınavına girmeyi bile düşünüyorum ,Tekrar üniversite sınavına girsem yapabilir miyim bilmiyorum yaş oldu 20, bölümü bırakmadan girsem neyi ne kadar yapabilirim bilmiyorum haftada 3-4 gün boş günüm oluyor ama üniversite sınavına çalışmak sancılı bi süreç ve ne kadar yapabilirim bilmiyorum.

Ailemin beklentileri var bense burdan mezun olunca işssiz kalacağımı düşünüyorum. Bazıları şunu diyebilir Bilgisayar Mühendisliği tamamen kendini geliştirmenle alakalı okulun verceği bilgi sana çok az felan diye ama şehirde hiçbir sosyallik yok ne bir teknik gezi hiçbir şey yok. Sadece udemy eğitimleriyle kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Okuldaki arkadaşlarımın seviyeleri çok düşük bilgisayar mühendisliğini sadece kodlama yapmak sanıyorlar. Onu bile yapamayanlar var. Hocalar da çoğunluğa uyduğu için yeterli bilgiyi alamıyorum. Yurtta kalmak işkence gibi geliyor. Biri bana yol göstersin kafayı yiyeceğim. Proje desen kimse atılmıyor uğraşmak istemiyor.

Tekrar üniversite sınavına girsem tokat bu sene 150k dan almış seneye minimum 120k dan alacak ben şimdi sınava girsem 120k 'ya bile girebilir miyim bilmiyorum.

Tercih yapacak arkadaşlara kesinlikle önerim Taşra'da hiçbir üniversitede okumayın. (Tıp hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bircany -- 8 Ekim 2023; 9:39:17 >

• Güzel kardeşim, elinden geleni yapmışsın. Bırakmak bir çözüm olabilir ancak bunun yanıtını burada arıyor olman, şuan içinde hissettiğin çaresiz durumun bir yansıması. Çünkü bu sorunun cevabını yalnızca sen verebilirsin. Sınava tekrar hazırlanmayı gözün yiyor mu? Yapabilir misin?

"Yaşım oldu 20" demişsin, daha yolunun başında gencecik bir forumdaşımızsın. Ben 2. üniversiteme başladığımda 30 yaşında falandım, şuan 36 yaşında yüksek lisans yapıyorum. Dolayısı ile yaş burada bir kıstas değil. Kendine sorman gerekiyor ben ne istiyorum diye.

Ben senin yerinde olsam, okulu orada güzel bir puanla bitiririm. Güzelce alese hazırlanıp, iyi bir üniversitede yüksek lisans yaparım. Hem akedemik olarak önünü açar hem de cv de iyi görünür. Bunu da çalışırken yapabilirsin.

İş konusuna gelince, tanıdığın yoksa iyi üniversitelerden mezun olsan bile zorluk çekersin, o yüzden çok da kafaya takma. Yapabiliyorsan Elektrik-Elektronik yandal yapabilirsin.

Umarım herşey dilediğince olur.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 20 yaş hiçbir şey değil bence, üni 1. sınıfım geçen gün bölümde yanıma oturan arkadaş 97 doğumluydu. 2016da girip 3. sınıfta bırakmış ve şimdi tekrardan 1. sınıf dersleri alıyor. Ev vs şartlarını bilmiyorum ama ben yerinde olsam sınava tekrar hazırlanırdım, kendini geliştirme vs hikaye üniversite çok daha önemli bence

• Jlozde kullanıcısına yanıt

Hocam sinava hazirlansam max yapabilecegim 70-80k oldugunu dusunuyorum yine cok iyi unilerde bilg. Muh olmayacak oyuzden hazirlanmak birdaha mantiksiz geliyor hemde o psikolojinin altina girebilir miyim bilmiyorum, ales demissiniz cok iyi okullarda kotu okuldan bile mezun olsak yl yapabiliyor muyuz ornegin yildiz teknikte gebze teknik te felan yabanci dilim B2 seviyesinde yl sartlarina bakmistim ales ve iyi ortalama istiyodu ama yine kotu universitenin ismi iyi okullarda yl yapmaya engel olur mu ganom yuksek ganoyu yuksek tutabilirim

• Veya yuksek gano ile yurtdisinda yl yapabilir miyim okulum kotu olsa bile
  • Sektore gec atilmak belki problem yaratabilir oyuzden dedim ve sinava girsem bidaha yine bilgisayar muh tercihi vericem ve yine cok iyi ytü itü olmayacak kocaeli/sakarya/omü/ktü/trakya felan olucak oyuzden bilmiyorum cok gerekli mi sinava girmem
  • kendini çok kısıtlamışsın hocam, 4e yakın ortalama yapan biri yks de neden o kadar kötü yapsın ki? İllaha bilgisayar müh okuyacam diyorsan evet sıralamalar gerçekten yüksek iyi yerlerde pc kazanmak zor katılıyorum, ama bence itü odtü ytu bogazici gebze vs yerlerde başka mühendislikler düşünebilirsin. Kariyerin için çok daha avantajlı olacağını düşünüyorum ben. Misal endüstri okuyup yuksek lisans ile yine IT sektörüne kayabilirsin, önün taşra üniversitesine göre daha açık olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ritzerosS R kullanıcısına yanıt

Hocam tekrar bastan baslamak zor geliyor biraz ayrica yazilima ilgiliyim yani asiri seviyorum bolumden en ufak bi sogumam yok simdi ben birakip atiyorum 4sene endustri okusam nesne yonelimli veri yapilari gibi dersler almayacagim ve ulasacagim yolda daha mesakatli olucak ve sonrasinda bilgisayar yuksegi yapmaya calisicam daha uzun bi yol olmaz mi bu en azindan atiyorum buedan devam etsem 2sene sonra mezun olucam dediginiz gibi yapsam hadi 1.sinifi saysalar 2den baslasam 3sene demek hemde IT yuksek lisansi yapmam gerekecek onun yerine girip bir yerde is tecrubesi edinsem daha mantikli olmaz mi ?

• ben 1 sene hazırlık okudum, bölüme geçecektim fakat okulumun çok kötü olduğunu, mezun olsam bile hiçbir işe yaramayacağını düşündüğümden okulumu bırakıp bu sene sınava hazırlanmaya başladım. ( yalova endüstri mühendisliğinde okuyordum ). Ha belki de asıl yapmam gereken okulu bitirip bir yüksek lisans yapmaktı, orasını bilmiyorum. Bana şu an tekrar sınava hazırlanmak daha doğru geldi ve bu yüzden evime geri dönüp tekrar çalışmaya başladım. Umarım asıl doğru karar bu karardır çünkü gerçekten bu işin altından kalkmak sandığımdan daha zor. Bütün arkadaşlarım ( evet bütün arkadaşlarım ) hepsi üniversitelerine gitti, bir sürü sevdiğim insan yalovada kaldı, eğitimi kötü evet ama oradaki 6 ay bile olsa ( depremden sonra okullar kapanmıstı ) yaşanmışlıklarım çok güzeldi, iyi ki tanışmışım o insanlarla diyorum. Ama yapabileceğim şu an gerçekten bir şey yok. Okula geri dönmek istesem bile şu anda mümkün değil. Girdim artık bu yola. Sende bence seçimini yap ve o yola kafayı koy artık

• Hocam öncelikle ben 1. sınıf öğrencisiyim onu belirteyim de, kariyer tavsiyesi gibi olmasın :D Konuya gelirsek bence alanını bu kadar seviyorsan illa ki iş bulursun, ingilizcen de var anladığım kadarıyla. Bildigim kadarıyla yazılım alanı zaten proje vs üzerine kurulu işe alım aşamasında, senin çabana bakıyor gibi. Tabi daha iyi üniversitelerdeki sosyal ortam, network vb imkanların olmadığından çok daha fazla çaba göstermen gerekir diye düşünüyorum. Tamamen senin tercihine kalmış yani, üniversite mi bölüm mü_?

• quote:

Orijinalden alıntı: berkellyum

ben 1 sene hazırlık okudum, bölüme geçecektim fakat okulumun çok kötü olduğunu, mezun olsam bile hiçbir işe yaramayacağını düşündüğümden okulumu bırakıp bu sene sınava hazırlanmaya başladım. ( yalova endüstri mühendisliğinde okuyordum ). Ha belki de asıl yapmam gereken okulu bitirip bir yüksek lisans yapmaktı, orasını bilmiyorum. Bana şu an tekrar sınava hazırlanmak daha doğru geldi ve bu yüzden evime geri dönüp tekrar çalışmaya başladım. Umarım asıl doğru karar bu karardır çünkü gerçekten bu işin altından kalkmak sandığımdan daha zor. Bütün arkadaşlarım ( evet bütün arkadaşlarım ) hepsi üniversitelerine gitti, bir sürü sevdiğim insan yalovada kaldı, eğitimi kötü evet ama oradaki 6 ay bile olsa ( depremden sonra okullar kapanmıstı ) yaşanmışlıklarım çok güzeldi, iyi ki tanışmışım o insanlarla diyorum. Ama yapabileceğim şu an gerçekten bir şey yok. Okula geri dönmek istesem bile şu anda mümkün değil. Girdim artık bu yola. Sende bence seçimini yap ve o yola kafayı koy artık

simdi sinava hazirlansak yas olcak 21 ayni bolumu yazcam hadi diyelim 50k yaptim max omü kocaeli felan yazabilirim , hadi burda gordugum dersleride saydirdim diyelim 3den baslayayim 1-2sene sonrasinda mezun olacagim. bu riski almaya değecek mi kesinlikle sinava girsem yine bilgisayar / yazilim yazacagim.

• hocam alaylılar bile iş bulurken sen niye bulamaycaskın ? yazılım sektöründe önemli olan kendini geliştirmek. Ünide türkçe öğretmenliği okuyan adam bile 2K dolar maaşla yazılım işi yapıyor.

• bircany B kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrardan yksye hazırlanmanız bana göre en iyi seçeneğiniz olur.İsterseniz psikolojik anlamda dayanışma vs yapabiliriz forumda.Emin olun sizin gibi olan çok kişi var bu forumda (örneğin ben)
  • Siz ne okuyorsunuz hocam

• CH3COOH C kullanıcısına yanıt

Valla on numara olur. Ben de 24 yaşında okulu bıraktım başka bir yere yatay geçiş yaptım ancak burası da pek hoşnut etmedi, iyi bir okulda iibf bölümünde okumak için tekrar gireceğim sınava okuldan kalan haftada hafta sonu dahil 4-5 günüm oluyor.

• Bende bunu dusunuyorum acaba iyi okullarin MIS'ine girmek daha mantikli olmaz mi

Ornegin atiyorum marmara ybs karabuk pc den daha iyi degil midir? Veya medipol ybs felan daha mantikli degilmidir

• MIS, halen underrated bir bölüm, hep birlikte önemini göreceğiz. müfredatını açın bakın anlarsınız

• bircany B kullanıcısına yanıt

üniyi dondur yks kas hem halihazırda üni okudugun için stres yapmazsın belki daha iyi yaparsın 50-70k gibi.

• HAYAT BİTTİİ H kullanıcısına yanıt

hangi sektör la bu bizede söyleyin :D

• bilmiyom ki reddite biri öyle yazmıştı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.