Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği 2015 Maaş & İş Bulma-Özel Sektör Çalışanından Gerçek Veriler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
52
Favori
36.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1- 9 eylul unisinden mezunum demissiniz puani diger universitelere gore daha dusuk gibi. Sizce iyi bir universite mi?
    2-Cok maas mi yoksa istediginiz isi yapmak mi? (mesela.ben odtu veya itu bilgisayar muhendisligi dusunuyordum ama bi sure sonra o universiteleri kazanamayacagimi anladigimdan su aralar maasindan dolayi tip kazanmayi umut ediyorum.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agrajag A kullanıcısına yanıt
    Merhaba puan kısmı çok değişken.Aslında dünyadan haberi olmayan rehber hocaların gazlaması nedeniyle çok sayıda öğrenci mağdur oluyor.
    Tercih yaptığım sene Dokuz eylül bilgisayar İTÜ'nün inşaat mühendisliği ve Elektrik mühendisliğinden daha yüksek puanla kapatmıştı bence mantıklı olanda budur.Sonraki seneler yanlış yönlendirmeler nedeniyle iş imkanı nerdeyse sıfıra yakın olan Elektrik elektronik puanları patlama yaşadı.
    Kendi üniversitemden örnek vermek gerekirse Bilgisayar mezunları aylar önceden iş bulurken(hatta çoğu 3. sınıfta yarı zamanlı çalışmaya başladı) ,DEÜ elektrik elektronik mezunlarından iş bulanlar parmakla gösteriliyor.Eğitim olarak DEÜ bilgisayar gayet iyidir şüphen olmasın.

İkinci soruna gelirsek sevdiğin işi yapmak çok önemli ama iş bulma ve maaş kısmını da sakın atlama.Örneğin tarihi eserleri seviyorum diye Arkeoloji okuma işsiz kalacağın çok açık.

• Anodora kullanıcısına yanıt
    sadece pc müh. yazmanla ilgili konuşacağım.

Amerika'da bilgisayar alacağım deyince en basidinden PC mi, Mac mi diye sorarlar. PC IBM'in çıkarmış olduğu Intel platformunda çalışan, işletim sistemi olarak DOS-Windows-Linux kullanan bilgisayarlardır. Mac'in de ne olduğunu biliyorsun sanırım. Bunun dışında Risc gibi daha ucuz mimariler de bulunur. Android birçok mimaride çalışabilmektedir. Gömülü sistemlerde birçok mimari ve platform bulunur. Bunlar dışında örneğin Javascript birçok browserda, sunucuda ve cihazda çalışmaktadır. Ve senin bilgisayar müh. olarak görevin az-çok bunların nasıl çalıştığını anlamak ve üzerinde çalışacak yazılımları geliştirebilmektir. O yüzden PC. Müh. demeni şimdilik bilgisizliğine bağlıyorum. Lütfen işine daha fazla saygı duy ve sana verilen eğitimden bağımsız olarak vizyonunu genişlet.
  • yalan beyler inaayin simdi buraya isin ehli olan bir abimizi cagiracagim o sze gercekleri soyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: GetadakiAdam

@Gustav Robert Kirchhoff hocam sizofrenmisiniz( yanlıs anlamayın hayal görme baabında sordum) yoksa tartısmadan üstün cıkmak icin yalan mı söylediniz? Lakin odtü de 2. Sınıf okuyan ve tr de derece yapmıs birini göremiyorum.http://i.hizliresim.com/Qlkyag.jpg

Adam troll muhakkak

hocam neden sizin elektrikçiler öyle düşük kalmış ya? bilgisayarcılar iyi kazanır eyvallah da elektrikler de kazanıyor bizde ama sizde uçurum olmuş biraz.neden böyle?

• komik olmuş yazı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terrence96

quote:

@Gustav Robert Kirchhoff hocam sizofrenmisiniz( yanlıs anlamayın hayal görme baabında sordum) yoksa tartısmadan üstün cıkmak icin yalan mı söylediniz? Lakin odtü de 2. Sınıf okuyan ve tr de derece yapmıs birini göremiyorum.http://i.hizliresim.com/Qlkyag.jpg

Adam troll muhakkak

hocam neden sizin elektrikçiler öyle düşük kalmış ya? bilgisayarcılar iyi kazanır eyvallah da elektrikler de kazanıyor bizde ama sizde uçurum olmuş biraz.neden böyle?

1ader takmışsın elektriğe bazı üniversitelerde elektrik namıma hiçbir şey yok (bkz: bilkent ee). ders programına baktığım kadarıyla deu'de öyle. bi de bana şek,l yapıyordun bölümün ismi elektronil değil elektrik diye

• merhaba mühendis arkadaşlarım hepiniz o okul bu okul diye atıp tutmuşsunuz yaklaşık 6 yıldır profesyonel olarak yazılım geliştiriyorum hiç işsiz kalmadım ve şu an aylık gelirim sizin yazdığınız rakamların çok üzerinde sadece şunu söylemek için kayıt oldum 2 yıllık okula gittim ve veremediği bilgilerden dolayı 4 yıldır uğramıyorum lise mezunu gözüküyorum ve birçok mülakata girdim hepsi de olumlu geçti ve bana sorduğu sorular arasında hangi okuldan mezun oldun sorusu en son soruldu ilk olarak ne bildiğine bakılıyor hangi okuldan mezun olursanız olun sadece iyi bir yazılım uzmanı olmanız gerekiyor isterseniz kendi kendine geliştir kendini ama iyi bir yazılımcı ol gerisi hikaye hadi eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

quote:

quote:

Adam troll muhakkak

1ader takmışsın elektriğe bazı üniversitelerde elektrik namıma hiçbir şey yok (bkz: bilkent ee). ders programına baktığım kadarıyla deu'de öyle. bi de bana şek,l yapıyordun bölümün ismi elektronil değil elektrik diye

bi yakamdan düş ne olursun, alıntılama beni lütfen.
    bol bol introduction to electrical and electronics engineering öneriyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

quote:

quote:

Adam troll muhakkak

bi yakamdan düş ne olursun, alıntılama beni lütfen.
    bol bol introduction to electrical and electronics engineering öneriyorum.

kardeş düş yakamdan derken? daha önce sana tek kelime etmedim hep sen sataştın ne çeşit bi çocuksun anlamadım ki? dua et bilkenti kazanayım yoksa o odtü'yü sana dar edicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 25 Şubat 2016; 21:04:55 >

• üniversite anlayışına hayran kaldım.özür dilerim sen haklısın, ben sataşıyorum.barışalım

konuyu saptırdığım için özür dilerim okuyanlardan.
  • Tmyim yurtdisinda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum okurken fizik dersini kullaniyormusunuz onerirmisiniz

• İlk girdideki maaşlar asgari ücretin 1300₺ olmasından ve yıl değişiminden etkilendi 100 - 600₺ koyun üstlerine.
  • Valla arkadaşlar DEU'dan dünyanın en iyi üniversitesine girmişte var , Çankayadan giden de var (shadow shooter).
    O yüzden sizin ne kadar geliştirdiğinize bağlı bu =)
    Bide bir şey soracağım , bankaların aldığı bilgisayar mühendisleri hemen hemen her ilde var mıdır ? Yoksa genel merkez ankara gibi yerlerde mi vardır ?
  • GTU mu iyidir istanbul üni mi
    ,
  • Şuanda Swift İos programlama üzerine eğitim alıyorum. Amacım mobil yazılım sektöründe ileriye gitmek. Daha önce C# eğitimi de aldım temel düzeyde. Ayrıca kendim html olarak web sitesi tasarladım. Yapıyorm da şimdi aradığım Swift İos programlama üzerine iş staj gibi olabilir amacm öğrenmek bildiklerimi aktarmak ve bilgi almak ücret çokta önemli değil. Tecrübe için. İstanbuldayım açıktan ilahiyat okuyorum.

Şimdi ise ygs girdim barajı aştım amacım en kötü 2 yıllık programcılık veya mühendislik istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaşlar çok güzel peki mezun olan biri bu şirketlere hemen girebiliyor mu az da olsa çalışmış olmasına bakıyorlar mı ? Başvurular belli zamanlarda mı oluyor ?

Hacettepe Bilgisayarı düşünüyorum . Bura gelmezse Ankara içi gazi ve Ankara Üniversitesi kalıyor . Bu iki universite hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu şirketlerde çalışma olanakları nedir ? (zorda olmak koşulu ile izmir de olabilir ama onceliğim Ankara )

• bilgisiyarcı olan elektriği kötülüyor elektrikçi olan bilgisayarı kötülüyor falan filan.

''kimse benim yoğurdum ekşi demez''.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

yalan beyler inaayin simdi buraya isin ehli olan bir abimizi cagiracagim o sze gercekleri soyler.

Ya allah askina su nicotinel midir nedir inanmayin su herife isi ygs kisminda dolasip millete yalan yanlis seyler soylemekten baska bisey degil

• extravaganza E kullanıcısına yanıt
    ucundan bildiğin tüm şeyleri yazmaya çalışmış gibi gözüküyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.