Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği 2015 Maaş & İş Bulma-Özel Sektör Çalışanından Gerçek Veriler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
52
Favori
36.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

THY de part time ve full time çalışanların ne kadar aldıklarını bilen var mı?

bi tanidigim thy den ayrildi. cok cemaatci oldugunu soyledi. cuma namazlarina gidemiyceksen bidaha dusun derim...

Onun dışında neler söylüyordu hocam? Teknik anlamda kendini geliştirebildiği bir yer miydi? Yada maaşları tatmin edici miydi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

THY de part time ve full time çalışanların ne kadar aldıklarını bilen var mı?

bi tanidigim thy den ayrildi. cok cemaatci oldugunu soyledi. cuma namazlarina gidemiyceksen bidaha dusun derim...

Onun dışında neler söylüyordu hocam? Teknik anlamda kendini geliştirebildiği bir yer miydi? Yada maaşları tatmin edici miydi?

valla o kadarini konusmadim; ama namaz kilip gosteris yapanlarin daha cabuk yukseldigini; yapmayanlarinsa pek bir sansi olmadigini soyledi.

Yani girersen, maastan memnun degilsen; namaza baslayip; sonra hacca gidicem diyip zam istemende sorun olmaz

• Arkadaslar 30 yasında yeni mezun olmus bir bilgisayar muhendısının iş bulma şansı varmıdır?
  • BAZI İŞVERENLER TECRUBELİ ELEMAN ARAMA KISMINI ABARTIP BULUNMAZ HİNT KUMAŞIBULMA MODUNA GEÇİYORLAR.

YENİ MEZUN BİR ADAM NEREDEN TEÇRUBE KAZINICAK DİYE HİÇ DÜŞÜNMEK İSTEMİYOR OLABİLİRLAR.BENCE,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-46B352547

1- odtü, bilkent, boğaziçi dışında okuduğun üni fark etmez. deü, ege, ankara üni falan hep aynı
    2- uzmanlaşmak istediğin alana göre değişir, ben direk doktora yapacağım lisans bitince.
    3- o ücretler başlangıç için abartı. iyi üniversite mezunuysan (bilkent, odtü, boun) ortalama 3500-4000 ile başlarsın

dediğin üç üniversiteden birinden mezun değilim ve başlangıç ücreti 3500 alıyorum ?
    demek ki neymiş, her söylenene inanmamak gerekliymiş.
  • Bunlara inanan saf yürekli arkadaşlarımıza hayatta başarılar...
  • banadabibardaksu kullanıcısına yanıt
    Sizde bazı üyelerimizi aydınlatmak isteyebilirsiniz belki :)
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:43:44 >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Sivasta bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak söylüyorum. Eğer ki odtü itü boun bilkent koç sabancı gibi okullarda okumuyorsanız işiniz yaş. Bakın size bir örnek veriyim itü bilgisayar 3.sınıfta okuyan arkadaşım geçen seneden beri orta büyüklükte bir firmada çalışıyor. Başka bir arkadaşım ise bilkent mezunu kurumsal firmaya girdi.

Şimdi gelelim dandik üniversitelerde okuyanlara

1-)Torpiliniz yoksa kurumsal firmaları unutun. Siz başvuru yaparsınız ama daha insan kaynaklarına gitmeden silinir çünkü filtre sistemi var yukarıdaki okulların dışındakiler otomatik eleniyor.

2-)Orta ölçekli şirketlere girme şansınız olabilir ama zayıf ihtimal. Ancak tecrübe kazandıkça buralarda çalışabilirsiniz.

3-) Şu ana kadar hep kötü şeyler yazdım o zaman dandik yerlerde okuyan ölsün. Tabi bu insafsızca bir yaklaşım ama gerçekler çok acıdır. Sivastan mezun biri ilk 3 sene sürünür hemde it gibi. Asgari ücretin biraz üstünde bir paraya her işi yapar. Ufak tefek kod da yazar gerekirse bulaşık yıkar çay demler. Kısacası garibin anasını ağlatırlar garibin. Tabi iş hayatında böyle kaba tabirler yoktur. Olsa olsa kendini geliştirme denir buna (!) yerseniz. Bu aşamada eğer şansınız yaver gider üstelik birazda kabiliyetiniz varsa dikkatleri çekebilirsiniz. Ne bileyim kobilerden çıkıp daha iyi yerlerde çalışma şansınız olabilir. Şimdi ben bunları nerden biliyorum bir kaç tane yeni mezun arkadaşım var onlardan biliyorum. Hepside bankalara kapak atmaya çalışıyor gariplerin. En azından düzenli maaş yemek sigorta cumartesi tatil.

4-)Yeter ya içim karardı kısacası BELİRLİ ÜNİVERSİTELERİ SEÇİN EĞER İYİ ÜNİVERSİTELER OLMUYORSA GİDİN 2 YILLIK SAĞLIK OKUYUN BENİM GİBİ PİŞMAN OLMAYIN hayatım karardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: feelthedevil

Sivasta bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak söylüyorum. Eğer ki odtü itü boun bilkent koç sabancı gibi okullarda okumuyorsanız işiniz yaş. Bakın size bir örnek veriyim itü bilgisayar 3.sınıfta okuyan arkadaşım geçen seneden beri orta büyüklükte bir firmada çalışıyor. Başka bir arkadaşım ise bilkent mezunu kurumsal firmaya girdi.

Şimdi gelelim dandik üniversitelerde okuyanlara

1-)Torpiliniz yoksa kurumsal firmaları unutun. Siz başvuru yaparsınız ama daha insan kaynaklarına gitmeden silinir çünkü filtre sistemi var yukarıdaki okulların dışındakiler otomatik eleniyor.

2-)Orta ölçekli şirketlere girme şansınız olabilir ama zayıf ihtimal. Ancak tecrübe kazandıkça buralarda çalışabilirsiniz.

3-) Şu ana kadar hep kötü şeyler yazdım o zaman dandik yerlerde okuyan ölsün. Tabi bu insafsızca bir yaklaşım ama gerçekler çok acıdır. Sivastan mezun biri ilk 3 sene sürünür hemde it gibi. Asgari ücretin biraz üstünde bir paraya her işi yapar. Ufak tefek kod da yazar gerekirse bulaşık yıkar çay demler. Kısacası garibin anasını ağlatırlar garibin. Tabi iş hayatında böyle kaba tabirler yoktur. Olsa olsa kendini geliştirme denir buna (!) yerseniz. Bu aşamada eğer şansınız yaver gider üstelik birazda kabiliyetiniz varsa dikkatleri çekebilirsiniz. Ne bileyim kobilerden çıkıp daha iyi yerlerde çalışma şansınız olabilir. Şimdi ben bunları nerden biliyorum bir kaç tane yeni mezun arkadaşım var onlardan biliyorum. Hepside bankalara kapak atmaya çalışıyor gariplerin. En azından düzenli maaş yemek sigorta cumartesi tatil.

4-)Yeter ya içim karardı kısacası BELİRLİ ÜNİVERSİTELERİ SEÇİN EĞER İYİ ÜNİVERSİTELER OLMUYORSA GİDİN 2 YILLIK SAĞLIK OKUYUN BENİM GİBİ PİŞMAN OLMAYIN hayatım karardı.

Bu kişiye inanmayın tek söyleyeceğim bu

• bu arkadaşa inanıp bilgisayar müh. okumaktan vazgeçenin vay haline
  • Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Ama ısrarla söylüyorum ki sadece belirli okullarda okuyanlar kendini geliştirebilir.

Size tek söyleyeceğim biraz istatistiklere bakın. Senede kaç bilgisayar - yazılım - bilişim mühendisi mezun çıkıyor. Biraz araştırın edin. Amacı iyi bir pozisyonda iyi bir maaşa çalışmak olan kişinin dandik üniversitelerde işi olmaz. Ben zamanında büyük hata yaptım lise sonda tembellik yaptım acısını çekmeye başladım ve büyük ihtimalle tüm hayatım kpss ye bağlı. Eğer devlette işe giremezsem tüm hayatımı özel sektörde kölelik yaparak geçiricem. Şu anda bir çok arkadaşım harıl harıl kpss kasıyor.

Siz gerçi herşeyi halledersiniz sonuçta ülkenin en zeki adamları dh üyeleri olduğu için. Asgari ücretin 200 lira üstü maaşa kendinizi de geliştirir ve müdür olabilirsiniz. Umudunuzu kaybetmeyin sizler zeki adamlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelthedevil -- 26 Şubat 2017; 23:12:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: feelthedevil

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Ama ısrarla söylüyorum ki sadece belirli okullarda okuyanlar kendini geliştirebilir.

Size tek söyleyeceğim biraz istatistiklere bakın. Senede kaç bilgisayar - yazılım - bilişim mühendisi mezun çıkıyor. Biraz araştırın edin. Amacı iyi bir pozisyonda iyi bir maaşa çalışmak olan kişinin dandik üniversitelerde işi olmaz. Ben zamanında büyük hata yaptım lise sonda tembellik yaptım acısını çekmeye başladım ve büyük ihtimalle tüm hayatım kpss ye bağlı. Eğer devlette işe giremezsem tüm hayatımı özel sektörde kölelik yaparak geçiricem. Şu anda bir çok arkadaşım harıl harıl kpss kasıyor.

Siz gerçi herşeyi halledersiniz sonuçta ülkenin en zeki adamları dh üyeleri olduğu için. Asgari ücretin 200 lira üstü maaşa kendinizi de geliştirir ve müdür olabilirsiniz. Umudunuzu kaybetmeyin sizler zeki adamlarsınız.

size göre odtü itü boun gibi üniversiteler dışındakiler kötü üniversite oluyor, benim gibi 10k yapamayanları çöpe atıyorsunuz halbuki durum böyle değil.
    Bu arada sütçü imamdan bahsetmiyorum, 3 büyük şehrin top üniversitelerinden sonra gelen 3-5 üniversiteden bahsediyorum.

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam senin okulunda iyidir kötüdür orasını bilemem. Herkes az çok okulunun piyasa karşılığını bilir. Ama etiket olayı maalesef var. Şimdi bir Uludağ mezunu ile itü mezununa aynı bakış yok. Burda üniversite şakşakçılığı yapmıyorum hatta Türkiye'de düzgün birşey var mı ki üniversiteler düzgün olsun.

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Taşra mezununu işe almıyoruz diyen Dicle mezunu bir ik müdürüne şahit olmuşluğum var.

• Odtü itü boun bilkent koç mezunu olursun iyi üniversite önemli dersin anlarımda dokuz Eylül mezunu birinden bunları duymak çok komik geliyor. Gerek yok böyle şeylere.

• etiket olayı tabi ki önemli, ama o üç üniversite dışındakiler çöp demekte çok büyük yanlış. Benim takıldığım nokta bu. Öyle ise kimse hiç üniversite falan okumasın boş yere. İyi üniversite okumak her zaman seni bir adım öteye götürür ama o üç üniversiteye girmek demek tıp puanıyla aynı puanı yapmak demek. orta sınıf bir üniversite de güzel bir şekilde okunursa ben güzel şeyler olacağını düşünüyorum. İnsanları umutsuzluğa itmemek gerekiyor, her yerde dolu mühendis var AMA nitelikli mühendis kaç tane ? benim sınıfımda hiçbir arkadaşım boşta kalmadı ve birçoğu çok güzel yerlere geldi hemde mezun olur olmaz.
  • yorgun şair kullanıcısına yanıt
    Okunulan şehirde önemli mesela Sivas gibi allahın unuttuğu yerde okumaktansa ankarada herhangi bir vakıfta okumak daha mantıklı. Siz hangi ünide okudunuz?

• İstanbul Üniversitesi
  • yorgun şair kullanıcısına yanıt
    Yakın çevrenizde taşra yerlerde okuyupta mesela Sivas Erzurum gibi iyi yerlere gelen var mı?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.