< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertokim -- 23 Aralık 2017; 8:15:42 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertokim -- 23 Aralık 2017; 8:15:42 > |
Bir up'da ben çekmek istiyorum.
Maaş sorunca deliriyor çoğu. Maaş önemli değil kendini geliştirmek önemli, işini sevmek önemli hedehödö |
Maaş ve sektörler ilgili size çevremden duyduğum ve biraz da şirket çalışanlarından duyduklarımla bilgi vereyim. Bilkent bilgisayar mühendisliğinde 2.sınıf öğrencisiyim. Öncelikle bu üniversite farketmiyor vs gibi argümanlara net bir cevap olsun bu yazım. İşe alımlarda üniversite farketmiyor denmesinin sebebi Türkiyedeki işlerin çok düşük seviyede olmasıdır. Bu neredeyse tüm sektörlerde böyledir. Demek istediğim şu siz her gün aynı raporu yazıp paso fotokopi çektirmek için iktisat işletme okursunuz mesela. Aynı şekilde mühendislik sektörü de böyle. Size bir örnek vereyim. Okula IBM den geldiler işte iş imkanları staj olanakları vs bunlardan bahsettiler. Bir arkadaş da yazılım projelerini ve işe girdiğimizde ne yapacağımızı sordu. Kadın IBM de bir yöneticiydi ve zaten o da Bilkentliydi çok açık yüreklilikle cevap verdi yani. Türkiyede yazılım geliştirici olmanız açıkçası zor çünkü bir şey geliştirilmiyor. Gerçekten dünyada yazılım geliştiren birkaç ülke var Amerika gibi Almanya gibi dedi. Peki siz ne yapıyorsunuz? Abicim sizi koyuyolar bir kenara siz operasyoncu oluyorsunuz. Yani sizin yaptığınız IBM in size gönderdiği yazılımları(toolları,programları vs) hazır olarak kullanarak işte dolar şu kadar yükselebilirmiş yarın merkez bankası ana sayfasında şu menüleri şöyle gösterecez falan filan. Sony geldi okula yine aynı kafa arkadaşlar adamlar Sony nin web sitesini yapıyormuş bütün bilgi içerik Japonlar'dan geliyor ne yazikki herhangi bir üretim yok. Ama bunu size anlatmaya gelen adam öyle bir konuşuyorki oooo görmeniz lazım bu çok vizyonlu bir işmiş gibi. Fakat bizim bilkent tayfa en azından benim gibi adamlar bu kadar sıkıcı boş işler için mi okuyorum ben bunları diyor. Benim o işi yapmam için gerçekten de data structures ta mükemmel olmam harika programlama dili kullanmam algoritmalarda uzman olmam machine learning ai yardırmam gerekmiyor. Zaten adamın kendi toolları var git staj yap ezberle yaptıkları işleri memur gibi yaşa işte. Dolayısıyla aslında işler nitelikli olsa üniversite öyle bir farkederki aklınız durur. Afedersiniz ama matematikten 40 soruda 10 tane 20 tane matematik yapan adam zaten problem filan çözemiyor demektir mühendislikten bahsetmeyelim isterseniz.(gidip de 100 bin kişiden 1 tane istisna bulmayın komik oluyor) Dolayısıyla Türkiyede üniversite cidden farketmez çünkü bu ülkede mühendislik çok çok çok az yerde var. He misal savunma sanayi Aselsan Havelsen vs peki buralarda kimler çalışır. Baştan aşağı odtülüler bilkentiler hacettepeliler itülüler vs. Demekki iş ciddi üretime gelince kafa gerekince basbaya farkeder. Başka bölümden bir arkadaşım bir istatistik söylemişti sanırım dünyadaki işlerin yüzde 91 i zaten zeka gerektirmiyormuş malesef gerçekler bu. Tekrar ediyorum yok şu üniversiteden şu çıktı bu çıktı abicim lütfen ististanaları ortaya sermeyin tamam hepiniz her şeyi başarabilirsiniz hepiniz çok zekisiniz şimdiden söylüyorum bak gayet oransal bir genellemedir bu.
|
Okumamıza gerek yok ben hemen özet geçeyim üstteki yazıyı
Ondan bundan duydum, arkadaşım şunu söyledi. |
Tabi IBM ve Sony' nin İK sı ve yöneticileri ondan bundan mı oluyor? Ayrıca eski asistanım Aselsan'da çalışıyor. Mastürbasyona devam edin siz... Zaten bu forumun üniveristeler ile ilgili kısmı biraz o halta yarıyor. Maaşlar ile ilgili başlık açılır birisi gelir 2500 lira der soruyu soran kişi itiraz eder o kadar olamaz diye. Ya da biri gelir 8000 lira der 2200 lira alan biri gelir o maaşı kim alıyor yeaaa yapar. Burada bilgisiz insanlar duymak istediklerini duymak için bu başlıkları açıyor resmen. Ben de başlığı açan gerçekten bir şeyleri duysun diye yazdım( İÇERİDEN BİLGİ HANİ). Hani siz başarılı ve çıkıntı bir insansanız savunma sanayisinde uygulanan mobingden de bahsedebilirim ama siz duymak istemezsiniz size göre bilgisayar mühendisliği bitince 10k maaş cepte demem lazım. Ben bilgiyi verdim gerisine bir şey demiyorum bilgiler de gayet içeriden net göz göze yüz yüze konuştum bu insanlarla. Şimdi gidip ben de yapabilirim herkes yapabilir kendine inaaan güveeen gibi 21.yüzyıl mastürbasyonlarına devam edebilirsin.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 23 Aralık 2017; 14:51:31 > |
|
|
|