Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Hakkında / maaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
5
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    nette maaşlar konunda iyi bir açıklama yok. Tabiki işini sevmek önemli ama maddiyatta yadırganamaz gerçek. Şöyle bir mühendis düşünün:
    İngilizce hazırlık ilk 20K daki hatta daha iyi sıralmalarda güzel ve uluslararası diplama bir üni.de okudunuz. Mühendislikteki en önemli olayı yani kendini geliştirme kısmını da yaptınız. Örneğin ortalmanın üzerinde programlama dili biliyorsunuz ve tabiki ingilizceniz var.

Türkiyede veya yurt dışında çalışırken ne kadar maaş alırsınız? Yüksek lisans sonrası ne gibi değiişiklik olur?

Özellikle çevresinde benzer kişiler olanlardan yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertokim -- 23 Aralık 2017; 8:15:42 >

• Maaş ve sektörler ilgili size çevremden duyduğum ve biraz da şirket çalışanlarından duyduklarımla bilgi vereyim. Bilkent bilgisayar mühendisliğinde 2.sınıf öğrencisiyim. Öncelikle bu üniversite farketmiyor vs gibi argümanlara net bir cevap olsun bu yazım. İşe alımlarda üniversite farketmiyor denmesinin sebebi Türkiyedeki işlerin çok düşük seviyede olmasıdır. Bu neredeyse tüm sektörlerde böyledir. Demek istediğim şu siz her gün aynı raporu yazıp paso fotokopi çektirmek için iktisat işletme okursunuz mesela. Aynı şekilde mühendislik sektörü de böyle. Size bir örnek vereyim. Okula IBM den geldiler işte iş imkanları staj olanakları vs bunlardan bahsettiler. Bir arkadaş da yazılım projelerini ve işe girdiğimizde ne yapacağımızı sordu. Kadın IBM de bir yöneticiydi ve zaten o da Bilkentliydi çok açık yüreklilikle cevap verdi yani. Türkiyede yazılım geliştirici olmanız açıkçası zor çünkü bir şey geliştirilmiyor. Gerçekten dünyada yazılım geliştiren birkaç ülke var Amerika gibi Almanya gibi dedi. Peki siz ne yapıyorsunuz? Abicim sizi koyuyolar bir kenara siz operasyoncu oluyorsunuz. Yani sizin yaptığınız IBM in size gönderdiği yazılımları(toolları,programları vs) hazır olarak kullanarak işte dolar şu kadar yükselebilirmiş yarın merkez bankası ana sayfasında şu menüleri şöyle gösterecez falan filan. Sony geldi okula yine aynı kafa arkadaşlar adamlar Sony nin web sitesini yapıyormuş bütün bilgi içerik Japonlar'dan geliyor ne yazikki herhangi bir üretim yok. Ama bunu size anlatmaya gelen adam öyle bir konuşuyorki oooo görmeniz lazım bu çok vizyonlu bir işmiş gibi. Fakat bizim bilkent tayfa en azından benim gibi adamlar bu kadar sıkıcı boş işler için mi okuyorum ben bunları diyor. Benim o işi yapmam için gerçekten de data structures ta mükemmel olmam harika programlama dili kullanmam algoritmalarda uzman olmam machine learning ai yardırmam gerekmiyor. Zaten adamın kendi toolları var git staj yap ezberle yaptıkları işleri memur gibi yaşa işte. Dolayısıyla aslında işler nitelikli olsa üniversite öyle bir farkederki aklınız durur. Afedersiniz ama matematikten 40 soruda 10 tane 20 tane matematik yapan adam zaten problem filan çözemiyor demektir mühendislikten bahsetmeyelim isterseniz.(gidip de 100 bin kişiden 1 tane istisna bulmayın komik oluyor) Dolayısıyla Türkiyede üniversite cidden farketmez çünkü bu ülkede mühendislik çok çok çok az yerde var. He misal savunma sanayi Aselsan Havelsen vs peki buralarda kimler çalışır. Baştan aşağı odtülüler bilkentiler hacettepeliler itülüler vs. Demekki iş ciddi üretime gelince kafa gerekince basbaya farkeder. Başka bölümden bir arkadaşım bir istatistik söylemişti sanırım dünyadaki işlerin yüzde 91 i zaten zeka gerektirmiyormuş malesef gerçekler bu. Tekrar ediyorum yok şu üniversiteden şu çıktı bu çıktı abicim lütfen ististanaları ortaya sermeyin tamam hepiniz her şeyi başarabilirsiniz hepiniz çok zekisiniz şimdiden söylüyorum bak gayet oransal bir genellemedir bu.
    Tabi IBM ve Sony' nin İK sı ve yöneticileri ondan bundan mı oluyor? Ayrıca eski asistanım Aselsan'da çalışıyor. Mastürbasyona devam edin siz... Zaten bu forumun üniveristeler ile ilgili kısmı biraz o halta yarıyor. Maaşlar ile ilgili başlık açılır birisi gelir 2500 lira der soruyu soran kişi itiraz eder o kadar olamaz diye. Ya da biri gelir 8000 lira der 2200 lira alan biri gelir o maaşı kim alıyor yeaaa yapar. Burada bilgisiz insanlar duymak istediklerini duymak için bu başlıkları açıyor resmen. Ben de başlığı açan gerçekten bir şeyleri duysun diye yazdım( İÇERİDEN BİLGİ HANİ). Hani siz başarılı ve çıkıntı bir insansanız savunma sanayisinde uygulanan mobingden de bahsedebilirim ama siz duymak istemezsiniz size göre bilgisayar mühendisliği bitince 10k maaş cepte demem lazım. Ben bilgiyi verdim gerisine bir şey demiyorum bilgiler de gayet içeriden net göz göze yüz yüze konuştum bu insanlarla. Şimdi gidip ben de yapabilirim herkes yapabilir kendine inaaan güveeen gibi 21.yüzyıl mastürbasyonlarına devam edebilirsin.
  • Yuharı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

• Bir up'da ben çekmek istiyorum.

Maaş sorunca deliriyor çoğu. Maaş önemli değil kendini geliştirmek önemli, işini sevmek önemli hedehödö
  • bak şimdi Türkiye'de ismi pek duyulmamış bir ajansta herhangi bir platformda yazılımcı olarak çalışmak var ya da güzel bir firmada full stack developer olarak çalışmak var hani diyorsun ya kendini geliştirdim ne kadar geliştirildiğin de burda ortaya çıkıyor

• Türkiyeyi tam bilmiyorum ama selman kahya diye bir youtube kanalı var adam uber de yazılım mühendisi bir videosunda kendi maaşını söylemedi ama internette bir siteden uber de ortalama yazılım mühendisi maaşını gösterdi. Yıllık maaş ortalama 120000$. Ayrıca şirket çalışanlarına hisse veriyormuş.

Türkiye de maaşlar yurtdışı gibi yüksek olmaz ama ingilizce bilen kendini geliştiren birisi 3000-3500 liradan başlar zamanla 5000-7000 arasına kadar çıkabilir.

• Hocam şu an bu bölümü okumaktayım klasik işin üniversitede değil kişide bittiğini söylecem çünkü okudugum yer 70k civarı mezunlardan kendini geliştirenlerin çoğu kendi şirketinin sahibi ya da yüksek maaşla bir yerlerde çalışıyor. Sanırsam ingilizce bilgisi ve yazılım dillerine hakim birisi 3k dan başlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortalamanın üzerinde programlama dili biliyor olman maaşını çok arttıracağını düşünmüyorum, ortalamının üstünde analitik zekan olup algoritma mantığının ortalamanın üzerinde gelişmiş olması maaşına doğru oranda daha fazla etki yapacaktır.
    Türkiye maaş 2015:
    donanımhaber forum
    Bilgisayar Mühendisliği 2015 Maaş & İş Bulma-Özel Sektör Çalışanından Gerçek Veriler » Sayfa 1 - 12
    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-2015-maas-is-bulma-ozel-sektor-calisanindan-gercek-veriler--110482216

ABD: | Tabi ABD gibi bir ülkede şirketlerin verdiği yüklü hisse ve primleride unutmamak lazım.

• Yeni mezunsan ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsan 3K ile işe başlarsın. Tecrübene göre bu maaş artar ama ülkemizde maksimum 7K olur. Tabii mühendis kalman şartıyla. Yönetici olursan bilemem. 7K'den sonrası çok zor çünkü ülkemizdeki yazılım sektörü anca bu kadarını karşılayabiliyor. Google gibi milyarlar kazanan şirketler yok sonuçta. Bundan fazlasını istiyorsan yurt dışı şart. ABD'de maaşlar çok iyi. 100K$ kazanırsın yıllık olarak. Bunun içinse alanında çok iyi uzman olman lazım. Düşün Çinliler ve Hintliler ile yarışıyorsun işe girmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 23 Aralık 2017; 14:51:31 >
  • Bence maaştan önce bu mesleği sevecek misin onu bir düşün derim. Sınavdan sonra tercihe kadar internetten yazılım öğrenmeye başla ,bakalım hoşuna gidecek mi ? Ben okuyorum bu bölüm de pişmanım. Tabi sen seve bilirsin .

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle diyeyim. Amatör olarak web site tasarımı yaptım. Temel şekilde java öğrenemeye çalıştım yaz tatilinde ama mezuna kalınca tekrar derslere başladım. Çocukltan beri excel de formüller ile tablolar oluşturuyorum. Excel Formülleri ile işlemler yapmaktan zevk alırdım.

• Bir meslegin maasini ne kadar az duyarsan o kadar iyidir. İstisnasiz sanirim.

• Takip ediyorum hocam selman kahya'yı.

• okanclskn kullanıcısına yanıt
    Tıpcıların maaşlarını yüksek duymamız....

Güzel tesbit

• bloglar var araştır derim şimdi hatırım da yok ama bildiğim kadarını söyleyim Türkiye de her halde 6k dan yüksek başlayan sayısı çok az başlayanlar da vardır üni de staj yaptığın iyi bir şirket beğenirse başlarsın onun dışında maaşların sınırı yok bence başlangıçta 6k dan düşük genelde ama iyi bir fiyat oluyor yinede kendini geliştirdikçe 15k falan olduğunu duydum fakat 30k alan da var yıllık 100k dolar alan da var 500k dolar alan da duydum (cfo maaşı) ve kendini şirketini kurup iyi fiyatlar alanda ne biliyim mesleği seven kendini doğru geliştiren aç kalmaz çokta güzel yaşar

• Yusuffyus Y kullanıcısına yanıt
    Bir parantez. 120k dan vergiler çıkınca 80k kalıyor. Bu da Bay Area gibi bi yerde büyük para değil çünkü kira ve giderler 3000-4000 dolar tutabılıyor aylık

• katılıyorum.

Blog konusunda ise aslında baya araştırma yaptım ama bilgisayar mühendisliğine has, güncel bir blog göremedim. Hatırlayınca yazarsan çok iyi olur.
  • yazılım işinde klasik gibi gelicek ama malesef gerçek bu üniversite falan önemli değil.üniversitede sana belirli bir düzen katarlar çalışma stili katarlar.tabi kampüs vs onlar kişisel gelişim açısından önemli.ama piyasadaki çoğu önemli yazılımcı bırak iyi üniversiteyi üniversite bile okumamıştır.tabiki üniversite okuyupta çok iyi yerlere gelende var.herşeyi maaşa vurmayın.işi sevmedikten sonra çok para getirse ne yapacaksın?bu iş diğer işlere benzemez sonunda delirme potansiyeli bile var.ha illa maaş duymak istiyorsan kendini iyi derecede geliştirmiş bir kişi ingilizce şartıyla yurtdışında min yıllık 80K dan başlar.üniversitene göre belki bu 100 e kadar oynar işe başlama sürecinde.yıllar sonra 120-150 arasında gidersin.
  • soncuma37 S kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın. Tabii ki maaş ikinci planda. Önemli olan işi sevmek. Farkındayım bunun. Maaşları sorarken kaç sene sonra boğazda villam olur falan şeklinde demiyorum. Yani iki yılda zengin olmak, kolay para kazanmak niyetinde değilim. Birkaç forum konusunda bu bölümde okuyanların yarısı işsiz yazıyor, mezunlar keşke tıp okusam falan yazmışlar. Doğru mudur bilmem tabi ama konu açayım herkesle konuşalım diye yazdım. Sonuç olarak baya aydınlandım.
  • robertokim kullanıcısına yanıt
    Cogu issiz kalıyor çünkü oh bilgisayar muhendisi oldum simdi direk is bulurum calisir masa basinda dunya para kazanirim tribiyle sektore giriyor.ben lisede cok onemli bir yazilim firmasinda staj yaparken yanimda +3k maasla calisan sozde bir yazilimci en kolay seyleri bile kitaptan bakiyor veya yanindakilere soruyordu.yani turkiyede torpille falan bi sekilde is bulunur ama yurtdisinda adamlar seyine bile takmaz seni.ya adam akilli projelere katkida bulunacaksin yada kendin proje gelistireceksin ki ise girebilesin.bu su acidan onemli herkes zaten kod yazmayi bi sekilde ogrenir önemli olan senin hayal gücünu nasil kullandigin sorunlara nasil cozum uyguladigin.piyasada 1000 tane yazilimci varsa 950 si ayni kod yazma becerisine sahiptir.kalan 50 si ise digerlerinden farklıdır yukarda yazdigim sebeplerden dolayi.o yuzden zaten o 50 si dedigim maaslara çalışır.kalan 950 si sabh9 aksam 6 memur gibi totolarini buyuturler 3 bin liraya.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.