Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
27
Favori
8.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yaz okula girmeden önce progrmalamaya başlamak istiyorum. Python ile başlamayı düşündüm. Kolay ve etkili bir dil diyorlar. Matlab düzeyinde matematiksel kütüphanelere da sahipmiş sanırım. Yurt içinde pythonun kullanımı genişliyor diyorlar. Doğru mudur bu? Ve python dan sonra java düşünüyorum. Aslında gömülü sistemler , yapay zeka gibi konulara ilgim var. Bu konularda C daha iyi sanırım. Java da yeterli olur mu bu konularda ?
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun, sabirsizlikla bekliyorum yazinizi. Ubuntuyu usb ye kurup ondan kullanayim madem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BigEng

Bu yaz okula girmeden önce progrmalamaya başlamak istiyorum. Python ile başlamayı düşündüm. Kolay ve etkili bir dil diyorlar. Matlab düzeyinde matematiksel kütüphanelere da sahipmiş sanırım. Yurt içinde pythonun kullanımı genişliyor diyorlar. Doğru mudur bu? Ve python dan sonra java düşünüyorum. Aslında gömülü sistemler , yapay zeka gibi konulara ilgim var. Bu konularda C daha iyi sanırım. Java da yeterli olur mu bu konularda ?

çok değerli bir soru.. Eğer hiç programlama deneyimin yoksa mutlaka C ile başlamalısın. Herseyin temeli diyebileceğimiz bir dil. Onu öğrendikten sonra nesneye dayalı programlama dillerine (C++, Java) geçersin. Python ile ilgili söylenenler doğru çok yararlı bir dil, abd de her yerde onu bilen arıyorlar. Öğrenmesi uygulaması kolay.. Şöyle birşey yok bu arada. Şu dil bunun içindir onun dışında kullanılmaz, bu dil şunun içindir gibi.. Her zmaan artıları eksileri var.. Kimisi için memory çok önemlidir kimisi için zaman... Bilgisayar Mühendisliğini kazandım şimdi ne yapmalı diye bir yazı yazmaya başladım..yine uzun olacak ama yararlı olacğaına inanıyorum.. Başarılar dilerim.

• Cevap için teşekkürler. Peki türkçe olarak önerebileceğiniz bir kaynak var mı c konusunda ? Birde elektronik bilgimide geliştirmek istiyorum . O konulara da merakım var. Elektronik bilgimi geliştirmek iş bulma konusunda bir artı sağlar mı bana ? Bir de son olarak ileride kesinlikle drone gibi araçlara yapay zeka yazmak istiyorum , ve bunları mobil cihazla kontrol etmek gibi bir şey istiyorum. Mobil cihazdan bu tür cihazları kontrol etmek için android öğrenmeme gerek var mı? Yoksa android yada swift öğrenmeden mobil platformla kontrol edebilir miyim bu tür cihazları ?
  •  BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM
    bende bilgisayar mühendisliği istiyorum öncedende biraz araştırmam vardı yazılarınızıda okudum tek tek ,puanım itüye yetişmiyor ama galatasaray ,agü,baü filan geliyor ne önerirsiniz
  • yada itü makine ,itü elektrik mühendisliği tavsiye edermisiniz
  • Bilgisayar mühendisliği konusunda hacettepe çok iyi diye biliyorum ben. Ben çok yüksek puan alsaydı itüden sonra hacettepe yazardım.
    Cok Teşekkürler hocam linkteki yazınızı okudum bu aradada .

Tek bi bilgisayar alacağım için direk laptop alayim ozaman eger 1000liraya ucuz laptop alsam masaustu için 1500lira kalır oda değmez yani direk 2.500-2700 e laptop alayim

Edit: Hocam bi sorum daha olucak

Istanbul Avrupa yakasindayim ve gebze yolu avrupa yakasından ailem eziyet olur diyor .

45-55bin arasında avrupa yakasında hangi üniversiteyi tercih edersiniz bilgisayar mühendisliği icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLaxp -- 28 Haziran 2016; 20:38:22 >
  • gazi bilg. 2 sınıftayım sorusu olan varsa yanıtlayabilirim.
  • lleycik614 L kullanıcısına yanıt
    Itu makinedeki arkadasim(su anki ev arkadasim) itu isletme muhendisligine geciyor cok zor dedi bana.

• gebze nerde lan bilen biri aydınlatsın
  • Hocam mühendislik fakültesinin bulunduğu kampüste başka fakülteler var mı(temel bilimler,işletme vs.) ve bulunduğu alan geniş mi

Bir de sosyal bakımından yardımcı olur musunuz sosyallik bakımından nasıl bir üniversite

Hocam okuldan memnun musunuz?Kaç puanla girdiniz?sizce bu sene bölüme 408-410 puan ile girilebilir mi?
    Teşekkürler.

• ben sadece burda yazılanlar hakkında doğruluk payı var mı onu merak ediyorum siz az çok biliyorsunuz bu işi

1)http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=126
    2)http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=177&page=4
  • Gebze istanbulun ilçesi. Üniversitenin adı marmara teknik olsa ve istanbulun göbeğine kurulsa idi yıldız teknik seviyesinde puanla alırdı bence. Eğer hocalarına falan bakarsanız anlarsınız. Bir çoğu amerikadan mezun ve neredeyse hepsi yurt dışında okumuş kişiler. Olanaklarının da iyi olduğuna eminim.
  • Selam arkadaşlar,

Malum gündemden dolayı hiç moralim, isteğim falan kalmadı.. Allah ölenlere rahmet eylesin, sizlere de yardımcı olsun. Başarılar dilerim hepinize.
  • Michael J.Scofield kullanıcısına yanıt
    Hocam puanımı hatırlamıyorum da 2014 girişliyim, 39 binle girdim. Benim sene en son 43 45 bin almıştı sanırım.

Okuldan ben eğitim açısından memnunum ama pek üni gibi değil de dershane gibi. Kampüsü olan bi yer olsa ayni puanla orayi yazardım.

Hocam ege üniversitesi hakkında ne düşünüyorsun eğitim ve iş imkanı ?
  • Ben seyi merak ediyorum sen o şirkette calisiyorsun senden ne istiyorlar ne yapmani istiyorlar tam olarak is olarak önüne ne getiriyorlar yanitlarsan sevinirim kolay gelsin

• Hocam itü bilgisayar hakkında dusunceleriniz neler?

Birara itü yerine tekrar hazırlanıp odtü gibi bilkent gibi yerlere gitmeyi dusunmustum sebebi de o unilerde hocaların baglantıları ve yurtdısı vizyonu verebilmesi idi.

Ama sonra bunların bireysel olarakta tamamlanabilecegini itü de de bu tür hocalar oldugunu dusundum bu konuda ne diyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.