Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
27
Favori
8.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bogazici misten mi daha makuldur gebze teknik bilgisayar muhendisliginden mi . okula 20binlerde girenlerde var su an 2.sınıfa geçen arkadaşım 20binlerde girmişti. Bence eger aklında gebze teknik varsa önce bi gel okula hocalarla konuş. Ne nedir ne değildir kafanda soru isaretlerini giderm. Benim imkanim yoktu adanadaydim gelemezdim ama senin imkanin varsa bi gel konus derim özellikle mehmet hocamız bu konuyla seni aydınlatacaktır diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM
  • Selam tekrardan arkadaşlar,

Akşam girmeyince ne kadar fazla birikmiş kusura bakmayın.. (Eeee özel bir hayatımızda var malum ;) ) 16 mesaj bilmem ne kadar yorum var. Mesajlara tek tek cevap vermeye çalıştım ancak yetişmekte zorlanıyorum... Yorumları alıntılayıp cevap atmaya başlıyorum. Hepsini tek postta atarım :)
  • Gtü mtü boyle dag universitelerinden soru yanitlamaya gelen ozguvene sahip insanlari takdir ediyorum.

• ali_6195 kullanıcısına yanıt
    Anladım getirirsin zor bir şey değil hatta temelin varsa 1-2 ay calısıpta geçebilirsin yazın tercih döneminden sonra çalışıp eylüldeki sınavda çok geçen oldu

• Ne kadar çok soru birikmiş hepsine cevap vermeye çalıştım elimden geldiğince.. Bu arada mevcut okuyanlardan veya kesin bilgisayar mühendisi olacağım abi sence şimdi ne yapayım diyenler için bir yazı yazıp paylaşmayı düşünüyorum... Hadi soruları yanıtlamaya başlayalım...

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_mirac_1

Arkadaşlar bende GTU'nde öğrenciyim. Gelecekseniz gelim görün önce hocalarla konuşun bilgisayar mühendisliginde çok iyidir.Bana okulu tavsiye eden abim 10bininciydim çoğu yer geliyordu burayi yazdım en başlarda çok küfrettim durmadan ödev veriyolardı ama şimdi meyvesini yiyorum demisti o da meslege +4k maaşla başlamıştı(zorla ögrendim 2 falan dese yazmicaktim) bu arada birisi sakarya cevresinde calisiyolar demis kariyer.net linkedn gibi sitelere girip bakarsaniz mezunlarin cogunun istanbulda%95 çalıştığını gorebilirsiniz. Ben YTUden iyi diyecek kadar icinde degilim YTUnde okumadim ama 9eylul bilgisayar muhendisligi egeden bence daha iyidir 9eylul ve egedeki arkadaslarimi kiyaslayarak bunu soyleyebilirim

imla hatalari icin kusura bakmayin.

+4 ile başlayan ilk defa duydum iyi satmış kendisini :) Bu işlerle uğraşanların çok iyi bildiği ve her duyanın "ya orası çok zormuş" dediği bir okul ki sende okurken söverek göstermişsin... YTÜ 'den 10 a yakın insanla beraber çalışmışımdır. Hemen hemen hepsi daha kötü eğitim almıştı/kendini iyi geliştirmemişti.. Burada kesinlikle ama kesinlikle düzeltmek gerekecek birşey var. EGE 9 EYLÜL ile kıyaslanmaz bile. Egeye haksızlık olur. Bu tarz yönlendirmeleri yaparken iş tecrübelerimize, bakarak yönlendirelim.. İnsanların geleceği sonuçta ;) Biraz dikkat.

quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Hocam genc bilgisayar muh. adaylarina"su su diller/programlar hayati onemde, mezun olmadan iyice ogren" seklinde bir oneriniz var mi? Yazi bos gecirmek istemiyorum o baglamda sorayim dedim. Tesekkurler simdiden.

Bununla ilgili olarak bir yazı yazmak şart acele bir şekilde.. Çok özel mesajda aldım bu konuda.. Dünyadaki adamlar neler yapıyorlar bizler neler yapabiliriz kendimizi daha hızlı geliştiririz diye bir yazı yazacağım boş vakitte inşallah. Çok kısa olarak şunu söyleyeyim. Çok çalışarak hepiniz kazandınız ve bu yaz tadını çıkarın. Eeğer baktınız canınız sıkılıyor.http://lshoshia.science.tsu.ge/C/Deitel-C_%20How%20to%20Program.pdf açın C programlama nedir onu öğrenin..http://erensarigul.blogspot.com.tr/2014/07/wubi-ile-windows-yanna-ubuntu-kurulumu.html dan bilgisayarınıza Ubuntu kurun ve kodlarınızı orada yazın.

quote:

Orijinalden alıntı: FNA97

Sadece tek sorum var :)

Erciyes universitesinde bilgisayar muhendisligi okunur mu?

Okuyanlar var :) Şaka bir yana.. Çalıştığım hiçbir şirkette görmedim ancak iş bulması zor olacaktır tabiki. Ancak şunu unutmayın. Sallamasyon bir meslek okumaktansa Erciyeste Bilgisayar Mühendisliği okumak bu şartlarda çok ama çok daha iyi.

quote:

Orijinalden alıntı: taromm

50 bindeyim inşaat mühendisliği hakkında nereleri önerirsiniz?

Bilgim yok bu sebeple yardımcı olamayacağım. Ancak ülkemde her yere inşaat yapılmasını, doğal kaynaklarımızı hoyratça yok etmemizden de nefret ediyorum.. Alakasız oldu belki ama bu sitemi dile getirmek lazım :) (O meslekle alakası yok sadece bana onu çağrıştırdı.)

quote:

Orijinalden alıntı: FNA97

Hocam aslinda istanbulda yasiyorum hurda okumak iyi olur ama vakif universitelerinin ucretleri belli. %50si bile 18-20bin lira..

Erciyes benim memleketim.Orada kendimi yabanci hissetmem ve kendimi rahatlikla gelistiricegime inaniyorum.Staj muhabbeti felan varsa gelip istanbulda yaparim hic soorun degil.

Eger ki bilgisayar muhendisligini kazanirsam bu yazdan baslamak istiyorum.Okulda sanirim ilk java ogretiliyor ben bu yaz yavastan C ye giris yapsam ve hazirlik doneminde de devam etsem sizce nasil olur?

Yani istanbulda 20binden 80bin 4 yila harcamaktansa erciyeste okur dil egitimine vs lere harcarim diye dusunuyorum.Okul adi bir reklam aslinda ama yetenekli oldugumu dusunuyorum sadece sinav sistemi bana gore degil.Teknik lise mezunuyum evet zamaninda iyi hazirlanip anadolu kazanabilirdim ama olmadi.Teknik liseden hazirlanmakta zor bi durum. Sabah 6,30da evden cikip aksam 18de evde olurdum ve meslek agirlikli dersler.Haftasonu dershaneden ne kaparsan o. :(

Sektör burada, ekonomi burada yani Istanbulda dolayısıyla mecbur buraya geleceksin. Ben Yalovalıyım. GTÜ de okurken (o zaman GYTE) Yalovadan gidip gelebilirdim. 3 sene öyle yaşayan arkadaşım vardı. Ancak ailemden uzakta durup kendi ayaklarım üzerinde, burnum sürte sürte öğrenmek istedim. Ondna biraz "yırtık" oluyorsun zamanla. Çünkü sana senden başka yardım edecek olmuyor zamanla... Kayserideyim burada okuyayım deme evlenecek yaşlara geldiniz artık :)

Özel mesajlardan bir arkadaşa da dedim. Vaktine yapmadığın veya eksik yaptığınız şeylerin bedelini ödüyorsunuz.. Bazen 1-2 sene yatmanın bedelini bir ömür ödüyebiliyorsun acı ama düzen bu. Özel Üniversitelerde okuma konusuna gelirsek. IŞIK Üniversitesinden mezun bir arkadşaım vardı. İş bulmakta zorlanıyordu bizim şirkete CV'sini vermiştim. Kendisini de geliştirdiği için falan işe aldılar. Şimdi güzel bir şirkette çalışıyor ayrıldı gitti falan.. Ancak başlangıcı zordu tabi.

quote:

Orijinalden alıntı: Basketball is my life

Hocam sizce kaç k ya kadar okunabilir üniversite
    Mesela izmir üniversitedi tam burslu 65 k okunur mu izmirde iş bulabilir miyim
    Birde hocam gemi mühendisi ne iş yapıyor
    Ha şey hocam makine nasıl sizce

Bu çok yanlış bir soru aslında biliyor musun? Okulların sıralamaları okulların eğitimlerinin kalitesini göstermiyor esasında. Sıralamada üstlerde olan bir okul, altındaki okuldan/okullardan daha kötü eğitim veriyor olabiliyor. Çünkü tercih ederken insanlar sadece eğitimi göz önüne almıyor. Yaşadığı yere uzaklık yakınlık, okulun adının duyulup duyulmaması, kız popülasyonu (ne yazıkki buna bakıp bile tercih edenleriniz var.. Eskişehir o sebeple parlamış bir şehir.) ve özel sebepleri göz önüne alıyorlar... 60-70 den aşağılara indikte alacağın eğitim seviyesi artıyor gibi genelde. İzmirde iş bulma konusunda orada iş çok az. Benim hanım İzmirli orada iş yok, çok az şirket var...Mecbur buraya geldi falan filan.. Bulanlar ve iyi maaş alanlar var orada. Aama genelde buradan çok az alırlar. Burada 7-8 alan birisi orada 4-5 alıyor şu anda ortalama...

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_mirac_1

Hocam konu amacından sapmasın gemi ile ilgili istedigin varsa mesaj olarak sorabilirsin . alt tercihlerimde vardi uzun zaman arastirdim ama bilgisayarda karar kildim bunda bazi saglik problemleri neden oldu diyelim . bide benle konusan abinin etkileyiligi.

Ben miydim o abi acaba :)

quote:

Orijinalden alıntı: yorulgun

Hocam Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında ne düşünüyorsun sence onu yazmam nasıl bir yön çizer tanıdığın var mıdır acaba? Yüksekokul olarak gözükmesinin eksisi nedir artısı var mıdır?
    Minnettar kalırım teşekkürler şimdiden

Bu tarz bölümler şu sebeple açılıyor. İnsanlar bilgiasyar mühendisliğini kazanamıyor ve okularda düşük profilli bölümler açıyorlar ki (Bölüm YÖK izniyle açılıyor vs vs...) insanların isteklerini karşılasınlar. Artısı BOU olması. TR deki tüm okullar ODTÜ dahil bir yana BOU bir yana... Onlar mühendislikten ziyade girişimcilik anlamında çok şey öğretiyorlar. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Bu tarz sorularda her zaman önce kendinize sorun. Ben beni işe alacak yerinde olsam x'i mi seçerim y'yi mi seçerim?

quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

marmara vs gtü ?

Eğitimi iyi alıp okurken hayattan bezmek istiyorsan GTÜ, sosyallik istiyorsan Marmara. Bu tabiki öyle kolay bir versus değil. Uzuuun uzun konuşulacak bir mevzu.

quote:

Orijinalden alıntı: Chane

İtu ve tobb'u kıyaslayabilir misiniz ? Yani teknik üniversiteden mezun olmak ilerisi açısından çok mu önemlidir pek bilgim yok da bu konuda . Bir de itu İng tutmaması durumunda itu turkce yazmak mantıklı midir çok kararsizim

TOBB'lular genelde Ankarada kalıp oradaki devler kurumlarında yada işte savunma sanayi kuruluşlarında çalışıyorlar. Gerçi onları da ODTÜlüler domine etmiş durumda. İTÜ Istanbulda piyasının kalbinde hemde. Eğitimi İstanbuldaki teknik anlamda en iyilerinden birisi... Ben olsam İTÜ seçerdim..İngilizce olup olmaması mezun olduktan sonra sana ne artı katıyor biliyor musun? CV'ni eline alan birisi he bu çocuk ingilizce okumuş ingilizceyi biliyordur diye düşünüyor bu kadar. Başka hiçbir artısı yok. Bize mülakata gelenlere onu sormuyoruz bile. Zaten mülakatlarda ingilizce konuşturuyoruz orada bize yetiyor. İsterse sokakta öğrensin nerede öğrenirse öğrensin. Biz Londra ofisle Skype yaparken derdini anlatacak, oradakilerin derdini anlayacak adam arıyoruz ;)

quote:

Orijinalden alıntı: ali216218

Hocam anadolu üniversitesinde bu bölüm okunur mu okursak 4 yıl boşa mı gitmiş olur

Şunu hayat felsefesi edin bence. Boşa hiçbirşey yok.. Tecrübe satın alırsın. Kimisini pahalıya satın almış olursun kimisini ucuza... Ben okumazdım tavsiye de etmem.

En fazla 5 kişi mention atılıyor herhalde okursunuz inşallah.. 1 saatimi aldı cevap yazmak :)

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam, itude 2. siniftayim, c dersini zar zor gectim gecen donem (bizde baya bela bir ders). C ve c++ çalışayim madem. Bir de neden ubuntu? Hic alisamadim sevemedim, tum odevlerimi de windows 10 ile yaptim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Tesekkurler hocam, itude 2. siniftayim, c dersini zar zor gectim gecen donem (bizde baya bela bir ders). C ve c++ çalışayim madem. Bir de neden ubuntu? Hic alisamadim sevemedim, tum odevlerimi de windows 10 ile yaptim.

Ubuntuya alış... Scripting e alışıyorsun. İleride çalışacağın yerlerde serverlar vs genelde UNIX sistemler olacaklar ve aşina olman lazım. C en zor derslerdendir esasında.. Sebebide programlama ilk ondan başlıyorsun genelde ve bambaşka bir düşünce tarzına bürünmen lazım. Adapte olursan rahat geçiyorsun... Ubuntu'yu kod yazmak, otomasyon işleri yapmak gibi şeylerde kullanabilirsin. Normal zamanda windows kullan sıkıntı yok ;) Kodlarını da gedit te yaz. Bildiğin not padde yani. C++ yacağın zaman Eclipse ya da IntelliJ kullanabilirsin. C de gedit kullan ki IDE kullandığın zaman değerini anlayasın ve o olmazsa nasıl yaparsın onu öğrenmiş olasın. Rica ederim başarılar dilerim. Diğer yazıya başladım bu arada 2-3 haftaya biter de inşallah yayınlarım sizlerde okursunuz kendinizi nasıl geliştirmeniz gerek diye.. Başarılar dilerim. Dualarını esirgeme...

Edit: He ayrıca, Ubuntuda çalışan bir ödevin kesinlikle başka yerlerde de çalışacaktır (az biraz beyaz yalan var ama..) ancak windows için bunu söyleyemem ;) Bağımlılıklar vs işin içine girince...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 28 Haziran 2016; 13:34:53 >

• Hocam seneye sinava girecem 50-70 arasi hedefim var bu aralikta bm okumak mantiklimi mantikliysa hangi universite okunmali ?
    Birde bm ye girmeden once on bilgi sartmi sart sa bunlar neler?
    Mezun olunca dusuk maas falan is bulabiliyormusun millet hep camur atiolar kafam cok karisior
    İmla hatalari icin kusura bakmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametc6464 -- 28 Haziran 2016; 13:50:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametc6464

Hocam seneye sinava girecem 50-70 arasi hedefim var bu aralikta bm okumak mantiklimi mantikliysa hangi universite okunmali ?
    Birde bm ye girmeden once on bilgi sartmi sart sa bunlar neler?
    Mezun olunca dusuk maas falan is bulabiliyormusun millet hep camur atiolar kafam cok karisior
    İmla hatalari icin kusura bakmayin

Daha öncede dedim.. Sıralamasına bakıpta o okul iyidir bu okul çöptür dememek lazım... Her 50k okulun çöp olmadığı gibi kendisindne daha yukarılardaki üniversiteler onlardan eğitim olarak daha iyi diye birşey yok. Tercih döneminde konuştuğum arkadaşlar o kadar farklı şeylere göre tercih yapıyorlar ki. Arkadaşın birisyle öğlenleyin konuştuk diyor ki evim yakın diye x üniversitesini seçmeyi düşünüyorum, kimisi de sosyal ortamı yüzünden... BM ile ilgili olarak sordugun soruların tamamınıwww.gebzeteknikforum.com/wp de geçen sene cevaplamıştım. Oraya bak olmazsa yine sor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 28 Haziran 2016; 13:59:36 >

hocam benim istedigim sorunun cevabını bulamadım orada
  • quote:

hocam benim istedigim sorunun cevabını bulamadım orada

Nasıl yok yav ben buldum bak... İlk sorunun cevabı yok sadece...Ona da dedim ya kesin birşey söylemek zor.. Okunur tabiki o aralıkta. GTÜ,İTÜ,YTÜ bunlar iyi okullar tutarsa yaz derim. Oradaki yazıda maaş ve önceden birseyler bilmeme gerek var mı sorusuna cevap bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 28 Haziran 2016; 14:49:35 >
    yok demedim bulamadım dedim cogunlukla gebzeyi anlattıgınız için belki atlamış olabilirim..
  • quote:

yok demedim bulamadım dedim cogunlukla gebzeyi anlattıgınız için belki atlamış olabilirim..

he pardon... işteyim bir yandan da çalışıyorum kusura bakma. İlk kısımları komple okuyabilirsin okulla olan alttaki kısmı okumasan da olur kardeşim. Orası okula özel.
  • sende kusura bakma hem bilgi veriorsun hemde ...
    kolay gelsin sana ben bakayım saol tekrardan
    benim sormak istediğim şey şu bilgisayar mühendisi olmak için illa çok ciddi bir mat bilmek gereklimi yoksa mat 1 bilgin olmasa ama program diline yatkın bu işlere ciddi ilgin olsa yapabilirmisin bunu sormamdaki sebep şu çoğu mühendislik bölümü ciddi bir mat 2 istiyor ama hayatında hiç bir yerdede kullanmıyor genelde istinai sektörler hariç bilgisayar mühendisliğinde mat yeri ne kadar büyük mat kötü olan ama bu işi yapabilecek insanlar var diye düşünüyorum ben öylemi gerçektende
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Sparda_

benim sormak istediğim şey şu bilgisayar mühendisi olmak için illa çok ciddi bir mat bilmek gereklimi yoksa mat 1 bilgin olmasa ama program diline yatkın bu işlere ciddi ilgin olsa yapabilirmisin bunu sormamdaki sebep şu çoğu mühendislik bölümü ciddi bir mat 2 istiyor ama hayatında hiç bir yerdede kullanmıyor genelde istinai sektörler hariç bilgisayar mühendisliğinde mat yeri ne kadar büyük mat kötü olan ama bu işi yapabilecek insanlar var diye düşünüyorum ben öylemi gerçektende

Matematik hayatın her alanında var. Bu sebeple zaten bilmen lazım.(Bu kısım genelde Mat1 oluyor. Bir bilgisayara şu kadar verirsem iki bilgisayara ne kadar veririm gibi.) Mat2 dediğimiz kısım ise şu anda benim çokta kullanmadığım birşey. ANCAK trigonometri, açılar, momentum(fizik) falan gibi şeyler lazım oluyor. Mesela PES oynuyorsun ya. orada sen koordinat sistemini bilmen lazım. Hemde iyi bilmen lazım. Daha sonra topa vurunca adam momentum bilmen lazım ki kodunu ona göre yazabilesin veya ne yazdıgını bilesin. Her bilgisayar mühendisi aynı işi yapmıyor yani. Ancak ağırlıklı olarak çok kullanmıyoruz diyebilirim. Aman buradan öğrenmesekte oluyormuş ya çıkmasın sakın. Öğrenmeniz lazım bunu. Beyniniz o kadar çok şey öğrenebiliyor ki turbo motor gibi bastıkça alıyor. İçine ne koyacaksın, bedava at gitsin içine..Öğren çğrenebildiğin kadar... Ben o zaman ki üni sınavında mat1 kısmında 6 yanlıs yapmıstım :D , mat2 kısmından 2 yanlıs fizik fulldü falan. Bilgiasyar müh. okurken kimya bile görüyorsun. Ne alaka dememek lazım. Kullanabileceğin yerler olabilir bu bir ikincisi de pozitif bilimleri olabildiğince öğrenmek lazım. Mühendisler halkın ortalamasının biraz üstünde insanlar olmalı..İçi boş Tarih, Kimya, Fizik bilmez mühendis olmaz... Bence olmaz yani. Yarım olur...

• Kafanız varsa yapabiliyorsanız Tıp'ı tercih edin evet çok uzun bir süre gibi geliyor ama sonuna kadar değiyor.
  • Cok baktım,ama goremedim.

On bilgi birikimi şart mi bilgisayar mühendisliği icin.

İyi bilgisayar kullanıcısı idim fakat bazı ailevi problemlerden 1-1.5yildir elimde pc yok bu sene sonu tercihler açıklandıktan sonra kendime yeni bilgisayar alacagim.

Yani pc kullanimim uzun süredir yok ve yapabilir miyim çünkü ilgim cok...

Ve elimin altında 2.500civari bi laptop olcak nasıl bi model tavsiye edersiniz okul boyunca beni sıkıntıda bırakmayacak yada okula bilgisar getirmiyorum derseniz masaustu almayi dusunecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: bLaxp

Cok baktım,ama goremedim.

On bilgi birikimi şart mi bilgisayar mühendisliği icin.

İyi bilgisayar kullanıcısı idim fakat bazı ailevi problemlerden 1-1.5yildir elimde pc yok bu sene sonu tercihler açıklandıktan sonra kendime yeni bilgisayar alacagim.

Yani pc kullanimim uzun süredir yok ve yapabilir miyim çünkü ilgim cok...

Ve elimin altında 2.500civari bi laptop olcak nasıl bi model tavsiye edersiniz okul boyunca beni sıkıntıda bırakmayacak yada okula bilgisar getirmiyorum derseniz masaustu almayi dusunecegim

İlk posttaki linkte hikaye tadında anlatıyorum ya aslında... Ben PES oynayacağız sanıyordum BM yazarken.. Hiçbir altyapım yoktu sürekli bilgisayar kullanan birisi olmama rağmen. Dolayısıyla Ön birikim şart değil ancak avantaj ilk aşama için. BM okurken böyle deli gibi bilgisayarlara ihtiyacınız olmuyor. Çok dandik 2 çekirdekli bilgisayarlar bile mezun eder sizleri. Öğrencilik için laptop alın ve mümkün olduğunca hafif alın derim çünkü çok sağa sola taşıyorsunuz okurken... Deli paralar vermeyin. Benim evde şu anda bilgisayarım yok alırsam mac alacağım o da hafif olsun da hanım da kullansın diye. Mail vs için sadece.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.