Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
27
Favori
8.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bastan sona okudum bilgisayar muh. dusunen biri olarak.Bu forumdaki en yararli konulardan. Umarim bizde ilerde meslegimizi laykiyla yapar vatanimiza ve sizin burda yaptiginiz gibi toplumumuza faydali oluruz. Aslina bakarsaniz bilgisayar sektorunde iş olanaklarinin genis oldugu aşikar.Cogu insanin aklindaki asil soru "bilgisyar muhendisligine uygunmuyum" oldugunu dusunuyorum. Cunku bilgisayarlarla bu derece hasir nesir olmak lisedeki matematige calisip yapmaya benzemiycek,ilgi duymazsa kişi iskence haline donecek. Ben arastirmayi biseyleri kendi ugrasip yapmayi didik didik etmeyi seven insanlarin daha rahat edecegini dusunuyorum bu bolumde.Daha bu alanda bir basarim/tecrubem olmamasina ragmen haddimi asarak kendimden ornek vericem ; liseden bu yana okulu banel ve bayıcı bulur ve hedeflerim icin internetten veya farkli kaynaklardan konulari kendi dünyamda kendi sistemimle halletmeyi sever kendi okulumdan cok baska okullardaki arkadaslarimin defterlerini inceler onlarin seviyelerini merak ederdim.Bir olaya hakim olmak en buyuk tutkum. Ayni hisleri tasiyan arkadaslarima bilgisayar muhendisligini en azindan bir arastirmalarini oneririm.Hayallerinizin peşinden koşun gençler ancak ozaman alaninizda iyi olursunuz. Ozaman para ve basari sizi bulur zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @bilgisayarmuhendisiyim

merhaba ben şunu merak ediyordum. öncelikle gördüğüm kadarıyla baya başarılı olmuşsunuz. bilgisayar mühendisliği bölümüne başladığınızda bilgisayar seviyeniz nasıldı? programlamadan anlar mıydınız? bunlar aslında önemli şeyler değil ama okuduğunuz üniversite ve başarınız biraz ilgimi çekti açıkçası. yoksa okuduğum lise de türkiye 1. olarak hayatında bilgisayar kullanmamış, bilkent bilgisayar tercih edip google da çalışan var.

bir de yani burada biz bizeyiz. sizi gerçekte tanıyan yok. maaşınızı sorcaktım. kime sorsan ya alıyoz bir şeyler. yani gerçekten bir değer verin anlıyalım.
  • Hocam merhaba ben istanbulda yaşıyorum,ilk tercihime bilkent bilgisayar yazıcam hedefim orasıydı ama tutmazsa %50 burslu yeditepe,özyeğin ve ya bahçeşehir düşünüyorum.Bu okulları karşılaştırır mısınız tecrübeleriniz doğrultusunda hangisini önerirsiniz?

• Bir nevi hortlatıyoruz ama merakımdan sormak istiyorum. Yazılım Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği arasında ki farklar nelerdir? İkisinin de aynı iş pozisyonların da çalıştıklarını duydum doğruluk payı nedir? ve asıl olan önemli sorum. Hangisi daha iyidir? ( Türkiye için )
  • bygcik B kullanıcısına yanıt
    bilgisayar mühendisliği. forumda 100000000milyar kez soruldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

bilgisayar mühendisliği. forumda 100000000milyar kez soruldu

100000001. kez ben soruyorum.
  • Merhaba arkadaşlar,

GTÜ Bilgisayar mühendisliğini tercih etmeyi düşünen bilgi almak isteyenler için WhatsApp grubu kurduk. Mezunlar ve öğrencilerden oluşan, GTÜ yazsınlar kaygısı gütmeden iyi kötü ne varsa herkesin fikrini söylediği (belki de bu yüzden kafanız daha çok karışacak ) bir grup. Eklenecekleri topluyup ara ara toplu şekilde ekliyorum.

Dahil olmak isteyenler lütfen şunları yapsınlar.
    - PM olarak isimlerini ve sıralamalarını atsınlar. (Bu olmazsa olmaz.)
    - Yapabilirseniz kendinizi tanıtmanızı kolaylaştırmanız için benzer birşeyi statünüzde de yapmanız ki sürekli kendinizi tanıtmak zorunda kalmayın.
    - Grupta gece de mesaj gelir saçma şeylere de mesaj gelir bu sebeple sessize almanızı öneririm.

Saygılarımla, hepinize tercih döneminde başarılar dilerim.

Not: Tatildeydim yeni döndüm, işler ve mesajlar birikmiş durumda. Hepsine dönebilecek vaktim yok. Anlayışınız için teşekkür ederim.
    Not2: Abi işin gücün yok mu bunlarla uğraşıyorsun diyenleriniz olabilir. Bilginin zekatı paylaşmaktır. Birşeyler biliyorsan bunları paylaşmalısın ve insanlara faydan olmalı :)
    Not3: Hala okumamış olanınız varsa soru sormadan lütfenwww.gebzeteknikforum.com/wp yi okuyup sorsun...

• Merhaba arkadaşlar,

Umarım hepinizin sıralamaları istediğiniz gibi gelmiştir hatta dhaa iyi gelmiştir ve istediğiniz yerlere girebilirisniz. Malum olaylar bitmiyor ülkemizde tatilden yeni geldim ve özel mesajlar mailler whatsappdan yazanlar artık yetişemez duruma geldim. Sorularınıza yetişmekte zorlanıyorum. Çoğu sorunun cevabını bu sayfada vermeye çalıştım sabırla.

Veremediklerim için kusura bakmayın.

İsteyenler tercihlerinin son hallerini fikrimi almak için yollayabilir özelden.

Başarılar dilerim.
  • Merhaba arkadaşlar.

@bilgisayarmuhendisiyim nickli arkadaş benim üniversiteden arkadaşımdır Hatta bir dönem aynı firmada çalıştık.

Onun kadar okulun son durumuna hakim değilim fakat elimden geldiğince cevaplarım. Sormak istediklerinizi özelden veya buradan bana da sorabilirsiniz.

Yakın zamanda yaşadığımız olaylardan dolayı herkese geçmiş olsun diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hboluk

Merhaba arkadaşlar.

@bilgisayarmuhendisiyim nickli arkadaş benim üniversiteden arkadaşımdır Hatta bir dönem aynı firmada çalıştık.

Onun kadar okulun son durumuna hakim değilim fakat elimden geldiğince cevaplarım. Sormak istediklerinizi özelden veya buradan bana da sorabilirsiniz.

Yakın zamanda yaşadığımız olaylardan dolayı herkese geçmiş olsun diliyorum.
    Merhaba tekrardan,

hboluk 'ün dediği gibi beraber çalıştık bir dönem ve okul hakkında hatta genel olarak meslek hakkında da kendisinden de yardım alabilirsiniz.

Bu arada WhatsApp grubumuza eklemeler devam ediyor. Y.Dışında master yapan arkadşalara kadar ekledik. Çok faydası olacağını düşünüyorum sizlere... Özelden isim sıralama ve telefon atarsanız gruba eklerim.

• Gebze ye ıstanbul esenler/otogar civarından nekadarda ulasabilirim . Ulaşımı korkutuyor

• bLaxp B kullanıcısına yanıt
    Hergün gidip gelmek biraz yorucu olabilir. Karşıdan gidip gelen bir kaç arkadaşım vardı. Yollarda enerjiniz tüketmeniz çok mantıklı gelmiyor bana.

Okul ve iş eve yakın olacak aga.

Yalnız ulaşım esnasında da ben boş durmam uykumu alırım veya ufak tefek günlük işlerimi yapabilecek bi adamım ( basit internet araştırmaları, müzik dinleme, derin derin düşünme vs ) diyorsanız karşıdan gidip gelinebilir.
  • Merhaba arkadaşlar,

Soruları olanların sorularını yanıtlayabilirim tekrardan.. En popüler konulardan birisi olmuş. Çooook sayıda soru,cevap yanıtlamaya çalıştım özelden de.. İsteyenler tercihlerinin ekran çıktısını da atabilir...
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Hocam mezundum geçen sene 140kdı bu sene 100k yaptım trakya bilgisayar mühendisliği yazıcam mezuna kalamam ailevi problemlerden dolayı kendim üniversitede calısırsam iyi yerlere gelebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hygiei4

Hocam mezundum geçen sene 140kdı bu sene 100k yaptım trakya bilgisayar mühendisliği yazıcam mezuna kalamam ailevi problemlerden dolayı kendim üniversitede calısırsam iyi yerlere gelebilir miyim?

Keşke daha iyi puanın olsaydı ancak yapacak birşey yok napalım... Bilgisayar Müh ile alakalı olarak şunu söylemek lazım 50K dan sonraki okullarda eğitim iyi değil genelde.. Ancak bunun sıralama ile alakası yok, hocalarının vizyonları yaptıkları ile alakalı... Trakya mezunu olsan aç kalmazsın korkma. Kendini geliştirmek her zaman en önemlisidir bizim meslekte. İlk işe girerken belki sıkıntı yaşarsın ancak 3-4 sene tecrübelendikten sonra çokta önemi olmayacaktır. Ancak o süreç çok sıkıntılı olabilir... Vazgeçme, kendini mesleğine ada, iletişim yönünü geliştir.. En iyi yerlere gelirsin ;) Onlar 1 saat çalışıyorsa sen 3 saat çalışırsın ama yine yaparsın :)

• Arkadaşlar merhaba,

Akşam 21:00 da younow da soruları yanıtlamaya çalışacağım. Sorusu, sorunu olan ya da ne anlatıyor ya bu diyenleri beklerim. Kılavuzlar sıralar falan açık olacak inşallah.

https://www.younow.com/bilgisayarmuhendisiyim

Görüşmek üzere.
    Merhaba lar hocam

Ben itü bilgisayar mühendisliği ile boğaziçi işletme bölümü arasında kalmış durumdayım.

Ne alaka diyebilirsiniz ama ilgim var ikisine de.

Yazılım için ölürüm biterim durumum yok veya nefret etmiyorum. yapabilir miyim bilmiyorum.

Boun işletmeyi de kendimi geliştirebilecek daha fazla imkanım, vaktim olabilir diye dusunerek listeme aldım.

Boun da daha yetkin daha aktif biri olacak mısım gibi geliyor.

Yani hep yazılım alanında calısmak istedim hayallerim hep o yönde oldu ama gerçekten o konuda yetenekli miyim bilmiyorum.

İşletme gibi bir bölümde hala yazılım isteyecek olursam kendi imkanlarımla yeteri kadar öğrenebilirim diye dusundum.

Yani işletmeyi boş bölüm olarak gören fazla kişi var.

Sizce öyle mi?

Ne onerirsiniz?

İs hayatı olarak daha mantıklı olanı seçmek istiyorum ama bilemiyorum.

Buralardan mezun arkadaşlarınız eğer varsa durumları nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massohcu -- 1 Ağustos 2016; 14:39:12 >

Teşekkürler hocam tam gaz calıscaz üniversitede ozaman :)
  • hocam ben 44 binim gtu 50 binle kapamis gecen sene sizce gelir mi

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.