Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği mi Mimarlık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler acayip kafam karıştı soru özet olarak bu. özetin genişi de aşağıda
    10sınıf, anadolu lisesi öğrencisiym.

beyler babam mimar. 15 yaşındayım ve babama gelen tüm.projeleri ben çiziyorum. ( idecad7) mimarlık da sevdiğim bir meslek. hoşuma gidiyor yani. ama bi yandan teknolojiyi de seven biriyim. eğer mimar olursam bildiğim işi yapacağım. ama yazılımcı vesaire olursam hayalimdekini. her seferinde mimar olmaya ikna ediyorum kendimi. ama az önceki gibi Twitterın kuruluşunun belgeselini izleyince ikileme düşüyorum. iki mesleği de bilenler artı eksilerini yazarsa ssevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunları düşünmek için bence erken 1 sene sonra karar vermelisin. Klişe ama seveceğin bir işi yap zevk alacağın bişeyi seç.

Bana sorarsan 2'si arasında kalsam kesinlikle mimarlığı seçerdim.(ki şimdiki üniversiteyi bitirince belki mimarlık okumayı düşünüyorum ama hayal sanırım)

Her 2 mesleğin + ve - yönleri vardır bunları belirle ve bunlara göre seçim yap. Mesela Mühendis olursan sürekli ekrana bakacaksın vs. kendimden örnek veriyorum sırf bu

sebepten dolayı bilgisayar mühendisliğini seçmedim. Çünkü gözlerim dayanmıyor bir yerden sonra. Saçma bir sebep gibi görünebilir ama sonuçta bu mesleği 30 sene

yapacağım ve her gün göz ağrısıyla geçiremem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Fe4R] -- 2 Aralık 2012; 19:42:03 >
  • Kardeşim sınava bi gir de...

Bizim arkadaş sınava tıp diye girdi öğretmenlik diye çıktı tercihi çoğunluk mühendislikti aşağılara bi tane mimarlık yazdı, o geldi şansına.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meakka

beyler acayip kafam karıştı soru özet olarak bu. özetin genişi de aşağıda
    10sınıf, anadolu lisesi öğrencisiym.

beyler babam mimar. 15 yaşındayım ve babama gelen tüm.projeleri ben çiziyorum. ( idecad7) mimarlık da sevdiğim bir meslek. hoşuma gidiyor yani. ama bi yandan teknolojiyi de seven biriyim. eğer mimar olursam bildiğim işi yapacağım. ama yazılımcı vesaire olursam hayalimdekini. her seferinde mimar olmaya ikna ediyorum kendimi. ama az önceki gibi Twitterın kuruluşunun belgeselini izleyince ikileme düşüyorum. iki mesleği de bilenler artı eksilerini yazarsa ssevinirim.

belgeselin adı nedir dostum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

Bunları düşünmek için bence erken 1 sene sonra karar vermelisin. Klişe ama seveceğin bir işi yap zevk alacağın bişeyi seç.

Bana sorarsan 2'si arasında kalsam kesinlikle mimarlığı seçerdim.(ki şimdiki üniversiteyi bitirince belki mimarlık okumayı düşünüyorum ama hayal sanırım)

Her 2 mesleğin + ve - yönleri vardır bunları belirle ve bunlara göre seçim yap. Mesela Mühendis olursan sürekli ekrana bakacaksın vs. kendimden örnek veriyorum sırf bu

sebepten dolayı bilgisayar mühendisliğini seçmedim. Çünkü gözlerim dayanmıyor bir yerden sonra. Saçma bir sebep gibi görünebilir ama sonuçta bu mesleği 30 sene

Hocam teşekkür ederim. Gönlüm mimarlıktan yana ama bi yandan oyun, program yazdığımı düşünüyorum, insanların kullandıkça "ulan bun yazan/bulan/yapan kimse helal olsun" dediğini düşünüyorum. İstediğim bu diyorum. Ekrana bakmak benim için problem olmaz 3 yıl falan günde düzenli 7-8 saat pc kullandığım oldu, çokşükür halen gözlerimde bi bozulma yok :D

qer_1st_k

Haklısın ama sırf bi hedefim yok diye ders çalışmıyorum. ve seçeceğim mesleğe ufaktan başlamak istiyorum. mimarlık seçersem zerre çalışmama gerek yok. Üniversitede sadece el ile çizim vs o tip derslerde çalışmam gerekcek. Mimarlık fakültesine başladığım gün işim hazır diyeyim.

ilgooz

hocam bugün Bloomberg HT'de izledim. internetten vs bulabilirsiniz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meakka

quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

Bunları düşünmek için bence erken 1 sene sonra karar vermelisin. Klişe ama seveceğin bir işi yap zevk alacağın bişeyi seç.

quote:

Hocam teşekkür ederim. Gönlüm mimarlıktan yana ama bi yandan oyun, program yazdığımı düşünüyorum, insanların kullandıkça "ulan bun yazan/bulan/yapan kimse helal olsun" dediğini düşünüyorum. İstediğim bu diyorum. Ekrana bakmak benim için problem olmaz 3 yıl falan günde düzenli 7-8 saat pc kullandığım oldu, çokşükür halen gözlerimde bi bozulma yok :D

Bu sadece bir örnek başka sebepler olabilir seni rahatsız edecek yani hepsini düşün.
    + olarak sana direk olarak oyun vs yazdırmayacaklar sana sadece bazı dilleri öğretecekler sen onlar üzerinden bazılarına yoğunlaşcaksın.
    Birde teorik dersler vs. sıkılabilirsin eğlenceli olmaz pek. Bunlar mühendisliin bazı - yönleri

Mimarlık hakkında pek bilgim yok o yüzden o konuda bişey diyemeyecepğim. Zaten baban mimarmış ondan gereken bilgileride öğrenebilirsin. Gösterien dersler, teorik bilgiler vs. + babanın yardımı olabilir iş yaşamında daha kolay iş bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Fe4R] -- 2 Aralık 2012; 21:10:22 >

• baba mesleği olmasaydı bilgisayar derdim ama baban mimarsa sende git mimarlığa işinizi geliştirirsiniz baba oğul, belki şirkete dönüşür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki de mimarlık ... Ben de mimarlık okuyorum ondan diyorum . Pc müh. mi kaldı o eskiden revaştaydı...babanda mimarmış paraya para demessin işte . İş derdin olmaz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: percy444loraine

Tabiki de mimarlık ... Ben de mimarlık okuyorum ondan diyorum . Pc müh. mi kaldı o eskiden revaştaydı...babanda mimarmış paraya para demessin işte . İş derdin olmaz...

Pc müh. değil bilgisayar müh. ayrıca pc müh. mi kaldı dedigin şeylerin cogu yazılımla geliştiriliyor bil bakalım bunu kim yapıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgun şair -- 2 Aralık 2012; 21:28:41 >
  • Mimarlığı basit bir şey olarak görme. Mimarlığı okuyunca sanatçı olduğunu anlayacaksın...
    Arkadaş yazımlımdan bahsediyor ama ....twitter facebook yaparım diyorsun ama hangi türk ü duydun böyle site yapan. Bilgisayar mühendisine söyle bunu seni dövecek gibi olur ama doğrunun bu olduğunu kendide bilir..
    Yazılımla olduğunu söyleyen arkadaş bilgisayar müh, galiba. Hangi yazılımı yaptın da biz onu kullanıyoruz ???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim seçme şansım olsaydı mimarlığı seçerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: percy444loraine

Tabiki de mimarlık ... Ben de mimarlık okuyorum ondan diyorum . Pc müh. mi kaldı o eskiden revaştaydı...babanda mimarmış paraya para demessin işte . İş derdin olmaz...

Projeyi çizdiğiniz programı kimler yazıyor acaba ?
    İkiside çok farklı herkes istediği kısmı söylicek sana, kendin severek yapabiliceğin şeye yönel. Forumun yarısı boş insan dolu aldırış etme, mimarlık ve bilgisayar mühendisiliği bölümü hocalarıyla görüş tanış öğren..
    Bilgisayar mühendisliğini facebook,twitter olarak görüyorsanız çok yüzeyselsiniz.
    Bilmediğiniz arkaplanda şirketlerin milyon dolarlık aletleriyle uğraşan bir çok bilgisayar mühendisi var.
    Hangi yazılımı yaptında kullanıyoruz diyen arkadaş, bizde senin çizdiğin evi,köprüyü kullanmıyoruz nerde göremedik ? Aynı mantık. Tasarlanan bir yazılımı ihtiyacı olan kullanır.Sen kullanmıyorsun diye yazılım yazmıyor olmaz.

• .iç mimarlık
  • nickim
  • mimarlık
    Mimarlar deli para kazanıyor. Fakir mimar yok.

• Para
  • Mimarlık tabi. Eczacılık okuyorum güzelim mesleğin içine ettiler bırakıp tekrar mi girsem diye düşünmeye başladım.

• işte bi bilgisayar mühendisi, yazılımcı her neyse konuşma fırsatım olsa tam olarak ne olduğunu konuşsak. ne tip imkanlar vardır. gelir düzeyi ne kadardır gibi. mutlu olacağım işi seçecek de olsam sonuç olarak para için çalışıyoruz. örneğin bana deyin ki "işte şu bilmem ne sınavına çalıştığın gibi çalışırsan, şöyle böyle sabahlarsan bilmem ne gibi bir firmaya girersin" deyin. şöyle bir paran olur deyin. yani öğretmenlik mesleği örneğin, bakıyorum, bayağı çalışıyo ediyo adam ve sonuç olarak aldığı para belli, uğraştığı çolçocuk belli. kesinlikle küçümsemek gibi bakmıyorm ama benim için fiyat performans değil. mimarlıkta yaptığın işler sanat eseri sayılıyor ve nasıl deyim.sanatçısın orda. bi özel kesim bi insansın gibi bişey. yani aslında mimarlık istiyorum falan ama yazılımcılık olayı kafamı karıştıryor.

• Sen karar vereceksin buna.tip da geliyordu bana ben bilgisayar mühendisliğini sectim.zevk/renk meselesi gibi bir sey yani

• mimarlık okuyarak da teknolojiyle iç içe olabilirsin. Bilgisayar mühendisliği daha çok yazılımla uğraşıyor gösterilen eğitim o şekilde yani. bilgisayar mühendisliği eskiden revaştaydı diyenler olmuş, hiç bir zaman eskimeyecek bi meslektir. ben bilg.müh. 2. sınıf öğrencisiyim ve okula başlarken ortalama bir bilgiye sahiptim. mimarlığı düşündüm fakat çizim yeteneğim pek gelişmediği için mimar olma hayali uzun sürmedi. iyiki bilg.müh okumayı seçmişim diyorum. günümün yarısından çoğu ekran karşısında geçiyor, bunun içinde göz lazım. uzun lafın kısası severek yapacağın işi seç. babandan biliyormuşsun mimarlığı, aynen devam et bence işin sağlam. bilg.müh okuyacam diye sonu belli olmayan bi maceraya atlama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.