Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği özel vs devlet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu belki de ygs lys bölümünde açmam lazımdı ama burdakiler daha iyi bilir diye düşündüm.
    Ben düzce üniversitesinde 1. sınıf öğrencisiyim , istanbulda özel bi üniversiteye geçmek istiyorum mesela beykent , hatta evrakları bile topladım.
    Bölüm başkanım imza atarken gitme dedi özel sektörde özel diplomalılara vermezler dedi. Ben doğru olduğunu düşünmüyorum yani kendini geliştirdikten sonra. Ama yine de aklıma takıldı bu böyle midir ? Bau bilgi kadirhas özel ama güzel üniversiteler mesela bunlarda da durum aynı mı ? İstanbula geçme sebebim düzcede aktif olamamam , burda hem işimle alakalı bi firmada gönüllü staj-çalışma gibi bişey yapıp hem de okula gitmeyi planlıyorum. Ve birkaç sebep daha var. Sizce düzce üniversitesi ile bi beykent diploması arasında ne fark olabilir ? Devlet olsun taştan olsun bizim sektör için geçerli mi ? Düzceyi bırakmalı mıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyle bir sey yok. Yeni mezunsan universitene, not ortalamana vs bakarlar ( baska bakacaklari bir sey yoksa, proje, sertifika vs gibi ) ; sonrasinda da tecrubene bakilir. Bilkent, sabanci, koc gibi ozel okullar cogu devlet okulundan daha prestijli. Ama dedigim gibi sektorde yeterince zaman gecirdikten sonra nereden mezun oldugunun pek bir anlami yok, neyi ne kadar bildigini diploma aciklayamaz hale gelir zira.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle tahmin ediyorum ortalaman yüksek.

Eğer kendini geliştireceksen üniversite anlamında değil ancak şehir bazında istanbulda önün daha açık. Mezun olduktan sonra tabii ki insan kaynakları üniversitene bakacak. Ancak orada yüksek ortalamayı önemseyecek, nerede staj yaptığına ve bitirme projesinde ne yaptığın önemli olacak. Müfredatın dışında ekstra uğraş alanın varsa bu da artı tabii ki. Mülakata çağrıldığında ise gerisi ne kadar öğrendiğine bağlı.
    Devleti düşünürsen ortalama önemlidir. Devlet de olsa özel de olsa bulunduğun kurumda ne kadar bilgili isen o kadar rahat edersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.