Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği - Yazılım Mühendisliği - YGS ve DGS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim.Şu an YGS'se çalışıyorum, LYS'ye YSG'den sonra çalışacağım yani fazla çalışamayacağım.O yüzden Bilgisayar Mühendisliği zor gibi gözüküyor.2 yıllık Bilgisayar Programcılığından DGS ile 4 yllık yazılım mühendisliği bölümüne geçilebiliniyormuş.Doğru mudur bu ? Böyle birşey varsa Big. ve Yazılım mühendisliklerinin farkları nedir ?

• konuda bilgim yok ama DGS işi çok zormuş diye biliyorum
  • Yazılım müh. güzel bir bölümse sorun olmaz DGS.LYS'yi de sırf konularını sevmediğim için çalışmıyorum
  • Yazılım müh. güzel bölüm. Etrafta çok fazla bilgisayar mühendisi var ama yazılım mühendisi az.
  • DGS çok zor bir sınav değil. Onunda kendine göre bir taktiği var. 80 mat 80 türkçe. Sen girdiğin MYO'da iyi bir diploma notu almaya bak. Mat netini yüksek tutarsan minimum 75 mesela kendine bir sınır koy, mutlaka bir yere girersin. Benim zamanımda adamlar kontenjanları azalttılar.(2009da). Şimdi bakıyorum nispeten daha fazla. Yani uzun lafın kısası sen girersen 2 yıllık üni ye derslerini iyi tut ve diploma notun yüksek olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Engineer

DGS çok zor bir sınav değil. Onunda kendine göre bir taktiği var. 80 mat 80 türkçe. Sen girdiğin MYO'da iyi bir diploma notu almaya bak. Mat netini yüksek tutarsan minimum 75 mesela kendine bir sınır koy, mutlaka bir yere girersin. Benim zamanımda adamlar kontenjanları azalttılar.(2009da). Şimdi bakıyorum nispeten daha fazla. Yani uzun lafın kısası sen girersen 2 yıllık üni ye derslerini iyi tut ve diploma notun yüksek olsun.

2 yıllık MYO'lara YGS puanu ile girilmiyor mu ? Diploma notum öğretmenlerin yüzünden fazla yüksek değil(Tahminen 3.5 civarı), YGS'den iyi bir puan alabilirim, diploma notu sorun çıkartır mı ?
  • Girebilirsin tabi DGS ile. Fakat öss ile girsen daha iyi. Çünkü önce 2 yıllık okuyacaksın 1. olmaya çalışacaksın. Ortalaman iyi değilse hayal olacak. Sonra yine sıfırdan başlayacaksın. Çünkü intibak kaldırıldı. İnglizce hazırlık varsa 5 yılda pc mühendisliği okuyacaksın.

Aslında tercih meselesi. Şimdi hangisi sana kolay geliyor onu düşün. DGS ise dgs değilselys ile bak. Benim tavsiyem durumun orta düzeyse lys ile bastır. yok çok kötüysen dgs ye bastır.
  • gercekten yazılım muhendıslıgnı kazanıp yaz. muhendsı olursan hayatın krtulur dyebılırım ama o dgs cok cok zor cok fazla kasman gerekır kendıne cok guvenysan neden olmasın cok calısmalısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.