Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliğinde görülen dersler hakkında bilgilendirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
88
Favori
7.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: avatar78

Programlama yoluna gidenler, dersleri hızlıca geçip bir framework konusunda uzmanlaşın. Büyük firmalara girme, akademisyen olma hayaliniz yoksa bu derslerin çoğu boş.

işkembeden sallama. Yukarıdaki derslerin çoğunluğu (veri yapıları, işletim sistemi, bilgisayar organizasyonu, oop gibi) mutlaka alınması gereken ve iyi sindirilmesi gereken temel derslerdir. Bu derslere boş ders diyen kendisi boş adamdır. İnsanlara temeli atmadan çatı inşaatına başlamalarını önermen çok yanlış.
  • bu derslerin ayrıntılı ayrıntılı incelemesini (forumdaki bir arkadaşımızdı ama nickini bilmiyorum) azimliyazar blogunda bulabilirsiniz arkadaşlar hatta kopyala yapıştır yapıp atacaktım ama arkadaşın emeğine yazık olurdu
  • İnceleyeceğim güzel yazılmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Ben insanlara temel atmayın demiyorum. Ben derslere boş dedim bu konulara değil. Derslerde gösterilen, ileride ihtiyaç duyulan şeyler değil. Derslerde ödev, sınav mantığı ile ezberleye ezberleye veri yapıları, oop öğrenilmez.

Ne adamlar gördüm veri yapıları nedir diye sorunca dersteki formülleri sayıp durur. OOP sınavında ne çıkacak deyince adam o dilin en gereksiz yerlerini ezberlemiştir, çünkü hoca sınavda soracak soru bulamaz. Bu mantık yalnızca akademisyenliğe götürür. Temel diye yutturdukları şey ortalamayı, çanı korumak için sordukları gereksiz bilgiler.
  • Bilgisayar mühendisliğini hacker olmak sanan var

• Boş bi konu, öğrenci istediği üniversitenin internet sitesine girip ders programına bakılabilir.
    ki zatene sende öyle yapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk 1 -- 20 Ağustos 2017; 12:55:17 >
  • quote:

Ben insanlara temel atmayın demiyorum. Ben derslere boş dedim bu konulara değil. Derslerde gösterilen, ileride ihtiyaç duyulan şeyler değil. Derslerde ödev, sınav mantığı ile ezberleye ezberleye veri yapıları, oop öğrenilmez.

Ne adamlar gördüm veri yapıları nedir diye sorunca dersteki formülleri sayıp durur. OOP sınavında ne çıkacak deyince adam o dilin en gereksiz yerlerini ezberlemiştir, çünkü hoca sınavda soracak soru bulamaz. Bu mantık yalnızca akademisyenliğe götürür. Temel diye yutturdukları şey ortalamayı, çanı korumak için sordukları gereksiz bilgiler.

Tamamen üniversiteyle alakalı. Benim söylediğin alanlarda gördüğüm dersler oldukça pratikti ve yaptığım stajlarda işe yaradı. Temelin iyi olduğu sürece framework öğrenmekte ne var? Yeni mezun olarak işe girdiğinde gerekli programları, api'ları öğreniyorsun zaten. OOP sınavında nasıl bir ezber olur onu gözümde canlandıramadım bile.

• Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    Elektrik-Elektronik fizikten dallanmış. Bilgisayar bilimleri ise matematikten. Matematiksel işlemler yapıldığı için EE Bilgisayardan daha çok matematik içerir demek oldukça yanlış. Teorisi fiziktir bir kere EEnin. Bilgisayar bilimleri ise matematiksel teorilerle uğraşır. Kimya okurken matematiksel işlem yapılıyor diye kimya değil matematik öğretiyorlar mı diyeceğiz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMechanicalEngineer -- 20 Ağustos 2017; 16:51:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    Bir sor bakalım burada "Matematiksel ağırlıklı" denilince üniversite adayları ne anlıyor?

Empati yapın diye boşuna demiyorum.
  • Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    Teorik matematiği anlamaları gerektiğini düşünüyorum. Mantıklı olan da budur bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eline sağlık,çok açıklayıcı ve faydalı bir konu olmuş.
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    Elbette odur, ama anlamayanı var diye de düşündüğüm için öyle bir yorum yapmıştım.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, hangi üniversiteydin?
  • EYW
  • Hocam çok güzel yazmışsınız, gerçekten faydalı olmuş. Mekatronik müh. Derslerinin yarısının ortak olması garibime gitmedi değil :) bence yazılım odaklı düşünenler yazılım müh. Seçmeleri daha isabetli olur

• Faydali konu tesekkurler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldukça yararlı bir konu olmuş. Aslında derslere ait video pdf vs linkleri de olsa efsane olabilir.

• quote:

Doğrudur hocam, hangi üniversiteydin?

Koç üniversitesi.
  • Eyvallah hocam. bu tarz konular diğer bölümlere de lazım
  • up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.