Şimdi Ara

Bilgisayar muhendisliğinde istatistiğin kullanım yerleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlık açık değilse bidaha yazıyım..bilgisayar muhendisi neden istatistik diye bir ders alır , amac nedir? bilgisayar muhendisi neyin istatiğini yapar ? aranızda bu sorunun cevabını bilen varsa yazabilir mi lütfen...

• Hocalarına sorsana ? Şaka bir yana istatistik bilimi sadece istatistik tutmaz heryerde kullanılır en basit kullanım yeri msn tarzı chat programı yapacaksan ve bunu microsoft olarak bütün windowslara yükleyeceksen dünyadan milyonlarca kişi login olduğu an serverinin patlamaması için bile bir hesap kitap yapman lazım buna Queueing theory deniyor direk istatistikle alakalı değil ama sanırım açıklayıcı olmuştur.

İstatistik temel oluşturması için genelde bütün mühendislere ve fen bilimlerinde okuyanlara verilir ama genelde pek kullanılmaz çünkü kullanılacak iş pek yapılmaz genelde başkaları yapar siz de ithal edersiniz. Tabii o ders çok temeldir.
  • Birde en bariz kullanımı machine learning denen yapay zekanın alt dalı olan alan vardır şuan dünyada çok aktif. Machine learning içinde statistical learning kısmında bol bol kullanılır. Ayrıca carnegie mellon adlı bir üniversitede ki bu okul bilgisayarda amerikanın stanfordudur, machine learning bölümü vardır, bu bölümü açan kişi de çok meşhurdur.

Rektörlük bu okulda bölüm açman için açacağın alanın gelecek 200 yılda kullanımının olması gerekir demiştir kendisine. Tabi türkiyede oldukça gereksiz bir alandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin44 -- 1 Mart 2011; 19:52:30 >
  • Data Mining dersi için önemlidir istatistik. Çok büyük ölçekte veriyi işleme, analiz etme vb. gibi işlerle uğraşan alandır. Bilgisayar Bilimlerinde kullanım alanları var ama o alanlara yönelirsen bir anlam ifade ediyor.
  • hoca sormustu zaten =) Tesekkur ediyorum herkese, çok sagolun !!!, hmmm işe pek yaramıcak bi ders goruyoruz anlasılan ,,,, iyi işe yaramıyorsa aa getirirm:P
  • quote:

Orijinalden alıntı: garibanpiton

başlık açık değilse bidaha yazıyım..bilgisayar muhendisi neden istatistik diye bir ders alır , amac nedir? bilgisayar muhendisi neyin istatiğini yapar ? aranızda bu sorunun cevabını bilen varsa yazabilir mi lütfen...

O zaman bende ekleyim:

Bilgisayar mühendisi neden donanım dersi alır? Hem de donanım derslerinin kredileri daha yüksek. Bu adam yazılımcı olmayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Orijinalden alıntı: garibanpiton

başlık açık değilse bidaha yazıyım..bilgisayar muhendisi neden istatistik diye bir ders alır , amac nedir? bilgisayar muhendisi neyin istatiğini yapar ? aranızda bu sorunun cevabını bilen varsa yazabilir mi lütfen...

O zaman bende ekleyim:

Bilgisayar mühendisi neden donanım dersi alır? Hem de donanım derslerinin kredileri daha yüksek. Bu adam yazılımcı olmayacak mı?

Yazılımcı olacaksın diye birşey yok. Çok arkadaşımız mikroişlemci mimarisi, bilgisayar mimarisi tasarımı gibi alanlarda doktora çalışmalarına devam ediyorlar bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra. EE çıkışlılar da bu dersleri alıp devam edebiliyorlar. Bunların Türkiye'de endüstride uygulama alanları yok ama üniversitelerde akademik çalışmalar yapılıyor, TÜBİTAK vb. kurumlar çalışmalarına destek oluyor.

Bir de ABD'deki "bilgisayar mühendisliği" bölümlerinin müfredatlarını incelersen işin temeli donanım dersleri. Çok sayıda EE kodlu ders verirler. Yani bilgisayar tasarlamayı öğretiyorlar tam manasıyla. Bizde durum biraz daha ortaya karışık.

Ayrıca yazılımcı için de donanım bilmek önemlidir. Özellikle alt seviye kod yazacaksan donanımın niteliğine göre iş yapmak durumunda kalabiliyorsun. Daha hızlı ve iyi yazılımlar yapabilmek için bu gerekli. Tabi Java ya da C# gibi üst seviyede kod yazacaksan çok bir anlamı kalmıyor bu dediklerimin.

Ben Bilgisayar Mimarisi dersini baya sevmiştim zordur ama güzeldir. İşlemcilerin iç yapısı, gelişimi, ufak çapta donanım tasarımları, kod derlediğinde işlemcinin içinde neler oluyor, günümüze kadar nasıl gelinmiş neler yapılmış, bence EE öğrencileri de almalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 4 Mart 2011; 11:04:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar mimarisini elektronikçiler zaten alıyor. Low level yazılımcı olacaksan(Mikro işlemciler) bilmek gerekiyor ama iş ilanlarında EEM istiyorlar. ABD'deki müfredatlarıda inceledim. Türkiye'de verilen donanım derslerinden çok daha fazlasını veriyorlar.
  • Yakında quantum bilgisayarları geliyor hatta ilk çipin protopi hazırmış youtube da izlemiştim zaten quantumla beraber bildiğiniz usül programlama yazılım komple değişecek ama bu dalganın turkiyeye varması 10 15 yıl alır bence. Hatta istatistik bile değişecek quantum bilgisayara göre çoğu şey yeniden uyarlanacak henüz öğrenci olanların quantum mekaniğiyle haşır neşir olması iyi bir fikir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.