Şimdi Ara

bilgisayar mühendisliğinde üniversite önemi, dolar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lütfen yazdıklarımı çürütecek şeyler sunabiliyor olun ya. kafayı yiyeceğim böyle düşünmek istemiyorum çünkü. düşündüğüm şey şu. bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve uzun zamandır üniversiteyi bölüm için değil, imkan çokluğu, kampüs güzelliği, network oluşturabilme açısından istiyordum. ama bunun için günde 10 saatimi köpek gibi çalışarak harcamak ne derecede mantıklı?? hacettepe gelmezse zaten 5k'dan; 40k'lık üniversiteye girmem gerekecek(ki bunun bile tabii ki kesinliği yok...), ankara olmak zorunda çünkü. çok fazla kişiyle konuştum ve ortak söylenen şey "önemli olan kendini geliştirmen" şeklindeydi, yani üniversitenin geri planda kaldığı vurgulanıyordu. ben gecemi gündüzüme katsam deli gibi yks'ye değil de kodlamaya çalışsam, sonrasında da sertifika almaya çabalasam ne kaybediyorum???? kafamda bütün bunlar dolanırken açıp bir şey çözmek o kadar zor ki gerçekten anlatamam. başlıktaki dolar ise bütün bunları bir kere daha gözden geçirmeme sebep olan şey.

• yazılımda alaylı mevzusu bir realite evet bu şekilde yükselebilen ve iyi konumlara gelebilen çok fazla insan var. ancak bunun sebebi yazılımın bunu rahatlıkla sağlıyor olması değil bunun sebebi yazılım sektörünün dünya ve türkiye akademisinde piyasasında çok kısa süredir yer tutması. nitelikli eleman olmadığı için çatpat bilen insanlar bile iyi pozisyonlarda iş gördüler. şu an günümüzde yazılımcıya piyasada büyük bir talep var ancak bu sizi yanıltmasın yazılımcıya talep olması herkesin geçmişte olduğu gibi rahat iş bulabileceği anlamına gelmiyor çünkü geçmişte alaylıların iyi pozisyonlara gelmesinin sebebi bilgisayar eğitimine verilen önemin az olmasından kaynaklanıyordu. ancak günümüzde türkiye'nin parlak beyinlerinin çoğu ister bilgisayar okusun ister endüstri hatta eşit ağırlıkta iktisat vb bölümlerden dahil olmak üzere yazılıma kayıyor. bu yüzden yazılımdaki eleman talebi yeterince karşılanıyor. toplamak istiyorum yazdıklarımı. evet yazılımda çok fazla kendini geliştirip bir yerlere gelenler var ancak yazılım dediğimiz alan eskisinden çok daha komplike ve çok daha karışık bir alan olmaya başladı şu an en dinamik ilerleyen meslek bilgisayar türevleri olabilir. bilgisayar şu an en revaçta olan bölüm olabilir ancak bu sizi yanıltmasın bilgisayar bu alana ilgi duyan ve gerçekten seven insanlar için ilerlenebilecek bir alan sırf yurt dışı vs için gelenler bu alanda tutunamıyorlar gördüğüm kadarıyla. yerinizde olsam yks için elimden geleni yapar son ana kadar çalışırdım iyi bir üniversite türkiye'de hala çok şeyi ifade ediyor. üniversitenin önemsiz olduğu görüşüne pek fazla katılmıyorum.

yozgat üniversitesinde sosyoloji okumuş adam çıkıp diyo ki bilgisayar mühendisliği falan okuma üniversite gereksiz işsiz kalıyorsun ???? bizim milletin sorunu tam olarak bu işte saçmalıyorlar ve bilgi kirliliği oluşturuyorlar yazılım için tavsiyem ise hacettepe bilgisayarda 2.sınıf olan birisi olarak dışarda ne kadar öğrenirsen öğren o fark 1-2 ay da falan kapanıyor üniversitede dersler ve onların işlenme hızı lise gibi değil üniversitenin sonunda bütün konularda bir sınava girmiyorsunuz sonuçta derslerde 100 öğretiliyorsa o an derste %20 sini alıyorsunuz bunu çalışarak %60 yaparsanız çok rahat 3+ ortalamanız olur.

yani udemyden "kendini geliştirerek" falan kapatabileceğiniz bir açık yok emin olun üniversite çok farklı birsıklet eskiden yazılım sektörü yeniyken çook fazla eleman ihtiyacı varken girmek çok kolaydı hala kolay ama üniversite okumuş ve derslerin hakkını vermiş birisiyseniz bunu katkısı çok fazla ama bunun için canınızı sıkmayın ben itü bilgisayar hedeflemiştim olmadı ama şuan bulunduğum yerde fazlası ile mutluyum şuan 10 saat çalışmak ZORUNDA sınız herkes çalıştı kimse çalışmadan iyi yerlere gelmedi lisedeki çalışmalarınız üniversite için iyi bir temel hazırlıyor ve size çalışma alışkanlığı kazandırıyor böyle düşünün

en önemlisi ise hayatı çok takmayın her şeyin oluru vardır üniversite itü olmaz hacettepe olur hacettepe olmaz gebze teknik olur hayatta çok önemli şeyler değil bunlar.

• Mühendislikte ankara ve hacettepe arasında çok bir fark olduğunu sanmıyorum isim olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılımda alaylı mevzusu bir realite evet bu şekilde yükselebilen ve iyi konumlara gelebilen çok fazla insan var. ancak bunun sebebi yazılımın bunu rahatlıkla sağlıyor olması değil bunun sebebi yazılım sektörünün dünya ve türkiye akademisinde piyasasında çok kısa süredir yer tutması. nitelikli eleman olmadığı için çatpat bilen insanlar bile iyi pozisyonlarda iş gördüler. şu an günümüzde yazılımcıya piyasada büyük bir talep var ancak bu sizi yanıltmasın yazılımcıya talep olması herkesin geçmişte olduğu gibi rahat iş bulabileceği anlamına gelmiyor çünkü geçmişte alaylıların iyi pozisyonlara gelmesinin sebebi bilgisayar eğitimine verilen önemin az olmasından kaynaklanıyordu. ancak günümüzde türkiye'nin parlak beyinlerinin çoğu ister bilgisayar okusun ister endüstri hatta eşit ağırlıkta iktisat vb bölümlerden dahil olmak üzere yazılıma kayıyor. bu yüzden yazılımdaki eleman talebi yeterince karşılanıyor. toplamak istiyorum yazdıklarımı. evet yazılımda çok fazla kendini geliştirip bir yerlere gelenler var ancak yazılım dediğimiz alan eskisinden çok daha komplike ve çok daha karışık bir alan olmaya başladı şu an en dinamik ilerleyen meslek bilgisayar türevleri olabilir. bilgisayar şu an en revaçta olan bölüm olabilir ancak bu sizi yanıltmasın bilgisayar bu alana ilgi duyan ve gerçekten seven insanlar için ilerlenebilecek bir alan sırf yurt dışı vs için gelenler bu alanda tutunamıyorlar gördüğüm kadarıyla. yerinizde olsam yks için elimden geleni yapar son ana kadar çalışırdım iyi bir üniversite türkiye'de hala çok şeyi ifade ediyor. üniversitenin önemsiz olduğu görüşüne pek fazla katılmıyorum.

• yozgat üniversitesinde sosyoloji okumuş adam çıkıp diyo ki bilgisayar mühendisliği falan okuma üniversite gereksiz işsiz kalıyorsun ???? bizim milletin sorunu tam olarak bu işte saçmalıyorlar ve bilgi kirliliği oluşturuyorlar yazılım için tavsiyem ise hacettepe bilgisayarda 2.sınıf olan birisi olarak dışarda ne kadar öğrenirsen öğren o fark 1-2 ay da falan kapanıyor üniversitede dersler ve onların işlenme hızı lise gibi değil üniversitenin sonunda bütün konularda bir sınava girmiyorsunuz sonuçta derslerde 100 öğretiliyorsa o an derste %20 sini alıyorsunuz bunu çalışarak %60 yaparsanız çok rahat 3+ ortalamanız olur.

yani udemyden "kendini geliştirerek" falan kapatabileceğiniz bir açık yok emin olun üniversite çok farklı birsıklet eskiden yazılım sektörü yeniyken çook fazla eleman ihtiyacı varken girmek çok kolaydı hala kolay ama üniversite okumuş ve derslerin hakkını vermiş birisiyseniz bunu katkısı çok fazla ama bunun için canınızı sıkmayın ben itü bilgisayar hedeflemiştim olmadı ama şuan bulunduğum yerde fazlası ile mutluyum şuan 10 saat çalışmak ZORUNDA sınız herkes çalıştı kimse çalışmadan iyi yerlere gelmedi lisedeki çalışmalarınız üniversite için iyi bir temel hazırlıyor ve size çalışma alışkanlığı kazandırıyor böyle düşünün

en önemlisi ise hayatı çok takmayın her şeyin oluru vardır üniversite itü olmaz hacettepe olur hacettepe olmaz gebze teknik olur hayatta çok önemli şeyler değil bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-170AEC836 -- 23 Kasım 2021; 19:18:44 >

• İyi bir üniversitede okuyup kendini geliştirmiş kişileri, dışarıda internet üzerinden aldığı kurslarla ya da kendi çabalarıyla bir yere gelen insanlardan ayıran ince detay bence üniversitedir. Hiç üniversiteye gitmemiş, yabancı dili eksik olan birisi olmak yerine olabildiğince iyi bir üniversiteye gidip kendinizi geliştirin. Kendiniz de söylemişsiniz network vs. gibi etkenler de var.

Bildiğim kadarıyla yazılım işinde internet üzerinden çalışmak giderek zorlaşıyor veya değersizleşiyor ama şirketlerde halen iyi şartlarda çalışma şansınız var. İnternette üniversiteye gitmemiş onlarca rakibiniz olduğunu unutmayın. Sizi üniversiteniz ve niteliğiniz bu insanların önüne geçirecek. Sadece bir yıl boyunca disiplinli ve istikrarlı şekilde ders çalışmanız gerekiyor.

• Bu konuda fikrim yok da
    İş ilanlarında "bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu" şartı gördüm birkaç sefer

Söylemek istedim

• hocam konuyla alakasız olacak ama niye illa ankara?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

ankara derken şehir demek istemiştim orada. üniversite değil. şehir olarak anladıysanız da şu yüzden. şehri çok seviyorum. tanıdıklarım orada.

• arkadaşlar yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. uzun süredir aklımda dönen şeylerdi. kötü bir yoldan döndürdünüz.

• theReveck kullanıcısına yanıt
    5k-40k sıralama farkı çok be hocam. 6k yapsanız 40k'lık üniye mi gideceksiniz yani? seçim zamanı gelince bir daha düşünün bence, aman pişman olmayın sonra "keşke yks kasmak yerine kendimi geliştirseydim yine aynı üniye girecektim" diye gerçi yks'den kıssanız da ne kadar kendinizi geliştirebilirsiniz ki sınav stresiyle. amaaan boşverin beni, mantıksızmış söylediklerim şimdi fark ettim. zaten bilgisayar mühendisliği öyle popüler bir bölüm hâline geldi ki 5k ile 40k arasında herhangi bir fark olduğunu da sanmıyorum yığılmadan dolayı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CS50 eğitimiyle başlayıp profesyonel kariyere girebilen insanlar var evet, ama bunun oranı çok ama çok az. Motivasyonu, disiplini, çalışmayı tutarlı sürdürmek zor. Ve 1 seneyi gözünüzde büyütmeyin hani kodlama öğrenirim falan diyosunuz ya, bölüme girdikten sonra artık istediğin kadar yazılım kasabileceksin ki 4 yıl haşır neşir olacaksın kasman gerekecek. Velhasıl kelam sen yks kas derim.

• arkadaşlar top tier üniversiteler belli, odtü, boğaziçi, itü, bileknt özel olarak koç ve sabancı bunlara eklenebilir. bu üniversiterden mezun olduğunuzda hayatınız boyunca ünvanlar arkanızdan gelir(70 yaşında bile olsanız boğaziçi mezunuyum derken övünürsünüz).

hemen arkalarından gelen ytü ve hacettepede ileride bu klasmanda dahil olabilir(özellikle hacettepe yükselişte). tercih yaparken bunları gözetmenizde fayda var.

• Her türlü üniversite okuyacaksan şu an programlama öğrenmen çok gereksiz olur, en az 4 sene zamanın olacak zaten. Zamanını sınava çalışarak harca.

• Bilg müh’te top olmayan üniversitelerden mezun olanlar da iş bulabiliyor çünkü yazılım sektörü çok hızlı gelişiyor. Diğer mühendisliklerde ise top üni harici okunmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.