Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDISLIĞINE BASLAYACAKLARA TAVSIYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
6
Favori
2.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar başlığı bilgisayar muhendisligine baslayacaklara tavsiyeler seklinde duzeltmek daha anlamlı olacaktı o yüzden guncelledim. ilk once bu bölümü yazıp kazanan arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz size faydalı bir konu olur umarim.

- ÜNİVERSITE BIR OGRENME YERIDIR. Herşeyi hocalardan beklemeyin. hocalar size sadece yol gosterir kendi kendiniz öğrenmeyi ögreneceksiniz ayrica sadece not almak için günübirlik ezberleyip sonra unutarak bir sey ogrenilmez. Ogrenmek icin anlamak durumundasiniz. Anlamak icin niye nasil diye sormai durumundasiniz. Yani merak etmek durumundasiniz. İşinizi ogrenmeye merakınız yoksa hic okumayın.

- İNGİLİZCE . evet ingilizce onemli deniliyor ama bolume başladığınızda bunu daha iyi anlıyorsunuz çünkü iyi türkçe kaynak yok gibi arkadaşlar var olan da bir elin parmagini gecmez. yabancı kaynaklardan çalışmak icin de ingilizce şart.

- LINKEDIN HESABI AÇ. yoksa hemen kendinize bir profil oluşturun. sektör hemen hemen burda dönüyor size bir cv oluşturacaktır.

- DAHA ONCE BILGISAYARLA HIC UGRASMAYIP TERCIH ZAMANI DÜŞÜNÜP YAZANLAR. tek değilsiniz bundan emin olun. sınıfınizda bir çok kisi böyle olacak ama içlerinde kod işleriyle daha once haşır neşir olanlar da olacaktır. onların bu kadar bilgili olmasi sizi korkutmasın. Kod ne onu bile bilmiyor olabilirsiniz sorun değil. Şimdi girin yazılım nedir, kod nedir, aslinda bilgisayar muhendisi ne yapar, programlama dilleri vs. gibi konulari araştırın. Bu bölümü yazdiysaniz neyle uğraşacağınızı bilmeniz gerek.

- HAZIRLIK YILI. hazırlık genelde lise 5 diye tabir edilen bir yıl.ben hazırlık okumadım hatta tercih ederken hazırlığın olmadığı bir okulu tercih ettim bilerek kimine gore gerekli kimine gore gereksiz.
    bana gore gereksizdi bu ayri bir konu ama siz hazirlik okuycaksaniz bos vaktinizin cok olacagi bir zaman olacak, iyi degerlendirilmeli. ingilizcenizi bu zaman diliminde iyi bir seviyeye getirin. 1.sinifa hazırlık olarak bir programlama diline bakın . Genelde 1.siniflarda C gösteriliyor bunu zaten okulda goreceksiniz benim tavsiyem şu dönemde ön plana çıkan dillerden biri olan PYTHON.

- PROGRAMLAMAYA GIRIS DERSI . bu okuldan okula adının değiştiği bir ders ama içerik aynı, bir programlama dili ogretiliyor.( genelde C oluyor ama JAVA nin gösterildiği bir kac okulda var) bu sizin için EN ONEMLI ve meslege adim atacaginiz ilk ders. bu dersi sıkı tutun arkadaşlar. sinavlardan bir iki hafta once çalışır geçerim ya denecek bir ders değil. en başından sıkı sıkıya çalışın yazabildiginiz kadar kod yazın. başlarda kodlarınız çalışmayacaktir bu cok normal algoritmaniz kod yaza yaza gelişir.

- GIT NEDIR OGREN. arkadaşlar bence en onemli konulardan biri git olayı. git nedir bunu araştırıp öğrenin. sonra kendinize bir github veya gitlab hesabı oluşturun. burada yaptığınız projeleri paylasmak sizin icin faydalı olacaktır.

- İYİ OKUL/ KÖTÜ OKUL / ALAYLI MESELESİ. ben tercih yapacağım dönemlerde bu konuyu çok arastirdim cok kisiyle konustum ve şuanda bu bölümü okuyan biri olarak soyleyebilirim ki OKUL HERŞEY DEĞİLDİR. bu hiçbir sey değildir anlamına da gelmez tabiki. turkiye standarlarinda cogu okulun birbirinden egitim olarak farki yok. hemen hemen cogu okuldan arkadasim var hepsi hocalarin yetersizliginden yakınıyor.zaten bu bölümde meslek adina okulun size katacağı şey cok az siz surekli kendiniz bir seyleri okumak ogrenmek zorundasiniz. üst segmentteki okulların (odtü, boun,itu,bilkent) digerlerinden ayiran en buyuk farkı OGRENCI KALITESI.evet hocalari degil . buradaki ogrenciler bir seylerin farkında arkadaşlar surekli kendilerini yenileme gelistirme çabasındalar. boyle bir ortamin icinde olan bolume dair en isteksiz kişi bile birseyler yapiyor çünkü ortam seni ona zorluyor. ogrenci kulupleri organizasyonlari da cok aktif. diger okullardan birine gittiginizde bunu cok iyi farkedebiliyosunuz. peki diger okullardan birindeyseniz işsiz misiniz TABIKI HAYIR .siz kendinizi gelistirdiginiz surece bu sektorde bir yerlere gelirsiniz. univerisiteye gitmeden alaylı yetişen bir çok kişide bu sektörde kendini gelistirerek yer edindi.bu bakimdan universite her sey değildir. karşınıza itü odtu boun veya bilkentten birinde okumuyosan işsizsin vs. diyen dallamalar çıkacaktır onları tiye alın.

- KONFERANS, SEMİNER, HACKATHON BENZERI ETKINLIKLERE KATILIN. size artıları çok olacaktır. orada tanışacağınız sektörden kişiler size çevre oluşturacaktır.

Şuan aklıma gelenler bunlar daha sonra aklima geldikce yeni seyler daha ekleyebilirim. Sorularinizi da yanitlayabilirim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golazena -- 18 Ağustos 2018; 20:22:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• biraz geç kalmadın mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esogüceng E kullanıcısına yanıt
    2 yildir foruma girmiyodum aklima geldi birden giriyim 1.sinifa basliycaklara yardimci olayim dedim yanlış mı yapmışım

• golazena G kullanıcısına yanıt
    tabi ki yaptığınız şey, niyetiniz yanlış değil fakat zamanlamanız yanlış.

haklısınız tercih öncesi açılsa daha faydalı olabilecek bir başlık. aslında başlığı bilgisayar mühendisliğine başlayacaklar tavsiyeler şeklinde yapsaydim daha dogru olurdu sanırım

• Olsun hocam tercih edipte birinci sınıfta okuyacaklar için iyi bir başlık olabilir.Dersler,sınavlar vs.vs.

• hangi okul ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MUH LAPTOP TAVSIYE
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selçuk hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: golazena

selçuk hocam
    ingilizceyi halledebildiniz mi ?
  • benim ingilizcem kötü degildi lise donemlerimde suan da çok iyi seviyedeyim diyemem ama okuduğum kaynağı az cok anlıyorum oyle diyeyim

• Bilgisayar olarak oneriniz var mi python icin anlatim videolari biliyor musunuz acaba

• Merve_g16 kullanıcısına yanıt
    ben video izlemedim bir kac yabancı siteden çalışmıştım learnpython.org , w3schools.com, codecademy.com buralara bakabilirsin. video olarak pyhton icin denemedim ama udemyden de cok ucuza kurslar var satın alabilirsin

• golazena G kullanıcısına yanıt
    Bakayım bunlara. Tesekkurler.

Bilgisayar sıralamaları 3k-4k kaydı ,bence bişe değişmezdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.