Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliğinin aşağılanmasından bıktım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
4.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçükken benimde hayalimdi bilgisayar mühendisliği. O kadar bilgisayar mühendisi görüyorum işsiz işsiz geziyorlar. Harbiden ne iş yapar sıradan bir bilgisayar mühendisi?
  • Biyomedikal mühendisliği oku gitsin orta yolu bulun.
  • Kimseyi ikna etmek zorunda değilsin. Kendi istediğin mesleği seçme hakkın var, başka insanlar (annen baban bile olsa) yalnızca tavsiye verebilir, daha fazlasını yapmalarına izin verme.
  • oha kusura bakma da kim diyor bunları dalga geçiyor?geleceğin en büyük meslekleri bilgisayar elektronik ve genetik bilimi ile alakalı olanlar sakın aklınızdan çıkamayın...

edit:ailendenmiş yanlış anlama olmasın diye değişrtirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 14 Haziran 2011; 22:38:53 >
  • Ben bilgisayar muh. ve pilotlugu cok seviyorum. Sorun su annem-babam tıp istiyor.

Kendime bakıyorum
    Pc de iyiyim, okuldaki isler benden sorulur, babamin isine yardımcı olmak icin internet sitesi vs yaptım.

Pilotluk, uçağa bindiğimde veya bilgisayarda uçak sürdüğümde kendimden geciyorum, planor surdugumdeki zevki hiçbir iste alamadım

Tip, biyoloji dersim cok iyi, bu yıl Ygs-lys ye çalışmadığım halde Ygs biyoloji full geldi, lys biyoloji netimde 24civari, biyolojiyede merakım oldugundan, dahiliye doktorlarının anladıklarının yüzde 50civarini anlıyorum.

Mesleklerin (-) yonu
    Tip kolay olsa okumak isterim ama zor bir bölüm, bilgisayar mühendisliği cok kafa yoruyor, pilotlukta dinlenme süren az

Ben bu yıl mezuna kaldım, gelecek yıl ne yapicam hic bilmiyorum, ailem pilotluga asiri karsı, gelecek yıl bilgisayar muh. veya Cok küçük bi ihtimal belki tip yazıcam, ilerleridede pilotluk egitimi almayı düşünüyorum. Ailem suanda arkamda destekçi olsaydı bu kadar kararsız kalmazdim bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 14 Haziran 2011; 23:01:23 >

• ben lisede makine bölümünü okuyorum
    cnc torna frezze vede auto cad, solidworks, esprit ,mastercam ... Gibi cad cam programlarından cizip cnc de işleyebiliyorum peki ben üniversiteye gitmelimiyim
  • ODTÜ, İTÜ, BOUN, gibi üniversitelerden mezun olup yada kendini iyice geliştirmiş bir bilgisayar mühendisi nasıl açıkta kalır ya? 7 yaşındaki çocukta bilgisayar kullanıyor demiyolarmı kafayı yiyorum. Sırf parası yüzünden tıpı tercih eden adamlar gidince nasıl pişman oluyor ben biliyorum. İyice düşünün öyle seçin mesleğinizi.
  • bilgisyar muhendisligi okuması zor.ama iş olarak ne durumdayız dersenz tabiki tıp kadar ucrette alamıcaz işte bulamıcaz.ama işimizi seviyoruz : )
  • Öncelikle seni bu yaşlarında yönlendirmek isteyen çok olacaktır. Sen kesinlikle onlara kulak asma derim. Sen tam anlamıyla ne olmak istediğine karar verdiysen sorun yok. Ama bu kararı verirken yapacağın mesleği enine boyuna araştır derim. Bilgisayar Mühendisi olunca tam olarak yapacağın işi iyi araştır ki ileride ah vah etmeyesin.

Bilgisayar Mühendisliğine gelecek olursak, o işsiz kalanlar emin ol daha ne iş yapacağını bilmeden mezun olan insanlar. Sen kendini adam akıllı geliştirirsen emin ol aç kalmazsın.

Son olarak bölüm ile ilgili soruların olursa pm ile sorabilirsin. Kolay gelsin, başarılar dilerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

oha kusura bakma da kim diyor bunları dalga geçiyor?geleceğin en büyük meslekleri bilgisayar elektronik ve genetik bilimi ile alakalı olanlar sakın aklınızdan çıkamayın...

edit:ailendenmiş yanlış anlama olmasın diye değişrtirdim.

Daha ne kadar geleceğe gideceğiz acaba? Hep bir bilgisayar mühendislerinin kral olduğu gelecek var ama asla ulaşamıyoruz.

Not: Senle aynı durumda sayılırım meslek seçimi kısmında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdinc18
    bilgisyar muhendisligi okuması zor.ama iş olarak ne durumdayız dersenz tabiki tıp kadar ucrette alamıcaz işte bulamıcaz.ama işimizi seviyoruz : )

İyi üniversiteden mezun ol, açılış ücreti 2500tl, kendini gelistirdikce artar bu para
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

ben makine mühendisliği hastasıydım, tıpa puanım yetiodu, herkes tıp yaz diye baskı kurdu ama tüm sülale...

HEpsi muayene olacak ya doktor istio

İnat ettim makine okudum, şimdi keşke tıp okusayıdm diyorum. Bir kere tıp puanları coştu zaten tutturamazsın

Tutturabiliosan, doktorlar kral , kesin tıp oku, bak aynı yollardan geçip pişman olan biriyim k, 27 yaşındayım ve ayda 5bin lira alıyorum. Süper bir işim var... Ama yine de doktor olsaydım şu an bu yaşta ben uzmandım (biraz fazla zekiyim ayıptır söylemesi) ve en az 10bin kazanıodum.

Askerde ben asteğmen yaptım, kraldım, ama doktorlar benden de kraldı... Her türlü bu alemde krallar doktorlar

Benim eşim doktor, uzman nörolog.

Önce uzmanlık ve yaş mevzuuna gelelim. 19 yaşında üniye girsen, 6 yıl okuyunca 24 yaşında mezun olursun.

Hadi aynı yıl TUS u kazan.

5 yıl da uzmanlık. Ne etti 29.

Ben kendi okulumdan çok eşimin okuluna gittim desem yalan olmaz. Hatta önlükle derslere girmişliğim çoktur.

6 yıl okursun, asistanı, hocası bir güzel ezer seni.

Son yıl zaten tam rezilliktir, nöbetlerle.

Aynı zamanda eşek gibi TUS a çalışırsın, kazanırsın ama hangi eğitim hastanesini kim bilir. Hadi yine çok zeki olduğundan hareketle İstanbulu kazandın diyelim.

5 yıl gecen gündüzüne karışır asistan olarak. üç kuruş paraya çalışırsın bu dönemde. Yalandır o performanslar- döner sermayeler falan, hem geç hem eksik ödenir çünkü hastanede tadilat inşaat asla bitmez.

Sonra mecburi hizmet kurasına girersin, tabi tezini verebilir ve sunumunu geçebilrisen.

Neyse Türkiye haritası var ya, mecburi hizmet şehirlerinin %90 ı doğu ve güneydoğu anadolu illeridir.

Paşalar gibi çekesin kuranı, gidersin, devlet sana bir haftalık otel parası verir, sen orada komple bir ev kurarsın. Cebinden tabi.

Ondan sonra da 3 binlira maaş ve artık o hastanenin puanına, baktığın hasta sayısına göre performans alırsın bu da taş çatlasın 3 binlira olur.

Eder 6 binlira. En iyi ihtimalle bu da.

Demem o ki, doktorların sadece binde biri büyük paralar kazanır.

Kalanı yukarıda anlattığım (ve anlatmaya üşendiğim, mesela sık sık hasta yakınlarının üstüne yürümesi, tehdit etmesi vs gibi.) şartlarla ve paralarla çalışır.

Ha, sen ne iş yapıyorsun dersen ben de uzman avukatım. Master yaptım falan ama hikaye, bizim meslek de tırt. Büyük paralar yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 14 Haziran 2011; 23:00:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Garrosh

gel seni mimar yapak kanka

İç mimar mı dış mimar mı
  • Bilgisayar sektöründe başarılı bir sistem yazarsanız,
    o seninle dalga geçen,artık herkes bilgisayar kullanıyor diyen kişilerin 7 sülalesine ev,araba,uçak,vidanjör alırsın rahatlıkla.
    Ok gibi parası vardır.

Ama bilgisayar müh son sınıf olup,ne bir güncel yazılım ve veritabanı türü,dilini öğrenmediysen,
    iş alanların hakkında bilgin yoksa,otur solitere oyna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotufuk -- 14 Haziran 2011; 22:55:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Ben bilgisayar muh. ve pilotlugu cok seviyorum. Sorun su annem-babam tip istiyor.
    Kendime bakıyorum
    Pc de iyiyim, okuldaki isler benden sorulur, babamin isine yardımcı olmak icin internet sitesi vs yaptım.

Pilotluk, uçağa bindiğimde veya bilgisayarda uçak sürdüğümde kendimden geciyorum, planor surdugumdeki zevki hiçbir iste alamadım

Tip, biyoloji dersim cok iyi, bu yıl Ygs-lys ye çalışmadığım halde Ygs biyoloji full geldi, lys biyoloji netimde 24civari, biyolojiyede merakım oldugundan, dahiliye doktorlarının anladıklarının yüzde 50civarini anlıyorum.

Mesleklerin (-) yonu
    Tip kolay olsa okumak isterim ama zor bir bölüm, bilgisayar mühendisliği cok kafa yoruyor, pilotlukta dinlenme süren az

Ben bu yıl mezuna kaldım, gelecek yıl ne yapicam hic bilmiyorum, ailem pilotluga asiri karsı, gelecek yıl bilgisayar muh. veya Cok küçük bi ihtimal belki tip yazıcam, ilerleridede pilotluk egitimi almayı düşünüyorum. Ailem suanda arkamda destekçi olsaydı bu kadar kararsız kalmazdim bende

Annen baban okusun o zaman tıpı

• inşaat möğendisi ol hacı.
  • boş laf bunlar muhabbet olsun diye takılıyorlar,sen bildiğini yap
  • Şuradaki video yeterli olacaktır sanırım.

http://www.bobiler.org/tipografik_monte_m211006n
  • Bilgisayarda programlarla uğraşmak oyun oynamak kadar zevkli değil.Bilgisayar mühendisi olmak isteyenlerin çoğu mühendisin ne yaptığından haberi yok.
  • Muhendislik okumayana basit gelir. Sahsen bana da kolay geliyordu hedeflerken ama su anda agliyorum desem yeridir. İcinde olmayan bilemez kafana takma herseyi gectim bu ulkede internete giren,ekran karti bilen kendini bilgisayar muhendisiyle karsilastiriyor acinasi bir durum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.