Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliğinin aşağılanmasından bıktım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
1
Favori
4.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kartal_07
    ...

Merak etmeyin arkadaşlar, yakın zamanda tıp ı bitirenlerde işsiz kalacak!, göremiyebiliriz ama öyle olacak. Artık mesleğinde en profosyonel,en iyilerini alacaklar.

...

Bu dediğin mutlaka olacak; ancak öyle yakın zamanda falan olmayacak. Hele bu Türkiye şartlarında... Çok sonra olabilecek bir şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Haziran 2011; 1:27:52 >
  • Yok abi tıp okuyan adam aç kalmaz, en kötüsünden aile hekimi olursun, güzel bir sağlık ocağına verirler sabah 9 akşam 16.30 klimalı rahat odanda günde 10 hastaya ilaç yazarsın cumartesi pazar tatil 2.000 lira maaşını alırsın, biraz birikmişin varsa birde özel yer açarsın hafta sonuda orayı işletirsin ordanda kazanırsın aylık 5-6 bin gül gibi geçinir gidersin, tabi 15-20 yılını heba ettikten sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Yok abi tıp okuyan adam aç kalmaz, en kötüsünden aile hekimi olursun, güzel bir sağlık ocağına verirler sabah 9 akşam 16.30 klimalı rahat odanda günde 10 hastaya ilaç yazarsın cumartesi pazar tatil 2.000 lira maaşını alırsın, biraz birikmişin varsa birde özel yer açarsın hafta sonuda orayı işletirsin ordanda kazanırsın aylık 5-6 bin gül gibi geçinir gidersin, tabi 15-20 yılını heba ettikten sonra.

Şu aile hekimlerini gördükçe "Geçen yıl tıp tercih etse miydim?" diyorum. Sağlık ocağındaki aile hekimimize ne zaman uğrasam adam gülüyor. Gülecek tabii; dert yok, tasa yok, stres yok. Odası klimalı. Mahallemiz de az kişinin yaşadığı, küçük bir mahalle değil pek. Zaten doğru dürüst bir şey yaptığı da yok. İlaç yazıp duruyor. Sağlık ocağından alınan sağlık raporları zaten faso fiso, doktor hiç yüzüne bakmadan sağlıklı olduğuna dair rapor çıkartıp imzalıyor. En fazla muayene yapar. Hafta sonları tatil. TUS derdi de yok. İş garantisi de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

...

Merak etmeyin arkadaşlar, yakın zamanda tıp ı bitirenlerde işsiz kalacak!, göremiyebiliriz ama öyle olacak. Artık mesleğinde en profosyonel,en iyilerini alacaklar.

...

Bu dediğin mutlaka olacak; ancak öyle yakın zamanda falan olmayacak. Hele bu Türkiye şartlarında... Çok sonra olabilecek bir şey bu.

Zaten görebilirmiyiz diye yazdım, evet uzun zaman sonra. @donanımcı123 ufak bir senaryo; şu anda sayıcalcı olanları düşünelim. Bunların ailelerinin %80 tıp yaz diyor. 80 ve 90'lı yıllarda mühendislik okuyan çoktu (şimdinin tıp ı gibi), noldu? çok mühendis oldu. Artık mühendislerden en iyisini arar oldular. 90 lardan sonra muhteşem bir şekilde tıp okuanların sayısı arttı. Tıp ; insanlara hizmet için okunmuyor artık. Garanti iş diye okunuyor. Mesleğini sevende sevmeyen de okuyor. Aileler ise bunu bildiklerinden ,çocuklarının tıp okumasını istiyolar.

Geçmiş zamanda doktor dediklerinde ki karizmaya bak, bir de şimdiler de bak. Hasta yakınları bile artık doktora küfrediyo, bağırıyo çağırıyo. Yani garantili iş, meslekten başka bir şeyi kalmadı doktorluğun. Şunu da söylemek gerekirse , ilerde mezun sayısı çok olacağından yavaş yavaş devlet te dolar ve özel hastaneler ise en iyisini ararlar.
    Eğer devlet hastaneleride özelleşirse o zaman doktorların vay haline...

• Benim de akrabalarımdan tıp istiyen vardı, babam elektrik-elektronik seçmemi istiyodu, naptım gittim 6 tane bilgisayar müh. yazdım sadece. Çok şükür ilk tercihime de girdim, şu an çok mutluyum. Bu yaz oturdum kendim programlama öğreniyorum, kendimi geliştiriyorum. Biliyorum ki türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde okuyor olmama rağmen bana istediğim parayı sadece diplomamla vermicekler. Ben yıllarca bu bölüme girmek için çalıştım, bir o kadar daha çalışırım. Ama işe girdiğimde biliyorumki hem sevdiğim şeyi yapıcam, hem de istediğim kadar para kazınıcam. İdeallerin uğrana savaş ne olursa olsun
  • Sonuç: Seveceğiniz işi yapın!... (ben 2 üni. bitirdim ve mesleğimi severek yapıyorum ve inanın yorulmuyorum. Samimi söylüyorum, eğer boyacılığı sevseydim onu yapacaktım. Bu ülkenin bütün iş kollarında çalışana ihtiyacı var.)
  • if(dusunce == "Eğer bilgisayar mühendislerinin gerçekten ne iş yaptığını biliyorsan,kod yazarken zevk alıyor,mutlu oluyorsan){
    return bilgmuh;
    }else if(puan => tippuani && tipsevgisi == true){
    return tip;
    }
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Ceng

if(dusunce == "Eğer bilgisayar mühendislerinin gerçekten ne iş yaptığını biliyorsan,kod yazarken zevk alıyor,mutlu oluyorsan){
    return bilgmuh;
    }else if(puan => tippuani && tipsevgisi == true){
    return tip;
    }

Al kardeşim bu işi yapmaya aday biri :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Sizi buraya alalım

http://ozturkismail.com/index.php/haberler/75-bilgisayar-muehendislii-gereksiz-bir-meslektir

Güzel yazı...
  • quote:

quote:

Sizi buraya alalım

http://ozturkismail.com/index.php/haberler/75-bilgisayar-muehendislii-gereksiz-bir-meslektir

Güzel yazı...

bilgisayarmuhendisleri.com un yazısı bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Ceng

quote:

quote:

Sizi buraya alalım

Güzel yazı...

bilgisayarmuhendisleri.com un yazısı bu

Evet en altta farkettim. Duyarlılığın için tşk. ederim. Paylaşan arkadaşa da...

• Bilgisayar mühendisliğiyle ilgili birçok saçma sapan yorum var. Çünkü insanalr teknoloji nedir, kullandıkları aletler nasıl çalışır bilmiyorlar. Her şeyi bir tuş, bir kablo sanıyorlar. Bu nedenle sen başkalarının ne dediğini önemseme. Sevdiğin mesleği seç. Hayat senin, yaşayacak olan da sensin. Annen veya baban değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 15 Haziran 2011; 3:14:04 >
  • Hocam bak yukarda bir arkadaş güzel açıklamış tıp aşamalarını.Yıllarını çürütürsün.Şuan Sana yeminle bedava gel bizim üniye tıp oku deselerde okumam.Niye çünkü sevmiyorum ben gelemem öyle parası onların olsun.Bende bilgisayar bölümümden memnunum.Eğer bizim halkımızın düşündüğü mantıkla düşünürsen yanılırsın.
    Doktor yıllarını verir 6.000 kazanır misal.Sen 1 ayda 1 program yada ihale ile adamın 3-4 ayda alacağını kazanırsın.Ne nöbetin var nede başka birşey.

En önemliisi yükseldiğinde ne aile yaşantın kalıyor nede hayattan zevk alıyorlar.Öyle ben doktorluğu seviyorum diyenler uzay mekiği kapsülü şeklinde hayatı bırakmış kendini mesleğine adamış kişiler.Doktorluk bence iş değil.Ha sevenler var eyvallah.Tabi bu ülkeyede çöpcüsüde doktoruda mühendiside lazım.Meslek küçümsemiyorum yada kıskanmıyorum.Şuan doktor olsam saatlerce ayakta nöbet tutacağıma misler gibi kahvem ve kodlarım ile ayaklarımı uzatarak zevkle ıkınmadan okulumu ve mesleğimi yürütüyorum.

Yazı eleştirebilirsiniz ama ben benim bakış açımdan kendi fikrimi söylüyorum.

Özetle takma kafana.En iyi yol senin bildiğin yoldur.Sen istemeden tıp a gitsen ıkına ıkına zor bitirirdin.

• bilgisayar a nasıl ilgin var ?
    bende lise yıllarında windows kurup, kasayı söküp sonra tekrar kuruyordum.etrafta bilgisayarla ilgili bir sorunu olan beni çağırıyordu.epeyde gaza gelmiştim.
    neyse bilgisayar mühendisliği şeçtim.ve hayatımın hatasını yaptım.kod yazmak felan zahmetli iş .insanda kafa kalmıyor.birde ne zaman birşeyler yapmaya başlasan,ilerlediğini hissetsen,gerizekalının biri çıkar tüm morelini bozar, hoca olur, asistan olur.c görürken while ın parantezini unutmusum diye 100lük kağıda 20 veren hocam vardı.neymiş bu bana ders olsunmuş birdaha unutmazmışım.unutmam tabi senin yüzünden okulum uzadı .her gördüğüm yerde hala küfür ederim.dısardan mühendislik millete kolay geliyor ama gelin bir de okuyanlara sorun.bir mğhendis olmak kolay değil ama dışarda 800 tl teklif edenler var.
  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 11.sınıfa geçtim hala ne olucam konusunda kararsızım. bu kararsızlığımın nedeni ben değilim. annem eczacı sürekli bana doktor ol diyor. ama ben bilgisayar müh. olmak istiyorum. çevremde de bilgisayar müh.leri hiçbir şey bilmiyor teknikerler bile daha bilgili napcan işsiz kalcan sonra diyorlar. ben de eğer üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalırsam ailemin diline düşmekten korkuyorum. böyle bir konuyu açmayı düşünüyordum sen açmışsın, teşekkürler
  • Lise Matematik Öğretmeniyim.Birkaç soru ile tıp kaçırmıştım 2004 te.O zamanlar çok ağlamıştım ama Şimdi yaptığım işten çok memnunum.Öğrencilerimi,mesleğimi ve matematiği çok seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

oha kusura bakma da kim diyor bunları dalga geçiyor?geleceğin en büyük meslekleri bilgisayar elektronik ve genetik bilimi ile alakalı olanlar sakın aklınızdan çıkamayın...

edit:ailendenmiş yanlış anlama olmasın diye değişrtirdim.

Daha ne kadar geleceğe gideceğiz acaba? Hep bir bilgisayar mühendislerinin kral olduğu gelecek var ama asla ulaşamıyoruz.

Not: Senle aynı durumda sayılırım meslek seçimi kısmında.

bilgisayar mühendisi oldum bütün kapılar açılacak diye beklemek de rasyonel bir davranış değil heleki ekmeğin aslanın ağzında olduğu şu kapitalist düzende... iş gene kişinin kendisine kalıyor diploma bir araç.

• La takma kimseyi orada öğreneceğin programları kimse öğrenemiyo sokakta rahat ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

La takma kimseyi orada öğreneceğin programları kimse öğrenemiyo sokakta rahat ol

ogrenilemez mi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.