Şimdi Ara

BİLGİSAYAR RAM İ GÖRMÜYOR!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BEN DAHA YENİ 4GB RAM TAKTIRDIM VE 2GB DA BENDE VARDI FAKAT ANAKART RAMİ GÖRDÜ AMA KULLANAMIYORUM 2GB KULLANABİLİYORUM NE YAPMALIYIM CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDRECEP -- 22 Haziran 2014; 13:15:23 >

• Anakart rami gördü ama kullanamıyorum derken biosta görünüyor ama windows da görünmüyor mu demek istiyorsun? Tabi ramin anakartının kullanabileceği ddr ve mhz e sahip olduğunu varsayıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GüvenYkrk

Anakart rami gördü ama kullanamıyorum derken biosta görünüyor ama windows da görünmüyor mu demek istiyorsun? Tabi ramin anakartının kullanabileceği ddr ve mhz e sahip olduğunu varsayıyorum.
    Anakart hangi tür ramı gösteriyor 2gb ramlar ddr2 olur 4gb ramlar ddr3 olur genelde. Anakartın modelini yazabilirmisiniz yuvaya tam otturdunuz mu ? ssli olarak atarsanız özellikle anlamaya çalışırz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanuA

Anakart hangi tür ramı gösteriyor 2gb ramlar ddr2 olur 4gb ramlar ddr3 olur genelde. Anakartın modelini yazabilirmisiniz yuvaya tam otturdunuz mu ? ssli olarak atarsanız özellikle anlamaya çalışırz

Alıntıları Göster
    arkadaşlar şöyle bilgisayara sag tılayıp sistem özellikleri ddiğmde 6gb ram gösterriyor fakat parantez içinde kullanılabilir 2gb yazıyor ve ramlerin ikiside ddr3
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDRECEP

arkadaşlar şöyle bilgisayara sag tılayıp sistem özellikleri ddiğmde 6gb ram gösterriyor fakat parantez içinde kullanılabilir 2gb yazıyor ve ramlerin ikiside ddr3

Bilgisayarında msconfig.exe arayıp aç. Üstteki boot sekmesinde advanced ayarlara gir. Sağ üstte maximum bellek tikini kaldır tamama bas.
  • quote:

quote:

Bilgisayarında msconfig.exe arayıp aç. Üstteki boot sekmesinde advanced ayarlara gir. Sağ üstte maximum bellek tikini kaldır tamama bas.

peki çok saolun deniycem ve bi soru daha sormak istiyorum şuan sistemim 32 bit 64 bit için 6gb ram yeterlimi yükselticemde
  • quote:

quote:

quote:

peki çok saolun deniycem ve bi soru daha sormak istiyorum şuan sistemim 32 bit 64 bit için 6gb ram yeterlimi yükselticemde

Windows 7 ise eğer 32bit 4gb ramin üstünü kullanamıyor zaten. 64 için 4gb ve üstü yeter.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Windows 7 ise eğer 32bit 4gb ramin üstünü kullanamıyor zaten. 64 için 4gb ve üstü yeter.

Alıntıları Göster
    evet win7 ve 64 bit ultimate kurmayı planlıyorum yardımlarınız için teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar msconfig den denedim ama olmadı acaba 32bit oldugu içinmi?

• Olması lazım youtube da usable ram fix yaz vidyolardan birini izle. Gerçi madem 64 bit yükleyeceksin yükle niye uğraşıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GüvenYkrk -- 23 Haziran 2014; 12:00:58 >
  • quote:

Evet, kesinlikle öyle kardeşim.. 32 bit tüm işletim sistemleri max. 4 GB RAM'i görür, bunun da 3.25 GB kadarını kullanabiliyorsun.. :) 6 GB RAM kullanabilmek için 64 Bit işletim sistemi kurman şart..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Evet, kesinlikle öyle kardeşim.. 32 bit tüm işletim sistemleri max. 4 GB RAM'i görür, bunun da 3.25 GB kadarını kullanabiliyorsun.. :) 6 GB RAM kullanabilmek için 64 Bit işletim sistemi kurman şart..

evet 64 bit kurucaktım ama eger olursa 32 bitle dewam ederim diye düşünmüştüm cevaplarınız için teşekkürler
  • her anakart öyle bi slotta 2 bi slotta 4 bide mhz leri farklıysa yani olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastiryoda

her anakart öyle bi slotta 2 bi slotta 4 bide mhz leri farklıysa yani olmaz
    64 bit kur daha sağlıklı stabil olur
  • 64 bit kur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PapyonluLejyon

64 bit kur.
    mhz ler aynı arkadaşlar oradda problem yok
    win7 ultimate 64 bit türkçe aradım ama bulamadım yardım edebilecek varmı netten indirip usb den kurucamda
  • quote:

mhz ler aynı arkadaşlar oradda problem yok
    win7 ultimate 64 bit türkçe aradım ama bulamadım yardım edebilecek varmı netten indirip usb den kurucamda

Alıntıları Göster
    http://www.*******.org/4241-windows-7-ultimate-sp1-turkce-mayis-2014-guncel-full-x86-x64.html

vip olarak indirebilirsiniz galiba açik kalmis

Edit: Yıldızlar yerine ****lar yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkantcelik -- 23 Haziran 2014; 21:44:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 123berkantc123

http://www.*******.org/4241-windows-7-ultimate-sp1-turkce-mayis-2014-guncel-full-x86-x64.html

vip olarak indirebilirsiniz galiba açik kalmis

Edit: Yıldızlar yerine ****lar yazın

**** lar ne yazıcam
  • quote:

evet 64 bit kurucaktım ama eger olursa 32 bitle dewam ederim diye düşünmüştüm cevaplarınız için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.