Şimdi Ara

Bilgisayar rami söküp takmadıkça açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İki gün önce bilgisayarımı açmaya çalıştığımda bilgisayarım durduk yere problem çıkarmaya başladı. Bilgisayarımı açmaya çalıştığımda kasa çalışmaya başladı ama ekrana görüntü gitmiyordu, "Sinyal Yok" hatası veriyordu monitörüm. Bunun üzerine sorunun DVI kablomda, monitörümde ya da ekran kartımda olabileceğini düşündüm ama denemelerimden sonra gördüm ki problem bunlarda değilmiş.

Bunun üzerine ben de esas problem ne olabilir diye düşünmeye başladım ve bilgisayar kasasından gelen "tık, tık" seslerini (şuradaki durumun birebir aynısı:https://www.youtube.com/watch?v=BAb0sB4va1g&feature=youtu.be ) fark ettim. Bu ses her iki saniyede bir geliyordu. Belki problemin kaynağı bu olabilir diye düşünerek sesin geldiği yeri tespit etmeye çalıştım ama tam da başarılı olamadım. Sesin geldiği yeri tespit etmeye çalışırken problemime geçici bir çözüm bulabildim ama. RAM'lerimi bulundukları soketten çıkarıp geriye takmak bilgisayarımın düzgün şekilde çalışmasını sağladı. Ama bilgisayarımı kapayıp tekrar açınca aynı problemi yaşadım. Kısacası şu an bilgisayarımı her kapadığımda RAM'lerimi tekrar çıkarıp takmam gerekiyor. Burada belirtmem gereken enteresan bir olay da şu, bilgisayarı yeniden başlatınca bu problem olmuyor, kapayıp açınca oluyor.

RAM'leri tek tek denedim, farklı soketlerde denedim. Herhangi bir yardımı dokunmadı. Yine aynı şekilde sistem düzgünce başlıyor ama bilgisayarı kapayıp açmaya kalkınca aynı şekilde bilgisayar kendini birkaç kez yeniden başlatıp en son o "tık" sesinin eşliğinde siyah ekranda kalıyor. Bilgisayarı bahsini ettiğim yöntemle açtığımda bu tık sesi kayboluyor ve bilgisayarı kapamadığım sürece her şey düzgün çalışıyor (Yaklaşık 20 saat boyunca aktif kullandım, kapayana kadar tık bile demedi, her şey düzgün şekilde çalıştı yine.)

Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir arkadaşlar, ortaya hipotetik bir fikir bile süremiyorum şu anda. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olma nezaketini gösterirlerse çok müteşekkir olurum.

Sistemim:
    Anakart: GIGABYTE Z97X-Gaming 5
    RAM: ADATA USA XPG V1.0 OC Series 16GB (8x2)
    Güç Kaynağı: EVGA SuperNOVA 750 G2
    Ekran Kartı: GEVGA GeForce GTX 970 4GB FTW
    İşlemci: Intel i5-4690

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 7 Eylül 2017; 23:56:2 >

• yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.