biraz önce cmos pilini değiştirdim ve şu an bilgisayar açılmıyor. boş siyah ekran, monitör standby'da, herhangi bir "beep" sesi de yok, öyle kalıyor. sizce neden kaynaklanıyor olabilir, ne yapabilirim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
pili sök enerji kablosunu da çıkar 3 5 dak beklet öle sonra pili tak enerjıyı de bagla açılcaktır buyuk ıhtımal
quote:
Orjinalden alıntı: isyankar_67
pili sök enerji kablosunu da çıkar 3 5 dak beklet öle sonra pili tak enerjıyı de bagla açılcaktır buyuk ıhtımal
maalesef olmadı
quote:
Orjinalden alıntı: Corellon Larethian
quote:
Orjinalden alıntı: isyankar_67
maalesef olmadı
ekran kartını deneme şansın var mı??
cmos pilini çıkartman biosu formatlaman demektir güç kablosunu çıkart pili tekrar tak ve güç kablosunu geri takıp aç bilgisayarı pilin iyice oturduğundan emin ol..çıt edicek oturduğuna dair.. banada oldu ve bu söylediklerimi yapınca düzeldi.
quote:
Orjinalden alıntı: leventcepken
cmos pilini çıkartman biosu formatlaman demektir güç kablosunu çıkart pili tekrar tak ve güç kablosunu geri takıp aç bilgisayarı pilin iyice oturduğundan emin ol..çıt edicek oturduğuna dair.. banada oldu ve bu söylediklerimi yapınca düzeldi.
güç kablosundan kastın anakarta giden güç kablosu değil mi?
degisitirmis oldugun pil eskisiyle ayni voltajda mi? eger daha yuksekse anakarta zarar vermis olabilirsin.............
degisitirmis oldugun pil eskisiyle ayni voltajda mi? eger daha yuksekse anakarta zarar vermis olabilirsin.............
ikisinin kodu da 2032, aynı pil yani.
internette bu sorunla karşılaşan başkalarını da görüyorum hiçbiri nasıl çözdüğünden emin değil maalesef. onu çıkardım bunu taktım bi baktım çalıştı diyebiliyorlar ancak. gerçekten çok sinir bozucu bir sorun.. :(
pili taktığın yer çok hassasdır benim gibi belki ayaklara zarar vermiş olabilirsin oturduğuna emin ol acele edip pc hemen açma taktığın pilinde yeni olduğuna eminmisin...
quote:
Orjinalden alıntı: reptile_34
pili taktığın yer çok hassasdır benim gibi belki ayaklara zarar vermiş olabilirsin oturduğuna emin ol acele edip pc hemen açma taktığın pilinde yeni olduğuna eminmisin...
evet pil yeni, son kullanma tarihi 2012.
Güç kablosunu çıkarın, pili çıkarın. Anakart üzerinde clear RTC jumperı vardır. Normal olarak default konumdadır, anakart kitapçığından faydalanarak, jumperı clear cmos konumuna alın 5-10 saniye bu konumda bekledikten sonra jumperı tekrar default konuma alın. Pili takın, güç kablosunu takın. Deneyin.
Clear cmos yapmayı deneyin. Anakarttaki bir jumperın yerini değiştireceksiniz. Kullanma kılavuzunda yazar. Cmos reset diye ararsanız bulursunuz. Jumperı değiştirip bilgisayarı açın. Açılmayacak ama 5-10 saniye bekleyin. Daha sonra cmos reset jumperını eski duruma getirin ve tekrar açın. Benim biosum çökmüştü bu şekilde kurtardım. Değiştirmek derken 3 pin üzerinde bulunan bir jumperı sağa ya da sola kaydıracaksınız.
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Corellon Larethian
quote:
Orjinalden alıntı: reptile_34
evet pil yeni, son kullanma tarihi 2012.
2012 bitiyor. Pili değiştirmelisin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme