Şimdi Ara

Bilgisayar reset atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar arkadaşlar,donanım haber ailesine yeni katılmış bulunmaktayım.
    Sorunum :Bilgisayarım açılırken çok geç açılıyor açılana kadar kendi kendine reset atıyor,ekran görüntüsü gelmiyor monitör kablosu takılmamış gibi bir görüntü oluyor monitörde.(bilgisayar açıldıktan sonra modemimi açtığımda tekrar aynı reset durumu oluşuyor.)Ayrıca bilgisayarım olup olmadık yerlerde hata veriyor firefox ya da explorer da bir siteyi gezerken aniden hata oluşuyor.Bazen bu hatalar bilgisayarın reset atmasına sebep oluyor.Defalarca format atmama rağmen düzelmedi.
    Eğer bir bilginiz varsa yardım ederseniz çok sevinirim.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M12OgLu -- 17 Haziran 2009; 0:48:24 >

• hatadan kastın restart galiba bunun bir çok sebebi olabilir ilk işin psu yi kontrol et derim eğer görüntü gidip sistem çalışıyorsa hdd yapabilir kablolarını kontrol et
  • ben olaya nokta atışı yapıyorum ve sorun ramlerde diyorum
  • atmak serbestse bende anakart diyeyim!!!
  • fazla atmayın bu tarz bı sorun bendede var :) normal calısan pc ye format atmak ısterken sorun olustu yakamı bırakmadı suan guncel konu bı bakın ıstersenız. senın sorunda arkadasım deneme yanılma yontemı ıle anlayabılırsın ancak. farklı parcalar ıle denemenı onerırım ozman sorunu bulabılırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aqsesuar

fazla atmayın bu tarz bı sorun bendede var :) normal calısan pc ye format atmak ısterken sorun olustu yakamı bırakmadı suan guncel konu bı bakın ıstersenız. senın sorunda arkadasım deneme yanılma yontemı ıle anlayabılırsın ancak. farklı parcalar ıle denemenı onerırım ozman sorunu bulabılırsın.

yüzde yüz katılıyorum. belli başla arızalar hariç bir çok arıza yı bu şekilde söyleyerek bulmak çok zor. denemek ve görmek lazım. tabi denemek içinde imkan lazım. o yuzden bir servis işinizi görücektir.
  • aşlağıdaki linkte yer alan önerileri deneyin..Kolay gelsin..

http://forum.donanimhaber.com/m_12260351/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avionics -- 17 Haziran 2009; 10:26:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.Ama şöyle bir tahminim var.Bilgisayarım eski bir bilgisayar:
    CPU:Intel P4,3000Mhz
    anakart çipseti:SİS 661FX/GX
    bellek:1024mb(PC3200 DDR SD RAM)
    ekran kartı:GeForce FX 5200 (128 MB)

sıcaklıklar: Aux 69 C
    Maxtor 6Y080L0 41 C
    benim de ilk düşüncem ram oldu çünkü bir süre önce ek bir 512mb ram daha takmıştım birde powersupply sorunun olabilir diye düşündüm.(300W kullanıyorum).
    Hatadan kastım da gönder gönderme çıkarması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M12OgLu -- 17 Haziran 2009; 10:30:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: M12OgLu

benim de ilk düşüncem ram oldu çünkü bir süre önce ek bir 512mb ram daha takmıştım

ek bir ram daha kullanıyorsunuz o zaman bu cümlenden anladığım kadarıyla..ramlarden birini çıkarıp öyle deneyin sorun devam ederse diğeri ile yer değiştirip birde öyle deneyin..
  • aynı sorun bende de vardı ama bnmki açılıp kapanıyodu kasayı açtım içindeki tozları temizledim pc nin sesi bile değişti hiç eskisi gibi değil
  • Sorun RAM lerden kaynaklı deil.cpu ısısı da son ölçümlere göre maximum 64 C. Başka fikri olan varmı acaba?Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.